دکتر محمد مختاری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: همیشه زاگرس جزء منطقه ای است که زلزله خیز است ولی با بزرگای خیلی کم. به طوریکه بالاترین بزرگی آن ۷.۱ دهم ریشتر است.
وی با بیان اینکه منطقه البرز زلزله کم می آید ولی با بزرگای زیاد، خاطر نشان کرد: زمین لرزه ای که در منطقه ازگله کرمانشاه رخ داده ۷.۳ ریشتر بود که این تقریبا به منطقه زاگرس نمی خورد و رقم آن بزرگتر از زلزله هایی است که در زاگرس اتفاق می افتد بنابراین نمی توان گفت زاگرس به سمت زلزله های بزرگ حرکت می کند.
وی با تاکید براینکه کارشناسان معتقدند دور از واقعیت است که زاگرس به سمت زلزله های بزرگتر می رود، اظهار کرد: همه جای ایران زلزله خیز است که این موضوع همیشه گفته می شود ولی نمی توان گفت ما باید در انتظار زلزله باشیم زیرا زلزله به هیچ عنوان قابل پیش بینی نیست به همین دلیل است به طرق مختلف هشدار می دهیم.
مختاری افزود: بعد از زلزله ای که در کرمانشاه رخ داد، تیم تحقیقاتی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی به محل فرستاده شده تا با دستگاه لرزه نگاری دقت و وسعت گسل اندازه گیری شود.
رئیس مرکز پیش بینی زلزله پژوهشگاه بیم المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله با بیان اینکه به این واسطه پس لرزه ها را برای مطالعات اطراف منطقه مورد بررسی قرار می دهیم، ادامه داد: تطبیق اطلاعات موجود و فرابینی پس لرزه ها از جمله اقدامات تیم پژوهشگاه زلزله است تا اطلاعات ما درمورد این زلزله به روز شود و به صورت دقیق مکان، گسل و... و همچنین پس لرزه های آن را مشخص کنیم.
مختاری تاکید کرد: اطلاعاتی که ما داریم بر اساس حدسیات بوده از این رو چنین بررسی هایی در منطقه لازم است.
نظر شما