۹ آبان ۱۳۹۶، ۱۳:۱۶

مقام مسئول در وزارت صنعت اعلام کرد؛

بومی سازی ٨٠ درصد تجهیزات سی ان جی/بازار مصرف؛ مشوق تولید

بومی سازی ٨٠ درصد تجهیزات سی ان جی/بازار مصرف؛ مشوق تولید

یک مقام مسئول از بومی سازی ۸۰ درصد تجهیزات سی ان جی در داخل کشور خبر داد و گفت: ایجاد اختلاف قیمت بین گاز طبیعی و بنزین، محرک خوبی برای تشویق مردم به خرید خودروهای با سوخت سی ان جی است.

به گزارش خبرنگار مهر، امیرحسین قناتی، مدیر کل صنایع خودرو و نیرو محرکه وزارت صنعت، معدن و تجارت در آیین گشایش هفتمین کنفرانس و نمایشگاه بین المللی دوسالانه خودروهای گازسوز آسیا و اقیانوسیه گفت: بیش از ۴ میلیون خودرو گازسوز در کشور تردد می کند که در حدود ۳ میلیون ان در کارخانه ها تولید شده و در حدد یک و نیم میلیون آن تبدیل شده است.

وی در ادامه افزود: گاز برای کشور ما به عنوان مزیت اقتصادی به حساب می اید که باید در راستا استفاده از ان به کمک توسعه سرمایه گذاری با همکاری وزارت نفت قدم برداریم که از نمونه های می توان به گسترش جایگاه های سوخت اشاره کرد.

قناتی با اشاره به بومی سازی سهم بالایی از تجهیزات مورد استفاده گفت: بیش از ۸۰ درصد تجهیزات مورد استفاده بومی سازی شده که این امر از خروج ارز جلوگیری کرده و در نهایت اشتغال زایی را در کشور افزایش داده است.

مدیر کل صنایع خودرو نیرو محرکه  بیان کرد: برای خودروساز باید بازاری وجود داشته باشد تا محصول تولیدی خود را در ان عرضه کند که برای تحریک تقاضا و تشویق خریداران برای ورود به این بازار می توان از ابزارهایی همچون ایجاد فاصله منطقی بین قیمت سوخت گاز طبیعی با بنزین استفاده کرد.

وی عنوان کرد: خودروسازان توانایی تولید یک میلیون دستگاه خودرو پایه گازسوز را دارد و در کنار ان بر روی مسائلی همچون هیبریدی کردن خودروها بر پایه برق و  یا خودروهای کم مصرف در مراکز تحقیقاتی خود فعالیت می کند.

 منصور ریاحی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی نیز در این مراسم طی سخنانی با بیان اینکه سه میلیارددلار سرمایه گذاری در صنعت سی ان جی موجب صرفه جویی ٨ برابری همین رقم در این صنعت شده است، گفت:صنعت سی ان جی کارکرد استراتژیکی دارد  چنانچه در سال ٨٨و در مقابل تهدیدات تحریم سوخت، توانست نقش مهمی در تامین سوخت جایگزین ایفا کند.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی با بیان اینکه از دیگر اهداف محقق شده در این راستا می توان به تنوع بخشی به سبد سوخت از طریق تعریف سوخت جایگزین و ایجاد تغییر در الگوی مصرف جامعه، اشاره کرد، و گفت: تدوین و اجرایی نمودن بازرسی های دوره ای جایگاه های سوخت، ایجاد کمیته ساخت داخل، اشتعال زایی و ایجاد خطوط تجاری جدید در زنجیره ارزش صنعت، حمایت از طراحی و تولید موتور ملی پایه گازسوز از دیگر اقدامات صورت گرفته بوده است.

وی ادامه داد: راه اندازی خط تولید خودروهای دوگانه سوز مانند روا، سمند، وانت نیسان و پژوه ۴۰۵ به همراه حمایت از ایجاد تشکل ها و انجمن های صنفی، ایجاد و سامان دهی شبکه گسترده خدمات، حمایت از بخش خصوصی و زمینه سازی برای توسعه ان و گازرسانی به روستاهایی که امکان ایجاد شبکه گازرسانی را ندارند از نمونه اقدامات دیگر صورت گرفته بوده است.

ریاحی در خصوص محدودیت های صنعت سی ان جی نیز گفت: عدم ارایه خدمات پس از فروش و بازرسی ادواری خودروها به طور کامل، عملیاتی نشدن واحدهای تحقیق و توسعه در زنجیره تامین، تولید و توزیع، نبود توجه کافی به توسعه خودروهای سنگین گازسوز، نبود رشد متوازن سهم سی ان جی در سبد سوخت کشور در مقایسه با بنزین، برقرار نشدن پیوندها و اتحادهای استراتژیک از مشکلات حال حاضر این صنعت است.

کد خبر 4130427

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha