۸ آذر ۱۳۹۶، ۱۰:۳۹

در گفت وگو با مهر عنوان شد؛

توسعه پایداربدون آمایش سرزمین ممکن نیست/تدوین طرح حفظ خرس قهوه‌ای

توسعه پایداربدون آمایش سرزمین ممکن نیست/تدوین طرح حفظ خرس قهوه‌ای

یاسوج- مدیرکل محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد گفت: ما اعتقاد بسیار زیادی به طرح آمایش سرزمین داریم و هیچ کشوری بدون آمایش سرزمین توسعه پایدار نخواهد داشت.

اسدالله هاشمی در گفت وگو با خبرنگار مهر افزود: ما به دنبال توسعه پایدار هستیم و برنامه های اصلی سازمان محیط زیست نیز مبتنی بر توسعه پایدار است و باید توسعه های صنعتی و سایر توسعه ها، بر مبنای آمایش سرزمین باشد.

هاشمی تصریح کرد: آمایش سرزمین بر مبنای توان اکولوژیک می تواند به ما کمک کند و باید بر آن مبنا برنامه ریزی کنیم و بتوانیم شهرستان ها و روستاهای استان را آباد کنیم و توجه به این مسئله مهم است که هر شهرستان و روستا، توانایی حضور صنعت خاصی را دارد.

مدیرکل محیط زیست استان ابراز داشت: اینچنین نیست که در هر منطقه ای هرگونه صنعتی بتواند مستقر شود و آن را توان اکولوژیک آن منطقه می تواند تعیین کند و در راستای طرح آمایش سرزمین مشخص کند و امید  است طرح آمایش استان که مراحل نهایی را طی می کند بتواند چراغ راه مسیر توسعه استان باشد.

هاشمی با اشاره به پیوند پژوهش و صنعت در کنار محیط زیست تصریح کرد: قطعا پژوهش زمینه ساز دسترسی به تکنولوژی و سرمایه برای هرجامعه ای است و استان ما نیز، استانی است که سرشار از منابع طبیعی، مناطق بکر و ظرفیت های بسیار خوب زیستی است.

مدیرکل محیط زیست استان اظهار کرد: بررسی و مدیریت مناطق حفاظت شده استان نیز از موارد مورد تاکید است و امیداست بتوان پیوندی بین محیط زیست و دانشگاه ها به خصوص دانشگاه یاسوج به عنوان دانشگاه مادر برقرار کرد و لازم است که این پیوند را در بخش صنعت نیز داشته باشیم.

هاشمی گفت: باید بتوانیم موضوع پژوهش را در مناطق مختلف توسعه دهیم و در اداره محیط زیست کمک کنیم که پژوهش رونق گرفته و از ظرفیت دانشگاهیان نیز استفاده شود.

هاشمی با بیان اینکه در مناطق تحت مدیریت محیط زیست استان ۳۲۴ گونه مهره دار و قریب به ۲۲۸ گونه پرنده وجود دارد، ابراز داشت: از این ۲۲۸ گونه پرنده، ۲۸ گونه شکاری است که می توان پژوهش ها و بررسی های علمی مناسبی در این حوزه داشت.

مدیرکل محیط زیست استان خاطرنشان کرد: ما در خصوص حفاظت از گونه های در معرض خطر و به خصوص خرس قهوه ای موفق شدیم که این پروژه بسیار مهم را در شورای برنامه ریزی استان و  با حمایت ویژه استاندار به تصویب برسانیم.

هاشمی اظهار داشت: در همین راستا یک برنامه پنج ساله تدوین شده است که این برنامه پنج ساله، پژوهش محور است و با همکاری دانشگاهیان قراداد هایی بسته خواهد شد و روند زندگی این گونه گوشت خوار بزرگ بررسی خواهد شد و سایر مسائلی که می تواند کمک به حفظ و بقای این گونه ارزشمند جانوری کند، مورد تاکید است.

وی افزود: همچنین پروپوزال پلنگ که از گوشت خواران نادر و در معرض خطر انقراض است را آماده کرده ه ایم و به کارگروه آمایش سرزمین استان ارسال می شود و امید است با حمایت ویژه سازمان برنامه ریزی به تصویب برسد.

هاشمی تصریح کرد: دغدغه همه ی مسئولین نظام و دولت حفظ محیط زیست و گونه های مختلف گیاهی و جانوری است و در برنامه ششم توسعه نیز هدفگذاری های مناسبی انجام شده است.

هاشمی گفت: چندین پروژه در خصوص آلودگی های منابع آبی و هوایی استان را داشته ایم و باید بتوانیم در آینده نیز فعالیت های خوبی داشته باشیم.

هاشمی با اشاره به اینکه همه ما باید در حفظ محیط زیست و سرمایه های امروز که باید به نسل آینده انتقال دهیم کوشا باشیم، اظهار داشت: ضرورت دارد همانگونه که این ظرفیت ها را از گذشتگان تحویل گرفتیم، به نسل بعد تحویل بدهیم و گونه های ارزشمند زیستی موجود در استان را حفظ کنیم.

هاشمی گفت: قطعا استان ما، استانی است که علیرغم کوچک بودن از ذخایر بالایی برخوردار است، به گونه ای که یک درصد خاک کشور را داریم، اما تنوع زیستی ۲۰ درصدی کشور متعلق به استان است و همچنین درصد مناسبی از تنوع گیاهی  و جانوری کشور متعلق به استان است.

وی به پارک ملی دنا  اشاره کرد و بیان داشت: ارزش هر هکتار از منطقه حفاظت شده دنا معادل ۱۸۰ هکتار سایر مناطق کشور به لحاظ تنوع زیستی و جانوری است.

کد خبر 4157523

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha