به گزارش خبرگزاری مهر، در ادامه سلسله نشستهای دانشکده الهیات و فلسفه دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات نشست "زبان علم، زبان دین" با حضور دکتر موسی اکرمی، دکتر سروش دباغ و دکتر امیر عباس علی زمانی، امروز در دانشکده الهیات و فلسفه برگزار شد.
در این نشست که اغلب اساتید و دانشجویان فلسفه و الهیات این دانشکده حضور داشتند سخنرانان در باره نسبت میان زبان علم و زبان دین و ویژگی های هر یک سخن گفتند.
در آغاز این نشست دکتر موسی اکرمی، مدیر گروه فلسفه علم و عضو هیات علمی این دانشکده، با تعریف زبان به عنوان وسیله تفاهم و ارتباط، به هم پوشانی و تفاوت های این دو زبان اشاره کرد.
دکتر اکرمی همچنین با اشاره به ساختار شناسی و معنا شناسی هر دو زبان، تفاوتهای این دو را ناشی از حوزه های دین و علم دانست.
در ادامه این نشست دکتر امیر عباس علی زمانی، مدیر گروه فلسفه تطبیقی دانشکده الهیات و فلسفه دانشگاه علوم و تحقیقات، با اشاره به تاریخ بحث، تعبیر زبان دین را تعبیری جدید دانست.
وی پیدایش بحث را محصول تحولات علم جدید از قرن هفده و کامیابی های علم در عرصه های تکنولوژیک دانست.
وی در ادامه با اشاره به تحولات فلسفه از ابتدای قرن بیستم و به خصوص بازخوانی حلقه وین از فلسفه ویتگنشتاین اول، به تلقیهای غیر شناختاری از دین اشاره کرد.
دکتر سروش دباغ، عضو هیات علمی موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، سومین سخنران این جلسه بود.
دکتر دباغ با تاکید بر بحث عینیت معناداری نزد فرگه به پیدایش دو مکتب کمبریج و آکسفورد در حوزه فلسفه تحلیلی اشاره کرد و در ادامه به زمینه نقد فیلیپس از کیوپیت پرداخت. وی در پایان گفت:" اگر دو سنت کمبریج و آکسفورد در باب کاربرد را مد نظر قرار دهیم باز پرسش از واقعی یا غیر واقعی بودن گزاره های دینی باقی می ماند"
نظر شما