به گزارش خبرگزاری مهر دراین همایش که با حضور برخی مسئولان کشوری، استانی و نمایندگان کشورهای ترکیه، عراق، جمهوری آذربایجان و نخجوان بر پا شد وزیر بهداشت و درمان کشورمان گفت : برای مبارزه با بیماری آنفلوآنزای مرغی 5/1 میلیون طیور در شعاع 10 کیلومتری مرزهای کشور معدوم شده است.
دکتر باقری لنکرانی افزود: تا کنون در سراسر دنیا 300 نفر به بیماری آنفلوآنزای مرغی مبتلا و 60 درصد آنها جان باختند.
وی یکی از مهمترین خطرات بروز آنفلوآنزای فوق حاد طیور در استان را ضرر اقتصادی به صنعت مرغداری کشور عنوان کرد و گفت: ایران از جمله کشورهای مهم تولید کننده انواع گوشت سفید می باشد.
وی اظهار داشت : استان آذربایجان غربی با یک برنامه هماهنگ جدی و مستمر علیرغم همجواری با 3 کشور خارجی نقش کلیدی را در کنترل این بیماری ایفاء کرده است.
وی با اشاره به توان کشور درتولید واکسن آنفلوآنزا گفت: متاسفانه درعصر حاضر استاده از این واکسن نمی تواند جوابگوی مبارزه با این بیماری باشد.
دکتر باقری لنکرانی موضوع نگهداری طیور خانگی را یکی از سنت های دیرینه و از راه های درآمد مردم ذکر کرد و گفت: ما تلاش کردیم این سنت را از خطر سازی خارج کرده و با محصور کردن پرندگان خانگی از تماس آنها با پرندگان مهاجر جلوگیری کنیم.
وی یاد آور شد بحث غربالگری در رابطه با پرندگان وانسان از جمله برنامه های وزارت بهداشت در سال جاری است که در این رابطه ما از هر مورد مشکوک مرگ و میر پرندگان نمونه برداری کرده ایم.
وی اضافه کرد: مردم و مسئولین کشور باید با یکپارچگی هوشیاری و آمادگی جدی در راستای مبارزه با این بیماری گام برداند.
رئیس دامپزشکی کل کشور نیز در این همایش گفت: در حال حاضر 20 هزار واحد صنعتی طیور در کشور فعال است.
دکتر حسنی افزود: ایران با دارا بودن 50 میلیون قطعه طیور در یک هزار و 15 واحد شهری و صد هزار روستا یکی از کشورهای تولید کننده گوشت سفید می باشد.
وی اضافه کرد: یکی از چالش های اساسی سازمان، موضوع آنفلوآنزای فوق حاد طیور با توجه به مسیر پرندگان مهاجر و ارتقا فرهنگ مصرف گوشت سفید از جمله گوشت مرغ است.
وی خاطر نشان کرد: توانمندی های آذربایجان غربی در مقابله با این بیماری قابل ستایش است و می تواند الگوی مناسبی برای کشورهای همسایه باشد.
وی بیمه نمودن واحدهای مرغداری آماده باش تیم های مرکزی و استانی ، تخلیه و معدوم سازی طیور بومی، ایجاد سیستم دیده وری فعال، آموزش 22 نفر از کارشناسان دامپزشکی کشور در حوزه های مختلف تشخیص را از جمله برنامه های این سازمان در راستای مبارزه با آنفلوآنزای مرغی ذکر کرد.
دکتر رحیم قربانی استاندار آذربایجان غربی نیز در این همایش بر اطلاع رسانی گسترده از طریق رسانه های جمعی ، ارتقا دانش فنی و آگاهی عمومی مردم، همکاری سازمان ها و نهادهای دولتی، ایجاد رابطه تنگاتنگ درون مرزی و برون مرزی، تعهد سیاسی کشورها و همکاری مستمر تنگاتنگ روستائیان با عوامل اجرایی ستاد پیشگیری از بیماریهای فوق حاد طیور را از جمله علل موفقیت استان در مهار و پیشگیری از شیوع بیماری ذکر کرد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی نیزدر این همایش گفت: در راستای مبارزه با بیماری آنفلوآنزای مرغی یک هزار و 3 نفر پزشک، 896 کادر بهداشتی و یک هزار و 477 نفر بهورز آموزش لازم را دیده اند.
دکتر ترجمان افزود: 20 تیم بررسی تحقیقاتی و جستجو گری در سطح استان فعالیت می کنند واین تیم ها در تمام نقاط خطر خیز استان به طور گسترده فعال هستند.
وی کاهش ابتلا به بیماری، کاهش عوارض و مرگ و میر پرندگان بهبود دانش ومهارت پرندگان تقویت سیستم تشخیص، ارتقاء سطح آگاهی جامعه، اصلاح نگرش مردم، کاهش عوارض اقتصادی، اجتماعی و روانی را از جمله آموزش های ارایه شده توسط بهورزان در روستاها و شهرهای استان عنوان کرد.
در ادامه این همایش مدیر کل دامپزشکی آذربایجان غربی گفت: در راستای مبارزه با بیماری آنفلوآنزای فوق حاد طیور 60 هزار طیور خانگی در 450 روستای مناطق مرزی استان با اعتباری بالغ بر 3 میلیارد ریال از روستاییان خریداری و معدوم شده اند.
دکتر کامیار داهیم افوزد: تا کنون 10 هزار لیتر ماده ضد عفونی کنده برای مقابله با این بیماری در استان مصرف شده و 3 هزار و 16 دستگاه خودروی ورودی به استان و 228 هزار دستگاه خودروی داخلی استانی ضد عفونی شده است.
نظر شما