به گزارش خبرنگار مهر، سید مهدی طلائی مقدم در نهمین جلسه ستاد راهبردی و مدیریت اقتصاد مقاومتی استان خراسان جنوبی گفت: در چشمانداز طبس مهمترین هدف ما همصدایی و همدلی است که مستلزم آن است تا صدای واحدی از شهرستان ارائه شود.
وی افزود: در بخش دیهوک عدم تحقق خط انتقال گاز و عدم تامین پست برق ۱۳۲ باعث کند شدن روند توسعه شده و نیازمند توجه است.
وی تصریح کرد: سالهاست ترانس پست ۴۰۰ در محل پست طبس مستقر است اما متاسفانه نصب نشده و تا ترانس نصب نشود یک سری اقدامات قابل انجام نیست.
وی افزود: عملا آقایان می گویند برق به اندازه کافی در شهرستان دارید وقتی می گوییم تحویل بدهید می گویند باید ترانس نصب کنید و زمانی که خواستار نصب ترانس می شویم مدعی می شوند که شما لازم ندارید و این باعث ضعف در خدمت رسانی به صنایع و معادن شده است که از آن گلایه داریم.
طلایی از استاندار خواست با نگاه ویژه به طبس و ورود به برخی مسائل به توسعه در شهرستان و رسیدن به اتحاد و یکپارچگی کمک کند.
فرماندار ویژه طبس به مشکلات عشایر بخش دستگردان اشاره کرد و گفت: بهداشت در این بخش معضل مهمی است و می طلبد که نگاه ویژه ای به آن داشته باشیم.
وی ادامه داد: خشکسالیها باعث خسارت به دامداران و کشاورزان منطقه شده و نیاز به اصلاح دام و نژاد است.
وی تصریح کرد: وقتی مردم در سطح شهرستان هماهنگی، همراهی و یکپارچگی را در بحث توسعه ببینند مطمئنا اتحاد و یکپارچگی میتوان مقاومت و پایداری بیشتری داشت.
طلائی مقدم تاکید کرد: در سند چشم انداز شهرستان موضوع پایتخت فرآوری معادن کشور با محوریت ذغالسنگ بعنوان قطب صنعت ذغالسنگ مطرح است.
وی با بیان اینکه کلمات نقش کلیدی را در تعریف چشم انداز و استراتژی ها بازی می کنند گفت: ما در حال حاضر قطب معادن زغاسنگ خاورمیانه هستیم و موضوع ما صنعت زغالسنگ یعنی فرآوری زغالسنگ و جلوگیری از خام فروشی است و در این حوزه تمام توان منطقه را بکار گرفتهایم.
وی گفت: با توجه به وجود اداره کل راهآهن شرق میبایست به صنایع جوار ریلی و نقش وجود این زیرساخت برای توسعه صنایع و معادن عنایت ویژه شود.
طلائی مقدم ادامه داد: صنایع جوار ریلی و ارتباطی که می توان با مرزهای شرقی کشور داشت، ناوگان حمل و نقل جمهوری اسلامی و سرویس های چند ماهه میتواند طبس را به قطب ریلی کشور تبدیل کند که به کمک بخش خصوصی و مدیران عالی کشور و استان در این زمینه نیاز داریم.
طلائی مقدم با اشاره به جایگاه استان خراسان جنوبی در حوزه گردشگری بعنوان رتبه دوم در کل کشور گفت: در نوروز ۹۶ استان هایی مانند اصفهان و تبریز در رتبه هایی پس از طبس قرار گرفتند و ۶ میلیون نفر به این شهرستان سفر کردند که هر کدام میتوانند به انواع مختلف در بحث های اقتصادی به طبس گره بخورند.
فرماندار ویژه طبس مشکلات بانکها برای سرمایهگذار را مورد گلایه قرار داد و گفت: با وجود حمایت برخی بانک ها ولی باز هم نیاز به همراهی های بیشتری داریم و شهرستان طبس ظرفیت والایی برای توسعه گردشگری دارد.
طلائی مقدم افزود: در حوزه دامداری میتوان شهرستان طبس را بعنوان یک مرکز رشد دام استان خراسان جنوبی تبدیل کرد که نمونه آن پرورش بز سانن یکی از این ظرفیت های طبس است که در بین شهر و استان های بسیاری بیشترین واردات بز سانن را داشته ایم.
وی با تشکر از همراهی مسئولین گفت: اتفاقات بسیار خوبی در این زمینه در حال رخ دادن است.
فرماندارویژه طبس گفت: توسعه مراکز آموزش عالی و تخصصی برای تربیت نیروی انسانی مستعد یکی از خواستههای سند چشمانداز توسعه شهرستان طبس می باشد که در این زمینه باید طبس را بسوی رشد دانشگاهی پیش ببریم.
وی با اشاره به حوزه درمانی این شهرستان گفت: حتی در نظر وزیر بهداشت و درمان این منطقه متفاوت است و میطلبد به قطب درمانی کشور و شرق کشور تبدیل شود.
نماینده مردم طبس در مجلس شورای اسلامی گفت: اگر گزارشی ارائه میشود باید نتیجه بخش باشد؛ در بانکها، منابع طبیعی و سایر سیستمها محدودیت وجود دارد که باید خروجی جلسات اقتصاد مقاومتی در شهرستانها این باشد.
محمدرضا امیرحسنخانی افزود: کاهش جمعیت در بخشهای دستگردان و دیهوک ثمره عدم برنامهریزی در توسعه اشتغال است و میبایست این مشکل برطرف شود تا توقع مردم برآورده شود.
وی تاکید کرد: مشکل دو صنعت کانسرام و سیمان گریبان مسئولان و مردم طبس را گرفته و موجب بیکاری شده و از سویی در کک برای توجیه اقتصادی آن باید برنامه ارائه شود که بتوان حرفی از توسعه و اشتغال زد.
نظر شما