۲ آبان ۱۳۹۶، ۹:۴۳

تاکید بر استفاده از اسناد بالادستی برای حل مشکلات پایتخت

تاکید بر استفاده از اسناد بالادستی برای حل مشکلات پایتخت

عضو کمیسیون سلامت شورای شهر تهران در نطق پیش از دستور خود از کاربرد اسناد بالادستی شهر تهران در حل مشکلات تهران سخن گفت.

به گزارش خبرنگار مهر، ناهید خداکرمی در جلسه علنی شورای شهر تهران، در نطق پیش ازدستور خود گفت: به جای اینکه کمیت در شورای پنجم ملاک قرار گیرد، از ما بخواهید که بر مبنای قوانین و اسناد فوق، طرح ها، لایحه های مصوب و برنامه پنج ساله دوم حرکت کنیم و برای رسیدن به اهداف سند چشم انداز از تداوم قصور جلوگیری کنیم.

متن کامل نطق پیش از دستور این عضو شورای شهر تهران به شرح زیر است.

از ابتدای شهریور که به طور رسمی کار خود را به عنوان عضو شورای اسلامی شهر تهران آغاز کردیم تلاش شد تا تصویری حقیقی از شهر تهران، نقاط قوت و چالشهای های آن بدست آید. مهم ترین مسایلی که امروز به عنوان مشکلات پایتخت مطرح است و ما وظیفه حل آن را به عهده داریم، همان است که مردم نیز بدان اذعان دارند، آلودگی هوا، ترافیک، آسیب های اجتماعی، بدهی، کیفیت آب وغذا، پسماند، نابرابری، رشوه و فساد اقتصادی، اینها مسایلی است که امروز و فردای مارا تهدید می کند و حل آنها نه تنها عزم جدی دولت و مدیریت شهری را می طلبد، بلکه نیاز به یک حرکت عظیم اجتماعی دارد، مشارکت مردم از خانه، محله، منطقه با شهرداری و شورای شهر، شاید تنها راه برون رفت از چنبره این مشکلات است. در این میان وظیفه ماست تا به اسناد بالادستی نظیر سند چشم انداز ۱۴۰۴، که شاید هیچ سندی مهم تر از آن نباشد و راه پیشرفت را بروشنی نشان داده، توجه ویژه داشته باشیم.

به خصوص که طبق این سند قرار است شهروندانی باشیم برخوردار از سلامت، رفاه، با امنیت غذایی، تأمین اجتماعی، فرصت‌های برابر، به دور از فقر، فساد، تبعیض و بهره‌مند از محیط زیست مطلوب.

سند دیگر سیاست های کلی خانواده است که در آن برخانواده محوری جامعه تأکید شده، ایجاد فرصت برای حضور مفید و مؤثر اعضای خانواده در کنار یکدیگر و استفاده مؤثر خانواده از اوقات فراغت به صورت جمعی، حمایت از عزت و کرامت خانواده، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، و حمایت همه جانبه از زنان سرپرست خانواده، حمایت و تکریم سالمندان، ایجاد ساز و کارهای لازم برای ارتقاء سلامت همه جانبه خانواده‌ها به ویژه سلامت باروری و افزایش فرزندآوری در جهت برخورداری از جامعه جوان، سالم، پویا و بالنده از نکاتی است که در این سند به تفضیل ذکر شده است.

همچنین سیاست های جمعیتی، که براساس بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی ابلاغ شد و در آن به ارتقاء امید به زندگی، تأمین سلامت و تغذیه سالم جمعیّت و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، به ویژه اعتیاد، سوانح، آلودگی‌های زیست محیطی و بیماری‌ها وتشویق ایرانیان خارج از کشور برای حضور و سرمایه گذاری، و بهره‌گیری از ظرفیت‌ها و توانایی‌های آنان اشاره شده استو برنامه پنج ساله دوم شهرداری و بزودی برنامه سوم.

توجه کنید که همه این اسناد مسیر حرکت مدیریت شهری و اداره کشور را نشان می دهد. که اگر از زمان ابلاغ، بند بند این اسناد و سیاست ها اجرا شده بود، امروز روزگار ما بهتر از آنچه که هست، بود. گرچه زحمات زیادی بابت نمادهای پر هزینه شهری کشیده شده است، اما حرکت جمعیت به سمت سالمندی، حاشیه نشینی، زایش روزافزون آسیب های اجتماعی، خشنونت، محرومیت، بیکاری و مهاجرت نخبگان، به موازات رویش فقرای فرهنگی، قانون گریزان، مفسدان اقتصادی، ثروتمندان نوظهور و کاسبان شعار و چاپلوسی، می رود تا هویت شهر را در لابلای بزرگراه ها، پل های بی قواره و ساختمان هایی که به مثابه ننگ معماری و شهرسازی بر پیشانی یخ زده شهر است، مدفون نماید.

مردم عزیز تهران! پایتخت بدون مشارکت شما نمی تواند مسیر پیشرفت را ادامه دهد، اگر به فروش تراکم، تغییر کاربری درمناطق مسکونی به تجاری معترضیم، اگر نگران به تاراج رفتن پارک ها، باغ ها و ساخت و ساز برج ها در دامنه کوه های پر صلابت شهر هستیم، از ترافیک در رنجیم، آلودگی هوا نفسمان را به شماره می اندازد، ازورشکستگی صنایع بومی متأسفیم، بوی تعفن پسماند های شهر دروازه تهران را مشمئز نموده است و محله هرندی، دره فرحزاد و حاشیه نشینی قلبمان را به درد می آورد، همه ما متهمیم، پس بیایید تا زین پس عامل تداوم یا تشدید آن نباشیم، بیایید تا با هم از درون خانه های خود به فکر ساختن شهرمانو آینده کودکانمان باشیم. هر کدام سهم خود را برای پیشگیری و درمان هر آنچه ما را می آزارد مشخص کنیم. به جای اینکه کمیت در شورای پنجم ملاک قرار گیرد، از ما بخواهید که بر مبنای قوانین و اسناد فوق، طرح ها، لایحه های مصوب و برنامه پنج ساله دوم حرکت کنیم و برای رسیدن به اهداف سند چشم انداز از تداوم قصور جلوگیری کنیم؟در این میان تهران گرچه نیازمند انضباط مدیریتی، مالی و تولید ثروت پاک است، اما تشنه عزت، شور زندگی و اعتماد به نفس نیز هست.

تقویت استارت آپ ها، توسعه گردشگری تاریخی، فرهنگی، کتاب و کتابخوانی، فیلم، تئاتر، شعر و ترانه، موسیقی، طبیعت گردی، برنامه های شادی بخش و نشاط آور برای کودکان، نوجوانان، جوانان، فراهم کردن شرایط نوآوری و خلاقیت، تفریحات دسته جمعی، تقویت تاب آوری، دلبستگی وعشق به کوچه، خیابان، شهر و اشتغال، ضرورتی اجتناب ناپذیر برای سلامت و صلابت این شهر است. احیای ده ها صنایع و برند های آسیب دیده به جای توسعه بی هدف شرکت های دانش بنیان، زندگی توأم با احساس آزادی و امنیت اجتماعی، امنیت سرمایه گذاری داخلی و خارجی، می تواند بحران بیکاری و حاشیه نشینی را به یک فرصت استثنایی تبدیل و شهرداری را به مسیری پویا هدایت کند.

ما بر سر میثاق خود برای مدیریت شهری هوشمند و شیشه ای ایستاده ایم و با کمک شما مردم شریف، چشم انداز تهران ۱۴۰۰ که کار شورای پنجم به اتمام می رسد را برای نهایی سازی سند ۱۴۰۴ هدف خواهیم گرفت و در این مسیر مشارکت مردم، تسهیل گری دولت، قوانین مجلس، قاطعیت قوه قضاییه و سازمان بازرسی برای باز پس گیری اموال بتاراج رفته شهر، توآم با خرد جمعی در اداره شهر می تواند توسعه پایدار پایتخت را برای آیندگان به یادگار بگذارد، تا بیش از این مورد سرزنش نسل های آینده قرار نگیریم.

که کردار ماند زما یادگار.

کد خبر 4123203

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • زهرا IR ۲۳:۲۰ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۲
      0 0
      رأي ما حلالت باد