۶ آذر ۱۳۸۵، ۹:۱۶

قراردادهای راه آهن قانونی است

شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران معاملات و قراردادهای خود را براساس قوانین و مقررات و به طور شفاف و واقعی انجام می دهد و تاکنون خلاف آن در هیچ مرجع انتظامی و قضایی مطرح و مورد ایرد واقع نشده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران با ارسال توضیحاتی اعلام کرد: در خصوص خبری تحت عنوان "انعقاد برخی مناقصه های صوری راه آهن را متضرر کرده است" نکاتی برای تنویر افکار عمومی به شرح زیر اعلام می شود:

1- شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران معاملات و قراردادهای خود را مطابق قوانین و مقررات و به طور شفاف و واقعی انجام می دهد و تا کنون خلاف آن درهیچ مرجع انتظامی و قضایی مطرح و مورد ایرد واقع نشده است جای سوال و تامل است که چگونه یک خبرگزاری وزین صرفا بنا به اظهارات یک فرد غیر مسئول اقدام به نشر مطالب خلاف واقع نموده است بدون اینکه به انگیزه و علت این ادعا توجه نماید یا حداقل در صدد بررسی و دریافت مدارک مثبته در خصوص اثبات ادعای مذکورباشند. آیا شایسته نبود بجای نشر چنین مطالبی چنانچه مدارک ومستندات وجود دارد جهت رسیدگی به دستگاه‌های نظارتی و قضایی کشور ارسال می شد.

2- مصاحبه کننده به عنوان نماینده شرکت یاسین در چهارچوب قرار دادهایی که با راه آهن منعقد نموده است دارای تعهداتی بوده که برای فرار از انجام تعهدات خود به نشراکاذیب و ایراد اتهامات خلاف واقع به کارکنان راه آهن مبادرت کرده است که تمامی این اتهامات از سوی مراجع قضایی تحت پیگرد قرار خواهند گرفت، مضافا اینکه مشارالیه با جعل امضاء و اسناد اداری در صدد فرار از اجرای تعهدات مالی در قبال راه آهن بوده که پرونده قضایی تشکیل و در حال رسیدگی است.

3- برای افزایش ظرفیت در راه آهن از دو سیستم کنترل اتوماتیک قطار (ATC) و پلاک بندی استفاده می شود تا به طور همزمان بتوان در بین دو ایستگاه راه آهن دو یا چند قطار اعزام کرد. با عنایت به افزایش روز افزون تقاضای حمل و نقل مسافری در مسیر تهران- مشهد و بار در سال‌های (81 و 83) مناقصه خرید و اجرای (ATC) به تنهایی برگزار گردید که در بار اول به دلیل مردود بودن مشخصات فنی شرکت کنندگان در مناقصه و بار دوم به دلیل بالا بودن قیمت‌های پیشنهادی انتخاب پیمانکار ممکن نشد لذا بر طبق ماده 23 آئین نامه معاملات دولتی از طریق استعلام از کمپانی‌های مربوطه از جمله شرکت سهامی راه آهن روسیه که در هیچ یک از مناقصه های مذکور شرکت نداشته است، اقدام شد. با دریافت پیشنهاد راه آهن روسیه و قبول آن کلیه مدارک به همراه درخواست راه آهن جهت اتخاذ تصمیم به سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ارسال شد لکن این درخواست به‌استناد قانون حداکثر استفاده از توان فنی مهندسی داخلی مورد پذیرش سازمان مزبور قرار نگرفت و از این روی شرکت راه آهن روسیه کتبا تقاضای ابطال قرار داد را کرد که در نتیجه بنا به تقاضای مذکور قرارداد فسخ شده است.

بنابراهمیت موضوع و با توجه به پیشنهاد یکی از شرکت‌های داخلی که دارای سابقه طولانی و قابل قبولی در ارجای پروژه های علائم در کشور در وزارت راه وترابری ، متروی مشهد و راه آهن است، موضوع اجرای پروژه مجددا مطرح و یا تکمیل طرح (ATC) به پلاک بندی قیمت و مشخصات فنی ارایه شد. در این پیشنهاد اولا قیمت (ATC) به تنهایی 5/18 میلیون دلار است که معادل 60 درصد پیشنهاد شرکت روسی است ثانیا با توجه به سابقه نه چندان مطلوب روس‌ها در فناوری الکترونیکی و علائم راه آهن و عدم رعایت استانداردهای ویژه آن کشور از آنجایی که شرایط فنی شرکت ایرانی به مراتب بهتر از آنها تشخیص داده شد. بنابراین با رعایت کلیه مقررات و ضوابط قانونی و صرفه و صلاح کشور پیمانکار طرف قرار داد ایرانی انتخاب شده است.

4- ادعای نامبرده مبنی بر فروش واگن‌های 6 محوره به یک شرکت خاص نیز خلاف واقع بوده چرا که قرار داد مذکور بر اساس فروش از طریق مزایده و نشر آگهی در روزنامه رسمی و کثیر الانتشار و سایت الکترونیکی راه آهن انجام و اسناد مزایده از سوی اشخاص خریداری و نهایتا از طریق مزایده ای که دارای دو شرکت کننده بوده با بالاترین قیمت پیشنهادی که بالاتر از قیمت کارشناس رسمی دادگستری بوده ،معامله انجام پذیرفته است.

کد خبر 412611

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha