به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با برپایی همایش ملی فاخری ها در چالوس، نمایش تعزیه حضرت ابوالفضل عباس (ع) توسط گروه شاهزاده ابراهیم گیلان در این همایش اجرا شد.
این تعزیه به کارگردانی و سرپرستی علی اسدی تهیه و تولید شد و علی اسمی، مصطفی و مرتضی اورسا، حمید لطف خدا، مهرزاد مظفری، داود قربانی، عسل و پارسا اورسا در آن ایفای نقش داشته اند.
علامه ملاعلی فاخری متخلص به فاخر، فقیه، ادیب، عارف و حماسه سرای قرن ۱۳ هجری در حوزه علمیه نجف اشرف به تحصیل علوم دینی و فقهی پرداخته و با طی مدارج اجتهاد و مراحل سیر و سلوک عرفانی، با حکم شرعی میرزا مهدی آل کاشف الغطاء از مجتهدین و علمای بنام حوزه ی علمیه نجف اشرف به مازندران و زادگاه خود روستای سنّار، که اکنون از توابع بخش مرزن آباد شهرستان چالوس است، مراجعت کرد.
این فقیه توانا ضمن رسیدگی به امور شرعیه منطقه، در ترویج احکام اسلامی و فرهنگ عاشورایی تلاش زائدالوصفی داشته و با بهرهگیری از قریحه سرشار ادبی و علوم و معارف اسلامی، وقایع زندگی معصومین(ع) به ویژه واقعه عاشورا را به صورت تعزیه و مرثیه در قالب اشعار حماسی و عرفانی به نظم کشیدهاست. گفته میشود وی صاحب کرامت نیز بوده و بسیاری از اشعار مذهبیاش را در خلوت عرفانیاش میسرودهاست.
تعزیه فاخرو مرثیه فاخراز سروده های آئینی علامه ملاعلی فاخر هستند. ایشان از معاصران و مصاحبان نزدیک آیتاللهالعظمی میرزامحمد مجتهد تنکابنی از علمای صدر مشروطیت بوده و با تشویق ایشان بخشی از احکام رسالهی عملیه وی را به نظم در آوردهاست.
علامه ملاعلی فاخر فقیه و عارفی زمانشناس نیز بودهاست و اشعار حکیمانهای راجع به مسائل اعتقادی و اجتماعی و پندها و فضایل اخلاقی سرودهاست. وی متخلص به زاده فاخر است و از کودکی نزد والدش که از مفاخر علمای زمان خویش بوده، به تحصیل مقدمات علوم دینی پرداخت.
شیخ آقا حسن فاخری برای تکمیل تحصیلات به تهران رفت و مدارج عالی علوم اسلامی را در مدرسه عالی سپهسالار سابق گذرانده و سرانجام در حوزهی علمیّهی قم تحصیلات خود را به کمال رساند.
فضایل معنوی و شایستگیهای علمی و فقهی وی موجب وثوق او نزد علمای عصر شد و به موجب حکمی از جانب مراجع طراز اول وقت؛ شیخ عبدالکریم حائری، مؤسس حوزه علمیه قم و آقاسیدابوالحسن اصفهانی(ره) به عنوان مسؤول امور شرعیهی منطقه کلارستاق (شامل چالوس، مرزن آباد و کلاردشت امروزی) تعیین شد.
ملأ علی فاخر (متخلص به فاخر) در سال ۱۱۸۸ ش. در روستای سنار چالوس متولد شد.وی به تحصیل علوم دینی در نجف اشرف پرداخت و پس از به اتمام تحصیلات با حکمی از میرزا مهدی آل کاشف الغطاء به مازندران بازگشت.
وی معاصرومصاحب آیه الله میرزا محمد مجتهد تنکابنی ازعلمای صدر مشروطیت بود. وی در شریعت مرجع زمان خود بود و علاوه بر رسیدگی به امور شرعیه در منطقه کلارستاق (چالوس، مرزن آباد و کلاردشت) با بهرهگیری از نبوغ خدادادی به سرود ن اشعار آئینی پرداخت.
شیخ آقا حسن فاخری (متخلص به زاده فاخر) در سال ۱۲۴۹ ش. در علوی کلای چالوس چشم به دنیا گشود و در دامن پدر نامدار خویش علامه فاخر به کسب علوم پرداخت. وی به تحصیل دورههای تکمیلی در سپهسالار تهران و حوزه علمیه قم پرداختند و طی حکمی از سوی آیت ا... حائری یزدی، بنیانگذار حوزه علمیه قم و آیت ا...شیخ ابوالحسن اصفهانی بهعنوان حاکم شرع کلارستاق منصوب شد.
وی نیز اهل عرفان و بهرهمند از استعداد خدادادی شاعری بود و علاوه بر رسیدگی به امورات محوله، فرصت را غنیمت شمرده، عمر خود را صرف سرودن اشعار وزین آئینی کرد.
نظر شما