۷ آبان ۱۳۹۶، ۱۰:۵۴

قصه پرغصه جاده های خراسان جنوبی؛

رخ به رخ با مرگ/زائرانی که در آرزوی مشهدالرضا غریبانه جان می‌دهند

رخ به رخ با مرگ/زائرانی که در آرزوی مشهدالرضا غریبانه جان می‌دهند

بیرجند-دوبانده نشدن محور راور- فردوس به عنوان یکی از مسیرهای پرتردد زائران مشهدالرضا(ع) موجب شده تا تصادفات رخ به رخ در این جاده جان بسیاری از هموطنان را بگیرد.

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: خراسان جنوبی با داشتن بیش از ۱۷ هزار کیلومتر راه اصلی و فرعی یکی از استان های پرتردد کشور بوده که قرار گیری آن در مسیر دو کریدور اصلی شمال به جنوب و غرب به شرق سبب شده روزانه شاهد حجم انبوهی از تردد کالا و مسافر از محورهای این استان باشیم.

با این وجود سهم صفر درصدی این استان از آزاد راه و همچنین سهم ناچیز آن از بزرگراه های کشور سبب شده هنوز هم بخش زیادی از محورهای اصلی این استان به صورت دو طرفه باشند و سالانه صدها نفر جان خود را در این جاده‌ها از دست بدهند.

زائرانی که در آرزوی امام غریب، غریبانه جان می‌دهند

در این بین محور راور به فردوس به عنوان دومین محور پرتردد و مرگبار استان بعد از محور بیرجند- قاین، یکی از ۱۰ کریدور اصلی کشور است که بندرعباس را به مشهد متصل می‌کند از همین رو سالانه هزار نفر از زائران مشهد الرضا (ع) از استان های هرمزگان، سیستان و بلوچستان و یزد از این محور عبور می‌کنند که متاسفانه تعدادی زیادی از آن‌ها یا به مقصد نمی‌رسند و یا اینکه داغ چندتن از عزیزانشان را بر سینه دارند.

موسوی یکی از این همین افرادی است که با عشق ولی نعمت خراسانی‌ها به همراه چهار نفر از اعضای خانواده پای در این جاده گذاشت و اما همه آن‌ها را در این راه از دست داد.

وی در گفت و گو با خبرنگار مهر می‌گوید: همسر، پسر، عروس و پسرخاله خود را در یک سانحه تصادف در این محور از دست داده ام.

وی ادامه داد: از ما که گذشت شش نفر از عزیزانمان را در این جاده از دست دادیم، امیدواریم مسئولان چاره ای برای جاده های استان بیندیشند که هیچ کس مثل ما داغدار نشود.

یکی از دیگر از شهروندانی که او نیز همسر و فرزند خود را در این محور از دست داده است، به خبرنگار مهر می‌گوید: این جاده چنان داغی بر سینه من گذاشته که تا اخر عمر برایم تازه است.

حسنی ادامه داد: شاید اگر اندکی عرض این محور بیشتر بود امروز من نیز با همسر و فرزندم به پابوس امام غریب می‌رفتم اما امروز من هم مثل امامم غریب هستم.

 محمدزاده نیز یکی از رانندگان است که به دلیل شغلش ناچار است بارها از این محور تردد داشته باشد، وی به خبرنگار مهر می‌گوید: این محور یکی از جاده های اصلی ترانزیت کالا است به همین دلیل حجم زیادی از ماشین بزرگ، کامیون و تریلی از این محور عبور می‌کنند.

محمدزاده اضافه کرد: وقتی در این جاده از کنار یک ماشین عبور می‌کنم واقعا یک موی من سفید می‌شود چون خطر را احساس می‌کنم و استرس دارم.

وی تأکید کرد: اگر یک راه حتی ۱۰۰ کیلومتر دورتر بود من حتما آن جاده را برای عبور انتخاب می‌کردم چون واقعا این محور پرخطر است.

محور راور- فردوس دومین محور پرتصادف خراسان جنوبی

جانشین فرمانده پلیس راه خراسان جنوبی نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر، محور راور به فردوس را یکی از محورهای پرتصادف استان عنوان کرد و گفت: این محور بعد از محور بیرجند- قاین دومین محور پر تصادف استان است.

سرهنگ حسین نیک مرد بیان کرد: در شهریور ماه امسال بالغ بر ۱۰ نفر جان خود را در این محور از دست داده‌اند.

وی با اشاره به اینکه این محور کریدور جنوب به شمال و جنوب به غرب است، بیان داشت: محور راور به فردوس محور تردد استان های جنوب، بوشهر و کرمان به مشهد مقدس و پایانه مرزی ماهیرود و حتی پایانه مرزی دوقارون است.

جانشین فرمانده پلیس راه خراسان جنوبی ادامه داد: از همین روز روزانه اتوبوس های زیادی از مسافران مشهد و وسایل نقلیه سنگین ترانزیت کالا از این محور عبور می‌کنند که هیمن امر خطر افزایش تصادف در این جاده را افزایش می‌دهد.

عدم اجرای دوبانده سازی و تصادفات رخ به رخ

نیک مرد بیان داشت: این عوامل در کنار عدم اجرای دوبانده سازی در این محور سبب شده که انحراف به چپ و در نتیجه برخورد رخ به رخ و خواب آلودگی دو عامل مهم تصادفات در این محور باشد.

وی همچنین به مشکلات عمده این محور اشاره کرد و گفت: عمده مشکل این جاده عدم اجرای دوبانده سازی بوده که سبب می‌شود تلفات تصادفات رخ به رخ در این محور بالا باشد.

جانشین فرمانده پلیس راه خراسان جنوبی با بیان اینکه در مسیر این محور آب نما وجود دارد که باید بجای آن پل ایجاد شود، اضافه کرد: همچنین در برخی از قسمت‌ها سطح آسفالت جاده دارای رویه نامناسب است که باید روکش جدید شود.

نیک مرد بیان داشت: همچنین حد فاصل محور دیهوک به راور مجتمع خدماتی رفاهی وجود ندارد در نتیجه خستگی رانندگان سبب می‌شود که میزان تصادفات افزایش یابد.

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی کمترین برخورداری از آزادراه و بزرگراه را دارد و اغلب محورها دو طرفه است، عنوان داشت: به همین دلیل یکی از دلایل مهم تصادفات انحراف به چپ وسایل نقلیه از خط وسط جاده است.

به گفته جانشین فرمانده پلیس راه خراسان جنوبی در ۴۳ درصد تصادفات استان نقص راه را شاهد هستیم.

رتبه ششم استان در راه‌ها

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر با بیان اینکه خراسان جنوبی رتبه ششم کشور از نظر طول راه‌ها است، اظهار داشت: در حال حاضر بالغ بر ۱۷ هزار و ۸۲ کیلومتر راه در خراسان جنوبی وجود دارد.

مهدی جعفری بیان کرد: از این میزان ۴۷۲ کیلومتر راه اصلی چهارخطه، یک هزار و ۶۲ کیلومتر راه اصلی، ۲ هزار و ۹۸۲ کیلومتر فرعی و یکهزار و ۱۹۳ کیلومتر راه فرعی دسترسی است.

وی در ارتباط با محور راور به فردوس نیز گفت: این محور را می‌تواند به دو قسمت راور به دیهوک و دیهوک به فردوس تقسیم کرد.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی، طول محور راور به دیهوک را ۲۰۲ کیلومتر عنوان کرد و افزود: از این میزان ۷۰ کیلومتر سال های گذشته دوبانده شده و ۳۲ کیلومتر نیز امسال بازگشایی شده است.

نبود اعتبار مهم‌ترین مانع دوبانده سازی

جعفری با اشاره به اینکه تقریبا ۵۰ درصد از این محور ظرف سه سال گذشته دوبانده شده است، عنوان داشت: این در حالی است که قبل از سال ۹۳ هیچ باند دومی در این محور نبوده است.

وی اضافه کرد: در محور دیهوک به طرف فردوس نیز در سال گذشته ۳۰ کیلومتر باند دوم زیر بار ترافیک رفت و در حال حاضر نیز سه پیمانکار در این محور مشغول به فعالیت هستند.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی، مهم‌ترین مانع دوبانده سازی در این محور را مشکلات مالی عنوان کرد و گفت: در حال حاضر پیمانکاران محور دیهوک به فردوس بالغ بر ۱۵ میلیارد تومان از راه و شهرسازی طلب دارند و مطالبات محور راور به دیهوک نیز بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان است.

نیاز ۱۵۰ میلیارد تومانی برای تکمیل باند دوم محور راور- فردوس

جعفری از نیاز ۱۵۰ میلیارد تومانی برای تکمیل باند دوم محور راور به فردوس خبر داد و گفت: تا اخر سال ۳۲ کیلومتر از محور دیهوک به راور به بهره برداری خواهد رسید همچنین در محور دیهوک به فردوس نیز ۱۲ کیلومتر آماده آسفالت است.

وی با اشاره به اینکه دو کریدور اصلی در استان داریم که جزء ۱۰ کریدور اصلی کشور است، عنوان داشت: یکی کریدور چابهار- بیرجند- مشهد و یکی نیز بندرعباس- کرمان– مشهد که از محور دیهوک به راور عبور می‌کند.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی ادامه داد: این کریدور جزء سیاست های وزارت راه است که سیاست اصلی در پروژه های اقتصاد مقاومتی و پروژه های مصوب سفر در این پروژه‌ها است.

جعفری اضافه کرد: هر اعتباری که اختصاص پیدا کند این دو کریدور در اولویت نخست هستند.

اکنون که نبود شبکه ریلی و کمبود پروازها در خراسان جنوبی تردد در جاده های استان را روز به روز افزایش می‌دهد ضرورت توجه به ایمنی جاده‌ها دوچندان به نظر می‌رسد.

کد خبر 4127794

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha