به گزارش خبرگزاری مهر، نانو اکسید سرب سنتز شده به عنوان ماده فعال آندی با ظرفیت دشارژ 140 میلی آمپر ساعت به ازای هر گرم در ساخت باتری مورد استفاده قرار می گیرد که در مقایسه با آندهای صنعتی و آندهای آزمایشگاهی گزارش شده از ظرفیت بالاتری برخوردار است.
به گفته تیم تحقیقاتی دانشگاه پیام نور، در این کار تحقیقی اثر پارامترهای موثر مختلفی نظیر غلظت نتیرات سرب، غلظت کربنات سدیم، دما، انواع مواد افزودنی و امواج اولتراسونیک به روش "یک عامل در یک زمان" برای دستیابی به ریزترین ذرات ممکن بررسی و بهینه سازی شدند. در شرایط بهینه بررسی موفولوژی و اندازه ذرات اکسید سرب به کمک دستگاه میکروب الکترونی (SEM) نشان داد که توسط این روش ساختار یکپارچه و بسیار متخلخل با ابعاد 20 تا 40 نانومتر حاصل شده است.
نانو اکسید سرب سنتز شده به عنوان ماده فعال آندی در ساخت باتری قرار گرفت. خمیر آندی از مخلوط کردن نانو اکسید سرب با افزودنی های دیگر از جمله اکسپاندرها، فیبر، هم بند کننده و محلول اسید سولفوریک تهیه و خمیر حاصل بر روی الکترودهایی از جنس آلیاژ سرب - خمیر مالی شده و پس از کیورینگ و خشک شدن به مدت 48 ساعت با ولتاژ ثابت در مقابل کاتد تجاری دی اکسید سرب شارژ شدند.
تاکنون گزارشی از این روش شیمیایی ارائه نشده و تیم تحقیقاتی دانشگاه پیام نور متشکل از دکتر حسن کرمی، دکتر محمد علی کریمی و مهندس سعید حقدار نتایج این کار تحقیقاتی را به عنوان اختراع در اداره مالکیت صنعتی به ثبت رساندند.

تیم تحقیقاتی دانشگاه پیام نور برای نخستین بار موفق شدند روشی شیمیایی برای تهیه نانو ذرات اکسید سرب با استفاده از محلول نیترات سرب و کربنات سدیم در حضور افزودنی پلی وینیل پیرولیدون (PVP) و امواج اوتراسونیک ابداع کنند.
کد خبر 415143
نظر شما