به گزارش خبرگزاری مهر، این فناوری جدید به سربازان این امکان را خواهد داد تا با استفاده از نوع صحیح حفاظت عامل ضد میکروبی، در لحظات حساس از جان خود حفاظت کنند.
در حال حاضر برای شناسایی چنین عوامل میکروبی و سمی، باید نمونه هایی از محیط های آلوده جمع آوری و در آزمایشگاههای مجهز مورد بررسی قرار داد که بسیار وقت گیر است.
به گفته جفری توک، از محققان آزمایشگاه Lawrence Livermore National Laboratory وزارت انرژی آمریکا که تحت نظارت دانشگاه کالیفرنیا فعالیت می کند، این فناوری جدید بسیار کوچک و در عین حال با ضریب سرعت بالا کمک های زیادی به سربازان و سایر کارشناسان کشف عوامل میکروبی می کند.
این سیستم جدید از دو بخش تشکیل شده است. یک بخش شامل سیم های بسیار کوچکی است که دارای ضخامتی در حدود 250 نانومتر و تنها 6 هزار نانومتر طول هستند.
بخش دیگر دسته ای از آنتی بادی ها هستند که دارای عملکردی هم چون پروتئین ها در بدن به هنگام پاسخ گویی به حملات مستقیم بوده و از ارگانیسم های بدن در برابر حملات میکروبی حفاظت می کنند.
این سیم های بسیار کوچک به صورت الکتروشیمیایی شکل گرفته و سپس به وسیله نقره، طلا و نیکل پوشیده شده اند تا در نهایت بارکدهایی تولید شوند که مشابه آنها در سراسر جهان وجود دارد.
این آنتی بادی ها به سیم های یاد شده چسبیده اند و برای شناسایی پاتوژن ها (عوامل میکروبی) میلیونها بارکد که حامل نانوسیم های یادشده هستند در مایعی خنثی شناور می شوند. در ادامه عوامل میکروبی نیز وارد آن شده و در صورتی که یک پاتوژن با آنتی بادی خاص خود برخورد کند، نور خاصی درخشیده و بدین ترتیب کارشناسان و سربازان در محیط آلوده متوجه نوع آن خواهند شد.
بر اساس گزارش لایو ساینس این فناوری جدید امیدواری فراوانی در میان کارشاسان شناسایی عوامل میکروبیولوژی ایجاد کرده است.
نظر شما