به گزارش خبرگزاری مهر، مینو اصلانی، رئیس بسیج جامعه زنان با حضور در استودیوی برنامه ضیافت، در شبکه رادیویی گفت وگو بسیج و فرهنگ بسیجی را متبلور کننده پایه های فرهنگی کشور برشمرد و گفت: مردم ما بر اساس فرهنگ غنی اسلام ناب مبانی فرهنگی را ایجاد کردند که دنیا را متحیر کرد و جهت گیری لیبرال دموکراسی را تحت تاثیر قرار داد.
وی با بیان این مقدمه افزود: بسیج نقطه اتکایی بر ارزش های توحیدی و باورهایی مبتنی بر کرامت اسلامی دارد و مامنی برای متبلور کردن این ارزش هاست و فرهنگ بسیجی همان تفکر انقلاب اسلامی است.
اصلانی بسیج را محملی برای برنامه ریزی در حوزه انتقال انقلاب اسلامی به نسل های آینده عنوان کرد و گفت: بسیج پدیده ای نو در جهان است که از دل ملت و مردم برخاسته است و با تکیه بر گفتمان مردمی، تلاش دارد باورها را قوی تر و آشکار و روشن برای نسل آینده تقویت و منتقل نماید.
همچنین ناهید دمیرچی، فرمانده حوزه مقاومت بسیج طلاب و روحانیون حضرت زینب(س) بسیج را مظهر ارزش های الهی و مردم سالاری دینی تعریف کرد و گفت: بسیج موجب تقویت هنجارها، نگرش و ارزش هاست و جمهوری اسلامی بعنوان یک الگو در جوامع این تفکر را رواج داد.
وی نتیجه بسط این تفکر را مبتنی بر نابودی سیطره داعش در منطقه عنوان کرد و افزود: این بسیج بود که توانست این الگو را از انقلاب اسلامی ترویج دهد؛ البته ریشه بسیج به زمان پیامبر اکرم (ص) باز می گردد و همین بسیج در غزوات پیامبر(ص) شکل گرفت.
دمیرچی با بیان اینکه از دهه ۸۰ تا کنون رویکرد بسیج از بعد نظامی به سمت فرهنگی تغییر یافته است، اضافه کرد: مردم سالاری دینی می تواند انقلابی ایجاد کند که امام راحل-ره- فرمانداری آن را عهده دار بودند و مقبولیت مردم در ۸ سال دفاع مقدس باعث آن پیروزی ها شد.
در ادامه حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدمهدی حسینی منش یزدی، رئیس شورای راهبردی بسیج کارگری کشور در تکمیل این بحث گفت: مقام معظم رهبری در مورد بسیج فرمودند اگر انقلاب اسلامی بسیج نداشت، با نقیصه و خلأ بزرگی مواجه بود.
این عضو اندیشکده صنعت و معدن ادامه داد: بنا به فرمایش مقام معظم رهبری بسیج یک روحیه احساسی نیست و خود یک مبنا و فرهنگ است و بر اساس توصیف ایشان، این تفکر متکی به دانستن و فهمیدن و متکی به بصیرت است.
حجت الاسلام حسینی افزود: وقتی از بسیجی صحبت می کنیم، منظور افراد عضو این نهاد نیست؛ بلکه روحیه بسیجی و این تفکر را مورد تاکید قرار می دهیم و معظم له فرمودند اگر آحاد نیروی انسانی حرکت، هدف و شیوه بسیج را مبنای تلاش قرار دهند، در واقع همه آحاد کشور بسیجی هستند.
عضو اندیشکده مدیریت مجمع عالی بسیج خاطرنشان ساخت: بسیج از یک مبنا و تفکر صحبت می کند که پایه هایی اساسی دارد و بازگشت آن به پایه های انقلابی باز می گردد و امروز که نظام با این فرهنگ به ثبات رسیده، ضرورت دارد آحاد مردم با این روحیه در صحنه حاضر شوند.
همچنین حجت الاسلام والمسلمین سیدابوالحسن موسوی قدمگاهی، مدرس دانشگاه در خصوص ماهیت بسیج اظهار کرد: مقام معظم رهبری فرمودند بسیج یک نهاد فرهنگی است؛ یعنی تمامی فعالیت های بسیج در راستای فرهنگ سازی می باشد.
وی در رابطه با سخنان حضرت امام(ره) در رابطه با فرهنگ بسیج گفت: حضرت امام-ره- روی تفکر بسیجی تاکید دارند و می فرمایند این تفکر باید در دنیا طنین انداز شود و همه باید در همین راستا عمل کنند.
حجت الاسلام موسوی اضافه کرد: امام-ره- تاکید دارند که ندای دلنشین تفکر بسیجی باید در دنیا طنین اندازد؛ بنابراین باید از کشور و دانشگاه های خود شروع می کردیم و پیش می رفتیم.
این کارشناس امور مذهبی با اشاره به فعالیت مناسب بسیج در ارتباط با مباحث فرهنگی، گفت: اگر فرهنگ بسیجی و جهادی را در بین مسئولین در درجه اول ترویج دهیم و بعد در میان مردم جا بیاندازیم، به پیشرفت کشور در بعد اقتصادی، سیاسی و فرهنگی دست می یابیم.
در بخشی دیگر از این میزگرد رادیویی حسن مرادی، مسئول بسیج فرهنگیان کشور با بیان اینکه در ۴ دهه گذشته کارایی، اثربخشی و بهره وری فرهنگ بسیجی در عرصه های گوناگون به جامعه نشان داده شده است، اوج کارایی این فرهنگ را منتج به دستاوردها در دفاع مقدس دانست.
وی با بیان این مطلب افزود: غیر از فرهنگ بسیجی که در دفاع مقدس به شکوفایی رسید، هیچ نقطه دیگری پیدا نمی کنید که موجب تغییر کارکرد ارتش شود و اگر مردم فاقد این فرهنگ بودند، معادلات به نفع ما تغییر نمی کرد و این معادله شکست می خورد.
مرادی خاطرنشان ساخت: در سه جنگی که اسرائیل در لبنان داشت، شکست خورد؛ در صورتیکه ارتش رژیم صهیونیستی قبل از انقلاب در تمامی مواجهه های نظامی پیروز بود؛ البته سطوح این پیروزی فرق می کرد و آنچه باعث شد اسرائیل بعد از انقلاب اسلامی شکست بخورد، چیزی جز فرهنگ بسیجی نبود.
نظر شما