۱۲ آذر ۱۳۸۵، ۱۲:۱۲

/ گزارش مهر از مشکلات تردد معلولان در سطح شهر /

زمان رفت و آمد معلولان را بهزیست کار تعیین می کند!

زمان رفت و آمد معلولان را بهزیست کار تعیین می کند!

خبرگزاری مهر - گروه اجتماعی: طرح بهزیست کار با هدف بهره مندی معلولان از بخشی از حقوق شهروندی آنان به منظور حل مشکل ایاب و ذهاب این قشر ، کار خود را از سال 78 در تهران آغاز کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر در کرج ؛ این طرح امیدهای زیادی در دل معلولان برای حضور پر رنگ تر در اجتماع ایجاد کرد اما مشکلات مختلف در ابتدای کار ، خدمات رسانی توسط بهزیست کار را مختل کرد و اکنون پس از مدت ها مشکلات جدیدی نیز به مسائل قبلی افزوده شده است.

در اوایل کار به دلیل بدحسابی سازمان بهزیستی با شرکت بهزیست کار و عدم تامین بودجه مورد نیاز شرکت از 7 دستگاه خودرو بهزیست کار تنها 2 دستگاه آن هم به همت رانندگان آنان به کار حمل و نقل معلولان ادامه می دادند.

پس از مدت ها رایزنی و تامین بودجه ، بهزیست کار 110 دستگاه خودرو ون خریداری کرد که پس از مدت ها خاک خوردن در پارکینگ در اوایل سال جاری با روی کارآمدن هیئت مدیره جدید وارد میدان خدمت رسانی شدند.

با ورود خودروهای جدید بخشی از مشکلات مشترکان بهزیست کار حل شد اما مسائل جدیدی بروز کرد که برای حل آن تدبیری از پیش تعیین شده وجود نداشت.

محمد مصباحی ، یکی از معلولان ویلچری در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: امید داشتیم با آمدن خودروهای جدید از ابتدای سال مشکل حل شود اما با گسترش کار و افزوده شدن بر تعداد استفاده کنندگان از بهزیستکار، استفاده از خودروهای این شرکت تبدیل به آرزو شدند.

وی افزود: 2 هزار مشترک و یک خط تلفن باعث شد که بسیاری از مشترکان ساعت ها پشت تنها خط تلفن بهزیست کار بمانند و در صورت موفق شدن در تماس تلفنی ساعت ها و روزها در انتظار خودرو بنشینند.

مصباحی خاطر نشان کرد: وقتی بهزیستکار نبود به هر حال به طرق مختلف با کمک دوستان در بیرون از خانه حاضر می شدیم اما پس از روی کار آمدن آن اگر از کسی کمک بخواهیم فوری نشانی بهزیستکار را به ما می دهند.

یک معلول ویلچری دیگر نیز اظهار داشت: پس از اعتراضات متعدد به کمبود تلفن در مرکز سه خط تلفن دیگر به خطوط تلفن بهزیستکار در تهران افزوده شد و منشی بهزیست کار یک تنه به پاسخگویی 4 خط پرداخت . وضعیت کمی روبه بهبود بود که گفتند بهزیست کار کشوری می شود.

وی خاطر نشان کرد: زمانی که بهزیست کار در ابعاد کوچک در تهران نتوانست به درستی به خدمات رسانی بپردازد چرا آن را کشوری کردند و اصولا چرا مسئولان مختلف ما بدون توجه به زیرساخت ها و پیش نیازهای یک طرح ، اقدام به گسترش آن می کنند.

این معلول تصریح کرد: البته ما بسیار خوشحال می شویم که دوستان ما در سایر نقاط کشور نیز از خدمات روز بهره مند شوند اما در شرایطی که این خدمات امتحان خود را در جای دیگر به درستی پس داده باشند.

مریم کرمانی مجد ، یک معلول ویلچری نیز به خبرنگار مهر گفت: پس از آغاز به کار بهزیستکار در شهرستانها، کرج اولین کلانشهری بود که از خدمات این شرکت بهره مند شد اما تنها اسم آن در این شهرستان شنیده می شود و معلوم نیست چه کسانی از آن بهره می برند.

کرمانی یادآور شد: پس از مدت ها انتظار یک روز که موفق به تماس با بهزیست کار شدم گفتند که تا ساعت 16 می توانند سرویس دهی کنند و در روزهای تعطیل نیز بهزیست کار تعطیل است. من می خواهم بدانم اگر محصل یا دانشجوی معلولی خواست پس از ساعت 16 از منزل خارج شود یا به منزل بازگردد تکلیف چیست و اگر بهزیست کار در این موارد به امداد نیاید پس به درد چه زمانی می خورد.

وی تصریح کرد: آیا این درست است که زندگی معلولان پس از ساعت 16 تعطیل شود. اگر بهزیست کار نبود تکلیف ما مشخص بود ولی حالا که هست توقع خدمت رسانی وجود دارد.

به هر حال به نظر می رسد 7 سال مدت زمانی کمی برای رفع نقائص یک مجموعه نباشد اما مشکلات بهزیست کار به رغم گسترش کار آن در شهرستان ها همچنان به قوت خود باقی است و امکانات فعلی این شرکت به هیچ عنوان پاسخگوی نیازهای معلولان نیست.

رئیس هیئت مدیره بهزیست کار در این خصوص اظهار داشت: پس از آغاز فعالیت بهزیست کار در سال 78 که تنها با 5 دستگاه در تهران صورت گرفت با توافق بین شهرداری و سازمان بهزیستی قرار شد 110 دستگاه دیگر در اختیار شرکت قرار گیرد که تنها 28 دستگاه را تا پایان سال 84 تحویل گرفتیم و تاکنون نیز تعداد خودروهای بهزیست کار به 70 دستگاه رسیده است.

محسن معمایی افزود: به طور طبیعی با گسترش کار بهزیست کار در شهرستان ها تعدادی از خودروهای این مجموعه در اختیار شهرستان ها قرار گرفته است وباید پذیرفت که بهزیست کار بزرگ شده است.

وی تصریح کرد: بحث نارضایتی از بهزیست کار صحت ندارد و ما هر جا رفتیم رضایت دیدیم. منبع درآمد ما فقط سازمان بهزیستی است و از ابتدای سال جاری از معلولان بابت استفاده از بهزیست کار پولی دریافت نمی شود در حالیکه هر سرویس 15 هزار تومان هزینه دارد و البته از سوبسیدهای دولت در این زمینه بهره مند هستند.

معمایی خاطر نشان کرد: علت بروز برخی مشکلات عدم اجرای تعهدات به موقع بهزیستی است به نحوی که ما در پرداخت حقوق ها دچار مشکل می شویم . ساعات کار نیز به دستور بهزیستی است و سازمان مقرر کرده است که تا ساعت 4 بعدازظهر به جز پنج شنبه ها و جمعه ها کار کنید.

وی یادآور شد: اکنون 70 دستگاه ون و حدود 2 هزار مشترک داریم که 42 دستگاه آن در تهران و بقیه در شهرستان ها است . قرار است 40 دستگاه دیگر بزودی به این تعداد افزوده شود که بنا بر اولویت به شهرستان ها واگذار خواهد شد.

وی اظهار داشت: بهزیست کار به هر نوع معلولیتی خدمات می دهد و همه معلولان اعم از عدم تعادلی ها ، افراد ضایعه نخاعی ، نابینایان و... می توانند از خدمات بهزیست کار بهره مند شوند.

البته هیچ کس منکر بهره مندی تمام کشور از خدمات یکسان و امروزی نیست اما برخی موارد توسعه یک نوع خدمت رسانی نه تنها مشکلی را حل نمی کند بلکه توقعات جدیدی ایجاد می کند که برآورده ساختن آنها نیازمند زمان و مستلزم صرف هزینه است.

به نظر می رسد هفته معلول فرصت مناسبی برای بررسی مشکلات این قشر و زیر و رو کردن مسائل مختلف و یافتن پاسخ های مناسب است.

وجود 2 میلیون و 800 هزار نفر معلول در کشور که به طور یقین بخشی از آنان تا کنون شناسایی نشده و تحت پوشش خدمات بهزیستی قرار نگرفته اند ، نیازمند توجه و خدمات رسانی بهتر به معلولان برای رسیدن به معیارهای توسعه یافتگی است.

کد خبر 415560

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha