۶ آذر ۱۳۸۵، ۱۲:۰۱

فرهنگ و هنر در مطبوعات

فرهنگ و هنر در مطبوعات

درگذشت بابک بیات، ساخت تندیس علی حاتمی، آغاز چهارمین جشنواره تئاتر رضوی، پایان بیست و سومین جشنواره فیلم کوتاه تهران، افتتاح چهارمین دوسالانه نقاشی جهان اسلام و برگزاری نخستین جشنواره هنرهای تجسمی مقاومت عناوین برجسته صفحات فرهنگ و هنر مطبوعات امروز دوشنبه ششم آذرماه هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، روزنامه "تهران امروز" در صفحه اول درگذشت بابک بیات را با عنوان "فانوس رفاقت خاموش شد" انعکاس داده است. در صفحه تلویزیون گفتگو با سیروس گرجستانی بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون با عنوان "60 ساله ام و جویای نام" برجسته شده و در ادامه هم به چند مجموعه در حال فیلمبرداری و آماده پخش اشاره شده است.

در صفحه سینما جهان امروز به بهانه درگذشت جک پالانس مطلبی با عنوان "مردی با چهره ای منحصر بفرد" به او اختصاص یافته و در ادامه هم گفتگو با ریدلی اسکات کارگردان فیلم "یک سال خوب" مورد توجه قرار گرفته است. معرفی و نقد این فیلم با عنوان کنجکاوی برانگیز "جای خالی یک عامل حیاتی" مکمل این گفتگو شده است. ستون چهره امروز هم راسل کرو را با عنوان "رقیبی ستیزه جو یا یک عاشق آرام" مورد توجه قرار داده است.

صفحه پایانی هم تکذیب شایعه مرگ ناصر عبداللهی را خبر اول قرار داده است. "جایزه تصویرسازی بریتانیا برای غزل های حافظ" عنوان خبر دیگری از این صفحه است. در ادامه هم "نکوداشت رضا سعیدی در خانه هنرمندان" و ساخت تندیس علی حاتمی توسط حمید کنگرانی و شروع کار "اولین جشنواره هنرهای تجسمی مقاومت" به کار این صفحه پایان می دهد.

"بانی فیلم" امروز عنوان روی جلد را به آغاز چهارمین جشنواره تئاتر رضوی اختصاص داده و در چهار صفحه میانی به صورت یک ویژه نامه به آن پرداخته است. امروز در صفحه اول مطلبی به نقل از مدیر برنامه های ناصر عبداللهی نقل شده که ادعای مصرف داروی آرام بخش توسط این خواننده را کذب می داند.

درگذشت بابک بیات در ستون سکانس اول با عنوان "بابک بیات، ملودی جاودان" برجسته شده است. "پایان ماراتن بیست و سومین جشنواره فیلم کوتاه" عنوان گزارش پایانی این جشنواره است. برگزاری اولین بازار جهانی جشنواره مستند کیش همزمان با هفتمین جشنواره بین المللی مستند کیش هم عنوان خبر برجسته دیگر این صفحه است و در نهایت "هفته فیلم آفریقای جنوبی در خانه هنرمندان" به اخبار مهم این صفحه پایان می دهد.

ستون چهره روز اختصاص یافته به تهمینه میلانی با عنوان "جنگ و صلح" و در ادامه صفحه دوم هم چند خبر از تولیدات جدید سینمای ایران آمده است. صفحه چهارم به درگذشت بابک بیات آهنگساز برجسته کشورمان اختصاص یافته و روایت اهالی سینما و موسیقی از این هنرمند فقید.

در ویژه نامه تئاتر رضوی، پیام وزیر ارشاد و شهردار تهران منعکس شده است. گفتگو با بهروز غریب پور کارگردان نمایش "آهو یا هو" با عنوان "بیانی مدرن در اختیار داستانی قدیمی" هم در این صفحات قرار گرفته است. در صفحه پایانی هم آئین گشایش این جشنواره از نگاه دوربین آکو سالمی انعکاس پیدا کرده است.

در صفحه سینما جهان مطلبی به دوره جدید شرکت یونایتد آرتیستز اختصاص پیدا کرده با عنوان برجسته "آیا اعتبار گذشته زنده خواهد شد؟" در ادامه هم کن واتانابه از خودش و فیلم جدید کلینت ایستوود می گوید. صفحه تلویزیون امروز بخش دوم گزارش اختصاصی این روزنامه را از پدیده ضداخلاقی رواج سی دی های خصوصی چهره های مشهور انعکاس داده است.

در صفحه دوم تلویزیون علاوه بر خبر تولید و پخش چند فیلم و مجموعه تلویزیونی جدید، به "نمایش آثاری از کیمیاوی، طیاب، شیردل، فلاهرتی و ... از شبکه چهار" اشاره شده است. صفحه پایانی هم خبر عرضه یک مستند تازه از کن برنز را خبر اول قرار داده و در ادامه هم به پایان همکاری دو شرکت فرانسوی گومون و آمریکائی کلمبیا ترای استار اشاره ای داشته است.

روزنامه "همشهری" در صفحه هنر گزارشی از برپایی دو نمایشگاه تصویرگری در خانه هنرمندان ایران را خبر اول قرار داده و در ادامه دو مطلب کوتاه به مرتضی ممیز پدر گرافیک ایران اختصاص داده است. صفحه شهر تماشا پیش بینی ها در خصوص آثار احتمالی حاضر در جشنواره فیلم فجر را مورد توجه قرار داده و در ادامه هم نگاهی دارد به مجموعه کلانتر به نقل از خبرگزاری مهر. صفحه ادب و هنر درگذشت بابک بیات را با عنوان زیبای "ملودی در خاک" برجسته کرده و در ادامه به گشایش چهارمین دوسالانه نقاشی جهان اسلام و آمار تماشاگران تئاتر شهر اشاره کرده است.

"جوان" در صفحه سینما و تئاتر بخش اول مروری بر دنیای فیلمسازی مارتین اسکورسیزی دارد به مناسبت پخش آثاری از وی در سیما با عنوان "نتایج قصه گفتن برای مادربزرگ". نوشتاری درباره آسیب های نمایشنامه نویسی کودک و نوجوان در ایران هم در این صفحه منعکس شده است. صفحه پایانی هم "برگزاری نخستین جشنواره هنرهای تجسمی مقاومت" را خبر برجسته قرار داده و در ادامه به چند خبر کوتاه پرداخته که مهمترین آن وداع با آهنگساز "ولایت عشق" است.

روزنامه "کارگزاران" در صفحه هنر نگاهی دارد به فیلم "نیوه مانگ" بهمن قبادی با عنوان "آواز زنی در گورستان" که مطلب تألیفی مفصلی است. صفحه پایانی هم خبر درگذشت بابک بیات را در کنار چند خبر کوتاه برجسته کرده است. "آینده نو" در صفحه سینما نقدی بر فیلم "وقتی همه خواب بودند" فریدون حسن پور را برجسته کرده و مجموعه ای از گفتگوهای کارگردان هم مکمل آن شده است. در صفحه تئاتر، مروری کوتاه بر آثار آدام رپ نمایشنامه نویس معاصر امریکا مورد توجه قرار گرفته است. ستون چهره روز صفحه پایانی هم به ناصر عبداللهی و سیروس گرجستانی اختصاص پیدا کرده است.

روزنامه "ایران" در صفحه فرهنگ و هنر مروری دارد بر سیر فیلم کوتاه ایران. فیلم های "تقاطع"، "وقتی همه خواب بودند" و "چه کسی امیر را کشت؟" از منظر فیلمبرداری انعکاس پیدا کرده که بار تألیفی صفحه را بالا می برد. صفحه دوم فرهنگ و هنر گفتگو با ریچارد لینک لیتر کارگردان فیلم "ملت غذای آماده" مطلب اول قرار داده است. مطلبی درباره همکاری دیرپا و تأثیرگذار جان فورد و جان وین با عنوان "تصویری جذاب از سبکی ماندگار" به کار این صفحه پایان می دهد. صفحه پایانی هم با عنوان زیبای "بیات به "ولایت عشق" پیوست" خبر درگذشت این هنرمند را انعکاس داده است.

"اعتماد ملی" در صفحه ادب و هنر "بابک بیات درگذشت" را خبر اول قرار داده و در ادامه به افتتاح آتی جشنواره مقاومت اشاره کرده است. "جایزه اینگمار برگمان به سینماگران جوان" هم عنوان خبر کوتاهی از این صفحه است. روزنامه "اعتماد" در صفحه سینما گفتگوئی دارد با دارن آرنوفسکی درباره فیلم "چشمه" و صفحه پایانی هم درگذشت بابک بیات را با عنوان "روز سیاه موسیقی" خبر اول قرار داده است . در ادامه هم خبر ساخت تندیس علی حاتمی را انعکاس داده است. خبر "انتخاب بیست هنرمند برای سمپوزیوم مجسمه تهران" هم  به کار این صفحه پایان می دهد.

"جام جم" در صفحه رسانه به پایان جشنواره فیلم کوتاه تهران اشاره دارد و  خبر"بازار بین المللی فیلم در هفتمین جشنواره سینمای مستند کیش" را هم برجسته کرده است. صفحه موسیقی و تئاتر در گفتگو با چیستا یثربی تئاتر کودک و نوجوان را بررسی کرده است. صفحه پایانی هم "بابک بیات آهنگ "وداع" را نواخت" خبر اول قرار داده است. انتشار "پروانه در آتش، نخستین رمان جهان درباره مولوی" در امریکا هم خبر برجسته دیگر این صفحه است. صفحه سینما هم گزارش پشت صحنه فیلم جدید منیژه حکمت "سه زن" را انعکاس داده و یادداشت کوتاه "نسل گذشته حرف نمی زند" هم نقل قول کوتاهی از این کارگردان درباره روایت فیلم است.

روزنامه "حیات نو" در صفحه فرهنگ و اندیشه گفتگویی دارد با حسین پاکدل نویسنده و کارگردان نمایش "سمفونی درد". صفحه پایانی هم معرفی برگزیدگان مهرگان را خبر اول قرار داده و در ادامه هم درگذشت بابک بیات را انعکاس داده است. "رمز داوینچی 2" با فیلمنامه چهار میلیون دلاری عنوان خبر برجسته دیگر این صفحه است. خبر جستجوی یک شهر سوئدی برای یافتن مشابه اینگرید برگمن هم خبر جالب ولی نه چندان تازه ای است. آغاز به کار جشنواره تئاتر رضوی هم خبر دیگری است که به کار این صفحه پایان می دهد.

"صدای عدالت" در صفحه هنری درگذشت بابک بیات را خبر اول قرار داده و در ادامه هم آغاز به کار جشنواره هنرهای تجسمی مقاومت  را مورد توجه قرار داده است. در انتها هم خبر "نمایشگاه "ایران، نمادی از پردیس" در برزیل به کار این صفحه پایان می دهد. روزنامه "همبستگی" در صفحه فرهنگ در مطلب "تهدید موزه ها در آلمان" بحث و جدل های موجود بر سر این مشکل را مورد بررسی قرار داده است. سخنان وزیر ارشاد در آستانه برگزاری جشنواره تئاتر رضوی هم خبر برجسته دیگر این صفحه است. صفحه پایانی هم پس از برجسته کردن خبر درگذشت بابک بیات مطلبی را با عنوان "شیمادا، نویسنده خوب، آشپز ماهر" انعکاس داده که به حضور این نویسنده ژاپنی در ایران اشاره دارد.

و بالاخره "آفرینش" در صفحه دانشگاه هنر گفته مدیر عامل انجمن موسیقی ایران را با عنوان "سال آینده ارکستر سمفونیک جوانان تشکیل می شود" خبر اول قرار داده است. گزارش نشست مطبوعاتی اولین جشنواره هنرهای تجسمی مقاومت هم با عنوان "این جشنواره متعلق به همه هنرمندان سراسر کشور است" در این صفحه مورد توجه قرار گرفته است. در نهایت گزارش نشست مطبوعاتی رئیس خانه عکاسان ایران هم به کار این صفحه پایان می دهد.

کد خبر 412580

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha