به گزارش خبرنگار مهر، حسین صفایی ظهر پنجشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه در خصوص قیمت زعفران طی سال های اخیر اظهار کرد: بین سالهای ۸۴ تا ۸۵ قیمت هر کیلو زعفران از ۴۰۰ هزار تومان به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسیده بود که رشد سه برابری داشته و باعث ضرر دیدن تولید کننده و مصرف کننده شده بود.
وی افزود: در حال حاضر قیمت هر کیلو زعفران ممتاز و نگین ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان، هر کیلو زعفران رشتهای سرگل ۵ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان، هر کیلو زعفران رشتهای درجه یک ۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان و هر کیلو زعفران رشتهای درجه دو ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان بوده و متوسط هر درجه کیفیتی ۲۵۰ هزار تومان بوده و این ارقام در هر نوع از این محصول ۵۰۰ هزار تومان بالاتر از سال گذشته بوده است.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران تاکید کرد: با دستور وزیر جهاد کشاورزی ابلاغ خرید حمایتی زعفران از خراسان رضوی و خراسان جنوبی صادر شده است و توسط دولت کمک خوبی به کشاورزان این دو استان که تولید کننده ۸۰ درصد زعفران کشور هستند، فراهم شده است. کشاورزان این دو استان تولید تک محصولی دارند و در صورت عدم حمایت آسیب زیادی میبینند.
وی با بیان اینکه سالانه ۲۰۰ تن زعفران ایرانی به سراسر دنیا صادر میشود ادامه داد: حدود ۹۸.۵ درصد زعفران خریداری شده خالص و بینقص بوده است و در نمونهبرداریهای آزمایشگاهی انجام شده در ۴۰۰ محموله تست شده تنها در ۶ محموله ناخالصی دیده شد که معادل ۱.۵ درصد مجموع بوده است و این میزان اندک محصول دارای ناخالصی برگشت داده شده است.
صفایی با اشاره به چهار کشور که بازار واسط ایران در صنعت زعفران هستند ابراز کرد: پاکستان، افغانستان، امارات متحده و هندوستان این چهار کشور هستند که باید این واسطهها را کنار بگذاریم تا سهم کشاورز کاهش نیابد و وزیر جهاد کشاورزی بر این موضوع تاکید داشته است.
تولید محصولات با مصرف آب کمتر
وی با اشاره به معضل کم آبی گفت: کم آبی در تمامی حوزه ها نگران کننده است. به دنبال تولید محصولات با کیفیت با مصرف آب کمتر هستیم و سه محصول انگور و کشمش، زعفران و خرما جزو محصولاتی هستند که مصرف آب بالایی دارند و در میان محصولات کشاورزی کشور بالاترین ارزآوری را پسته دارد و ایران در تولید و صادرات این محصول جایگاه دوم جهان، در خرما در جایگاه دوم دنیا، در انگور و کشمش در جایگاه سوم جهان و در زعفران در جایگاه نخست دنیا قرار دارد.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: وجه پرداختی به حساب کشاورزان در بازه زمانی سه ماهه ار زمان خرید واریز میشود که ۴۰ درصد آن در زمان خرید و ۶۰ درصد دیگر در این فاصله زمانی و حتی زودتر از موعد مقرر پرداخت میشود.
وی در خصوص پنبه تصریح کرد: مراکز خرید فعال پنبه ۵ استان خراسان رضوی، جنوبی، گلستان، اردبیل و فارس هستند که در خراسان رضوی ۹ مرکز فعال در گناباد، رشتخوار، تایباد، بردسکن، کلات، نیشابور، تربت حیدریه، تربت جام و سبزوار است و از مجموع ۱۷ هزار تن خرید کشور هزار تن آن از این استان بوده است.
نظر شما