به گزارش خبرگزاری مهر ، سام حاجی علیلوسامی، جراح ارتوپدی در آستانه برگزاری بیست و پنجمین کنگره انجمن جراحان ارتوپدی ایران در خصوص تومورهای استخوانی، عنوان کرد: تومورهای استخوانی به دو دسته خوش خیم و بدخیم تقسیم می شود که نوع خوش خیم آن در کشور ما شایع تر است.
وی افزود: به طور کلی تومور ارتوپدی به آن دسته از تومورهایی اطلاق می شود که بافت استخوانی و بافت همبند مانند مفاصل، اعضلات، چربی و اعصاب را درگیر کند.
وی با توجه به شیوع تومورهای خوش خیم و روند بسیار آرام آن، عنوان کرد: بر خلاف سایر تومورها که در سنین بالای ۵۰ تشخیص داده می شود، تومورهای ارتوپد در سنین ۱۰ تا ۳۰ سال ایجاد و تشخیص داده می شود.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران با توجه به شایع ترین تومورهای استخوانی، گفت: کیست های استخوانی لگن که در فضای خالی استخوان ایجاد می شود بسیار شایع است به گونه ای که بیمار در نهایت نیاز به جراحی پیدا می کند.
وی افزود: در موارد اندک کیست استخوانی موجب تضعیف و شکسته شدن استخوان می شود که در این صورت نیز مداخلات جراحی باید انجام شود.
حاجی علیلو سامی در ادامه با توجه به تومورهای بدخیم استخوانی، تصریح کرد: تومورهای بدخیم اصولا در ناحیه زانو با علائمی مانند درد و تورم بروز می یابد.
وی افزود: تومورهای بدخیم بیشتر افراد ۱۰ تا ۲۰ سال را درگیر می کند که برای تشخیص حتما باید نمونه برداری انجام شود که در نهایت پس از تشخیص طی جراحی باید ناحیه درگیر را برداشت و سپس پیوند استخوان انجام داد.
وی افزود: در برخی موارد نیز به جای پیوند می توان از پروتز برای بازسازی استفاده کرد.
این جراح ارتوپدی یادآور شد: خوشبختانه در حال حاضر تمام تکنولوژی مربوط به تشخیص و درمان تومورهای ارتوپدی در کشور وجود دارد.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران خاطرنشان کرد: امروزه دیگر نیازی نیست بیماری برای درمان به خارج از کشور سفر کند.
وی در پایان تصریح کرد: در بیست و پنجمین کنگره ارتوپدی مباحث مربوط به تومورهای استخوانی به صورت مفصل مورد بحث قرار می گیرد و علاقه مندان می توانند برای بهره مندی در این کنگره حضور یابند.
نظر شما