خبرگزاری مهر- گروه استانها: ابوالفضل عبدی ۲۰ روز است که پا به دنیا گذاشته و با تولدش یک سؤال را در ذهن همه ایجاد کرده است؛ «قصور پزشکی یا غفلت خانواده».
این کودک نورآبادی، بیست روز قبل در بیمارستان ابنسینای نورآباد لرستان متولد شد، ولی بدون دست...
به دنبال این ماجرا «زینب فیضی» از فعالان رسانهای لرستان به روستای «اتیوند» نورآباد، محل زندگی ابوالفضل سفر کرده است. «لیلا» و «صابر» مادر و پدر این نوزاد از ازدواج خود و آرزوهایشان برای تولد یک فرزند سالم گفتند.
لیلا محمدی ۲۰ ساله، تقریباً ۲ سال است که پا به عرصه زندگی مشترک با صابر عبدی۲۴ساله گذاشته و میگوید هیچ نسبت فامیلی با همسرش نداشته و زندگی بسیار ساده کارگری خودشان را دو سال است که در روستای «اتیوند» شهرستان نورآباد آغاز کردهاند، تا اینکه برای بچهدار شدن برنامهریزی میکنند و بالاخره به آرزویشان میرسند؛ اما ماجرایی همه شعف این خانواده را تلخ میکند.
لیلا میگوید که تحت نظر مرکز بهداشت روستا، تمام دستورات پزشک را رعایت کرده و داروهایی که تجویزشده را استفاده میکرده است. میگوید: خودش و همسرش هیچ بیماری خاصی نداشتند و در دوران بارداری هم، حتی یک قرص ساده مثل استامینوفن استفاده نکرده است؛ و البته این حرفهای لیلا محمدی است و باید سخنان پزشکان را هم شنید.
صابر پدر ابوالفضل هم با تائید حرف همسرش میگوید: چون اولین بچهمان بود لیلا از همان اول حساسیتهای زیادی برای مراقبت داشت. لیلا میگوید: وقتی سونوگرافی رفتیم و متوجه شدیم بچهمان سالم است همه روستا را شیرینی دادیم.
تا اینکه لحظه انتظار فرامیرسد و ۹ ماه انتظار ما به پشت درب بیمارستان ابنسینای نورآباد برای به دنیا آمدن ابوالفضل ختم میشود.
اینجای ماجرا را لیلا درحالیکه ابوالفضل را در بغل گرفته ادامه میدهد و با اشکهایی که روی صورت کودک سرازیر میشود، میگوید: بعد از عمل سزارین به هوش آمدم، بچه را که پرستار در آغوشم گذاشت دوباره از هوش رفتم ...
صابر هم که بغض مردانهاش را بهسختی نگهداشته، میگوید از فرط ناراحتی تا چند روز هیچکدام غذا نخوردیم و درنهایت این اتفاق را بهعنوان یکی از حکمتهای الهی در زندگی پذیرفتیم و چون در ماه محرم این کودک متولدشده بود به یاد ابوالفضل بیدست نام نوزاد را ابوالفضل گذاشتیم تا خودش نگهدار فرزندمان باشد و تا پایان این مسیر کمکمان کنه و از این امتحان الهی سربلند بیرون بیایم.
لیلا و صابر که حالا این حکمت رو پذیرفتهاند به دنبال علت ماجرا هستند که اگر قصوری انجامشده، مراحل قانونی آن طی شود تا شاید دیگر هیچوقت نوزاد بیدستی برای یک پدرومادر به دنیا نیاید.
حالا پزشکان سونوگرافی این کودک با شنیدن ماجرا و پیگیریهای والدینش، صحبت از «آملیا» میکنند. بیماری «آملیا» عمدتاً ناشی از تأثیر عوامل محیطی در دوران حاملگی ازجمله مصرف داروهای تراتوژن است.
اما لیلا مادر این نوزاد میگوید دو مرحله سونوگرافی حاملگی انجام داده است که اولین آن در تاریخ ششم اردیبهشتماه سال جاری بوده و در ۱۷ هفتگی توسط پزشک متخصص رادیولوژی یکی از بیمارستانهای دولتی خرمآباد و دیگری نیز در تاریخ ۹۶/۵/۱۸ در ۳۳ هفتگی در بخش خصوصی نورآباد؛ اگر مشکلی بوده باید همان موقع میگفتند تا به فکر یکراه قانونی باشیم و کودک ناقص به دنیا نیاید، چونکه در سونوگرافی اول من مهلت سقط قانونی داشتم.
برای ادامه ماجرا راهی مرکز بهداشت این شهرستان شدیم؛ رضاییان رئیس مرکز بهداشت نورآباد احتمال قصور پزشکی را دور از ذهن نمیداند، ولی معتقد است که رأی را باید مراجع ذیصلاح یعنی شورای نظام پزشکی صادر و اعلام کند.
وی میگوید متأسفانه هر دو سونوگرافی نرمال گزارششده است که قصور پزشکی از نوع عدم مهارت یا عدمتشخیص اتفاق افتاده است.
این کوتاهی خصوصاً در سونوگرافی اول متأسفانه باعث مشکل شده است چراکه اگر تشخیص داده میشد با توجه به وضعیت جنین فرصت مجوز سقط قانونی هم وجود داشت.
با توجه به شکایت والدین در همین رابطه پروندهای تشکیل و برای اظهارنظر به شورای نظام پزشکی ارجاع شده و حالا ابوالفضل چشمبهراه این رأی مانده تا بداند قربانی قصور پزشکی شده یا غفلت والدینش. خبرگزاری مهر آمادگی دارد اظهارنظر متولیان را در این خصوص منتشر کند.
نظر شما