به گزارش خبرنگار مهر، سیدعلی آقازاده شامگاه یکشنبه در نشست هم اندیشی با فعالان حوزه معدن استان مرکزی و بررسی مشکلات این بخش در اراک اظهار داشت: در استان مرکزی تنوع معادن بالا است و حوزه معدن یکی از مولفه های مهم درآمدی و اقتصادی در هر منطقه محسوب می شود که نقش مهم در عدم وابستگی به درآمدهای نفتی دارد.
وی افزود: معادنی که تاکنون در استان شناسایی شده می تواند در ارتقای درآمدهای استان و اشتغال نقش داشته باشد که از جمله آن می توان به ظرفیت های معدنی سرب، مس، روی، منگنز، طلا و آهن اشاره کرد.
استاندار مرکزی بیان کرد: یکی از ظرفیت های استان معادن سنگ است که طی سال های اخیر نمایشگاه بین المللی سنگ در استان هر ساله برگزار شده که باید این ظرفیت مطلوب به خوبی شناسانده شود و در این رابطه مساعدت های لازم را به منظور گسترش فضای نمایشگاهی سنگ در استان و اضافه شدن ۳۰ هکتار به آن انجام خواهیم داد.
آقازاده خاطرنشان ساخت: صنعت معدن در استان بایستی بیش از پیش رونق یابد و در این رابطه باید تصمیمات تخصصی و کارشناسی گرفته شود و برنامه ریزی صورت گیرد.
وی ادامه داد: با وجود اینکه شرایط کشور شرایط رکود و تحریم است و کارهای ساختمانی در رکود قرار دارد اما باز هم ظرفیت آن وجود دارد که برای صادرات محصولات معدنی استان برنامه ریزی کنیم تا از این طریق گامی در مسیر رونق روافزون صنایع معدنی در استان مرکزی برداشته شود.
در این جلسه همچنین، محمدرضا حاجی پور، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی اظهار داشت: در استان مرکزی واحدهای تولید سنگ در فرآوری سنگ به علت نداشتن ماشین آلات مدرن و پیشرفته موفق نیستند و حل این مشکل بایستی در دستور کار قرار گیرد.
وی بیان کرد: تولید سنگ در استان هم راستا با تولیدات معادن رشد ندارد و از سوی دیگر ناچار بودن به خام فروشی و صادرات سنگ خام، مشکل فعالان این حوزه است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی خاطرنشان ساخت: به منظور کاهش مشکلات این حوزه کاهش عوارض صنعت سنگ، کمک به توسعه صادرات این بخش و تشکیل شورای سیاست گذاری سنگ ازجمله مباحثی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
نظر شما