خبرگزاری مهر، گروه استانها- سکینه اسمی: باوجوداینکه ۱۰۰ درصد جمعیت شهری این شهرستان زیرپوشش خدمات آب و فاضلاب شهری هستند اما مردم چند سالی است که آب چشمههای اطراف شهر را به دلیل بیکیفیت خواندن جایگزین آب شهری کردهاند.
این در حالی است که مسئولان آب و فاضلاب و همچنین شبکه بهداشت و درمان شهرستان معتقد هستند آب شرب شهرستان مشکل خاصی نداشته بلکه آب چشمههایی که بهوسیله تانکر بین مردم توزیع میشود مناسب شرب نیستند.
هماکنون سه هزار و ۳۷۷ خانوار پلدشتی برای تأمین آب شرب موردنیاز خود روزانه بیش از ۱۱۰ میلیون ریال هزینه میکنند اما شبکه بهداشت و درمان پلدشت، توزیع و مصرف این آبها را غیربهداشتی اعلام میکند.
سالهاست که کیفیت آب شرب در شهرستان پلدشت جای سؤال است و باوجودی که مسئولان اصرار بر سلامتی آب شرب دارند اما مردم این شهرستان معتقدند پایین بودن کیفیت آب شرب و سختی بالای آب موجب بروز مشکلاتی برای مردم ازجمله زردی دندانها شده است.
آب شرب پلدشت اصلاً مشکل خاصی ندارد
معاون بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی در خصوص وضعیت بهداشتی و کیفیت آب شرب شهرستان پلدشت به خبرنگار مهر گفت: در حال حاضر آب شرب شهرستان پلدشت اصلاً مشکل خاصی ندارد.
یوسف شمچی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه آب شرب پلدشت هماکنون مطابق استاندارد آب ایران بوده و به لحاظ شیمیایی، میکروبی و بیولوژیکی هیچ مشکلی ندارد اظهار داشت: متأسفانه هفته گذشته صداوسیمای مرکز استان گزارشی از کیفیت پایین آب شرب این شهرستان منتشر کرد که این موضوع بررسی و تکذیب شد.
وی با بیان اینکه مردم این شهرستان ترجیح میدهند بجای آب شرب شهری از آب چشمههای اطراف استفاده کنند عنوان کرد: آب چشمهها از طریق تانکرهای آبرسان بین مردم توزیع میشود که احتمال آلودگی این آبها بالاست.
معاون بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی گفت: این تانکرهای آب گندزدایی و نیز کلرزنی نشده و به این دلیل توصیه میشود مردم از این آب استفاده نکنند.
آب شرب پلدشت تمام پارامترهای استاندارد آب ایران را دارد
وی با تأکید بر اینکه هماکنون آب شرب این شهرستان تمام پارامترهای استاندارد آب شرب کشور را داراست افزود: معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی بهعنوان ناظر شرکت آب و فاضلاب با توجه به نمونهبرداریهای صورت گرفته از آب شرب پلدشت بهداشتی بودن و نبود مشکل خاص در آب شرب این شهرستان را تأیید میکند.
هماکنون سختی آب شرب شهرستان پلدشت ۳۵۰ گرم در لیتر و کمتر از میزان استاندارد کشوری استشمچی در خصوص سختی آب شرب شهرستان پلدشت اظهار داشت: مطابق استاندارد کشوری حداکثر سختی آب شرب در کشور ۵۰۰ میلیگرم بوده این در حالی است که هماکنون سختی آب شرب شهرستان پلدشت ۳۵۰ گرم در لیتر و کمتر از میزان استاندارد کشوری است.
وی در خصوص ادعای مردم این شهرستان مبنی بر بالا بودن میزان سختی آب شرب پلدشت افزود: در همه جای کشور سختی آب شرب وجود دارد اما این میزان مطابق با استانداردهاست و بعد از مدتی در تمامی شهرهای کشور شاهد هستیم که کتری آب، سماور و.... جرم میبندد و کاملاً طبیعی است.
معاون بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی با بیان اینکه هماکنون ۱۰۰ در صد مردم پلدشت تحت پوشش خدمات آب و فاضلاب هستند افزود: هماکنون جمعیت زیادی از مردم شهرستان پلدشت از آب چشمههای اطراف بهوسیله توزیع از طریق تانکر استفاده میکنند که این آب از سوی ما مورد تأیید نبوده و توصیه میکنیم مردم استفاده نکنند.
زردی دندانهای مردم پلدشت ناشی از فلور موجود در آب است
شمچی در خصوص علت زرد شدن دندادن های مردم شهرستان پلدشت نیز گفت: این زردی دندان ناشی از فلور موجود در آب است در سالهای گذشته آب تصفیه شده شرب این شهرستان از طریق جشمه ها تأمین میشد که فلور موجود در آب چشمهها نیز بالا بود.
وی ادامه داد: در حال حاضرآب شرب تصفیه شده پلدشت از طریق رودخانهها تأمین میشود که فلور آب رودخانهها مطابق با استاندارد بوده و در سالهای آتی مشکل زردی دندادن های مردم نیز شاهد نخواهیم بود.
معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی عنوان کرد: هم اکنون تصفیه خانه آب پلدشت از روشهای مدرن با هدف ارتقای کیفیت آب شرب صورت میگیرد و یکی از اهداف دیگر ایجاد تصفیه خانه جدید در این شهرستان پدافند عامل است.
اظهارات شمچی در حالی مطرح میشود که شیری رئیس شبکه بهداشت و درمان پلدشت معتقد است: آب شرب شهر از نظر بهداشتی مشکلی نداشته و قابل استفاده است به شرط آنکه شهروندان این آب را قبل از مصرف جوشانده و مصرف کنند.
آب آشامیدنی پلدشت املاح زیادی دارد
مسئولان بهداشتی نیز بیان میکنند حیات مردم به آب بستگی دارد و هر زمان صحبت از سلامت و امنیت مواد غذایی میشود آب آشامیدنی سالم در اولویت قرار داردکه با راه اندازی دستگاه آب شیرین کن مشکل آب مردم پلدشت مرتفع خواهد شد.
یکی از شهروندان پلدشت با گلایه از آب شرب این شهرستان گفت: کیفیت آب شرب مشکل دارد و دارای املاح زیادی است برای افراد مسن مشکلات زیادی ایجاد می کند.
حسین علیزاده با بیان اینکه هم اکنون مردم برای تامین آب شرب مناسب اقدام به خرید دستگاه های تصفیه آب کرده اند افزود: همه مردم شهر توان خرید این دستگاه ها را ندارند امیدواریم مسئولان امر رسیدگی کنند.
وی با اشاره به اینکه مردم ازنظر کمیت تامین آب شرب مشکلی ندارند گفت: گلایه ما مردم از کیفیت آب شرب ارائه شده است و انتظار مردم از مسئولان رسیدگی به این مشکل است.
دستگاه آب شیرین کن در شهرستان پلدشت راه اندازی میشود
فرماندار پلدشت نیز در خصوص مشکل آب شرب این شهرستان به خبرنگار مهر گفت: در حال حاضر آب شرب شهرستان هیچ مشکل بهداشتی ندارد.
اکبر عبدالله نژاد با بیان اینکه با وجوداینکه آب شرب پلدشت به لحاظ پارامترهای بهداشتی هیچگونه مشکلی ندارد اظهارداشت: ولی به لحاظ پدافند غیر عامل و همچنین تأمین آب شربی که درشان مردم باشد، راه اندازی دستگاه آب شیرین کن در دستور کار قرار گرفت.
وی با بیان اینکه با اتمام مراحل نصب طرح دستگاه آب شیرین کن در پلدشت شاهد ارتقای صد در صدی کیفیت آب شرب شهرستان خواهیم بود اضافه کرد: عملیات اجرایی نصب دتسگاه ادامه دارد و در آینده نزدیک به بهره برداری خواهد رسید.
عبدالله نژاد مشکل پیمانکاری و خلعید پیمانکار قبلی و واگذاری اجرایی این پروژه به پیمانکار جدید را از دلایل تأخیر در اتمام و بهره برداری دستگاه آب شیرین کن برشمرد و افزود: مبلغ سه میلیارد تومان برای این پروژ با پیگیریهای فرمانداری و مساعدت منطقه آزاد و مدیر عامل آب و فاضلاب شهری استان اعتبار تخصیص یافته است.
وی با اشاره به بهبود سطح کیفی خدمات در بخش آب و فاضلاب یکی از مهمترین اهداف شرکت آب و فاضلاب این شهرستان است اظهار داشت: باید بتوانیم آب شرب سالم و بهداشتی به مردم برسانیم.
فرماندار پلدشت با بیان اینکه تلاش شده تا شاهد توسعه شبکه فاضلاب در پلدشت باشیم، عنوان کرد: این اقدام در راستای بهبود سطح کیفی خدمات و حفاظت هر چه بیشتر از منابع آب و خاک باشیم.
مردم پلدشت از کیفیت پایین آب شرب گلایه مند هستند
نماینده مردم ماکو، شوط، چالدران و پلدشت در مجلس شورای اسلامی نیز در خصوص مشکل آب شرب شهرستان پلدشت گفت: آب شرب شهرستان پلدشت از نظر آلودگی، شیمیایی مشکل خاصی ندارد ولی مردم از کیفیت آب موجود ناراضی هستند.
عینالله شریف پور در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در سال ۱۳۶۵ بنده بخشدار پلدشت بودم از آن زمان تاکنون آب شرب شهرستان به دلیل ید بالا مورد نارضایتی مردم بود افزود: به دلیل تأمین آب موردنیاز برای شرب مردم در تصفیهخانه این شهرستان از چشمه صنم بلاغی و ید بالا مردم همواره در خصوص کیفیت آب ناراضی هستند.
وی ادامه داد: سال گذشته مقرر شد دستگاههای آبشیرینکن خریداری، نصب و راهاندازی شود تا شاهد ارتقای کیفیت آب شرب باشیم که به دلیل کندی تأمین اعتبار و نیز مشکل پیمانکاری این اقدام با تأخیر مواجه هست امیدواریم بهزودی با نصب این دستگاهها شاهد ارتقای کیفیت آب شرب و نیز رضایتمندی مردم باشیم.
شریف پور با بیان اینکه آب شرب تصفیهشده پلدشت هیچ خطر و مشکلی برای سلامت مردم ندارد گفت: جنبههای میکروبی، شیمیایی، ظاهری و ... دارای استانداردهای مطلوبی است و تنها گلایه مردم از کیفیت آب شرب است که بهزودی این مشکل برطرف میشود.
به دلیل مشکل کندی تخصیص اعتبار و مشکل پیمانکاری نصب دستگاههای آبشیرینکن شهرستان پلدشت با تأخیر مواجه شده است باید منتظر بود و دید که با نصب و راهاندازی این دستگاهها مردم بازهم از کیفیت آب شرب گلایهمند خواهند بود یا نه؟
نظر شما