یک مقام مسئول در شورای علوم تحقیقات؛

شهروند محوری تمرکز اصلی پروژه های شهر هوشمند است

شهروند محوری تمرکز اصلی پروژه های شهر هوشمند است

معاون اجرایی دبیرکل شورای عالی علوم تحقیقات و فناوری گفت: شهروندان مصرف کننده نهایی بخش توسعه شهری هستند که  نقطه تمرکز اصلی در پروژه های شهر هوشمند است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دبیرخانه شورای عالی عتف، مصطفی کاظمی در کارگاه آموزشی نمایندگان مناطق ویژه علم و فناوری با محوریت شهر هوشمند گفت: دستیابی به دستاوردهای اثربخش مبتنی بر یکپارچه‌سازی سیستم‌ها در شهر هوشمند گرچه ضروری است اما نباید به این بهانه توسعه فناوری‌ها به صورت مجزا را تشویق نکرد.

وی در ادامه اظهار داشت: پروژه‌های شهر هوشمند برای موفقیت نیاز به حمایت بازیگران اصلی از قبیل شهرداری‌ها، ادارات دولتی،بنگاه‌ها و صنایع، موسسات تحقیق و توسعه و دانشگاه‌ ها دارد .

معاون اجرایی دبیرکل شورای عالی عتف ضمن تاکید بر نفوذ فناوری های نوین در سیستم شهر هوشمند افزود: فناوری‌های شهر هوشمند انتزاعی توسعه داده نمی‌شوند بلکه نیازمند مدل‌های پویای کسب‌وکار، راه‌حل‌های محلی و  یکپارچه‌شدن با دیگر فرآیندهای اداری و حکومتی هستند.

کاظمی با اشاره به مشکلات امروزی شهر نشینی اظهار داشت:  مشکلات ناشی از رشد شهرنشینی برای ما و آیندگان عواقب خطرناکی به دنبال خواهد داشت، مشکلات زیست محیطی مرز ندارد و ما نیازمند توافقات ملی و جهانی در این زمینه هستیم. 

وی با اشاره به لزوم ایجاد شهرهای هوشمند تاکید  کرد و گفت: با توجه به نقش شهرها در تغییرات آب و هوایی، رفتن به سمت شهر هوشمند امری ناگزیر است. جنبه‌های مختلف هوشمندسازی به کمک فناوری‌های مختلف به دست می‌آید. با این وجود در این مسیر چالش‌هایی وجود دارد که باید برای آنها راه‌حل‌هایی پیدا کرد.

معاون اجرایی دبیرکل شورای عالی عتف با اشاره به نتایج بخش حاکمیت شهری اظهار داشت : نتایج مربوط به بخش حاکمیت شهری «ترجمه» و پیوند دادن موثر چارچوب های راهبردی شهری به زمینه های خاص اقدامات اجرایی ضروری است،حکمرانی نقشی محوری در طراحی شهری دارد و فرایندهای قانونی و اداری پشتیبانی کننده توسعه را معین می کند. حکمرانی همچنین نقش بازیگران رسمی و غیررسمی که تحول شهری را شکل می دهند، مشخص می سازد.

کاظمی در موضوع نقش نوآوری و تحول در فرایند شهر هوشمند گفت: نوآوری و تحول موفق با فروپاشی الگوهای قدیمی توسعه و ذهنیت های کهنه شانس بیشتری برای تحقق دارد، روش های مشارکتی و دربرگیرنده طراحی و توسعه شهری مالکیت اشتراکی ایده ها و یکپارچه سازی موثر ذینفعان مختلف  در فرایند نوآوری را تضمین می کند.

 کارگاه اموزشی شهر هوشمند در راستای اهداف مناطق ویژه علم و فناوری برگزار شد. طبق مصوبه هیات دولت در پنج استان کشور مناطق ویژه علم و فناوری تشکیل شده است این پنج استان  بوشهر ، یزد ، خراسان رضوی ، اصفهان و آذربایجان شرقی بودند.

کد خبر 4126626

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha