۱۴ آذر ۱۳۹۶، ۹:۴۶

در گفت وگو با مهر عنوان شد:

حتی یک مورد بیماری منتقله از آب مناطق زلزله زده نداشتیم

حتی یک مورد بیماری منتقله از آب مناطق زلزله زده نداشتیم

کرمانشاه- مدیر گروه سلامت محیط مرکز بهداشت استان کرمانشاه گفت: خوشبختانه در زلزله سرپل ذهاب و استان کرمانشاه حتی یک مورد بیماری منتقله و اپیدمی از آب در این نقاط نداشتیم.

امیر کرمی در گفت وگو با خبرنگار مهر، در خصوص وضعیت بهداشتی مناطق زلزله زده استان کرمانشاه گفت: بلافاصله پس از زلزله تیم بحران ما متشکل از گروه های بهداشتی تشکیل جلسه داد و تیم های ارزیابی بلافاصله به منطقه اعزام شدند و نیازهای منطقه در ارائه خدمات بهداشتی احصا شد.

وی افزود: واحدهای خدمات بهداشتی نیز درگیر شدند و پس از ۲۴ الی ۴۸ ساعت با توجه به گستردگی کار، موفق شدیم یک ارزیابی سریع از وضعیت موجود انجام دهیم و پس از آن هر واحدی متناسب با شرح وظایف وارد کار شد.

این مسئول ادامه داد: بهداشت محیط در خصوص آب آشامیدنی، مواد غذایی و... نظارت کرد و کنترل این موارد را انجام داد. اما خط قرمز و اولویت ما به دلیل حساسیت های موجود و بیماری های منتقله از این طریق، آب بود.

توزیع ۶۰ تانکر آب برای زلزله زدگان

وی تصریح کرد: ما از همان ابتدا بحث آب را مورد کنترل و آزمایش قرار دادیم و از سوی دیگر با همکاری شرکت آب و فاضلاب آب مورد نیاز را در اختیار زلزله زدگان در قالب ۶۰ تانکر قرار دادیم. همچنین بطری های آب نوشیدنی نیز در اختیار آنها قرار گرفت.

کرمی تاکید و خاطرنشان کرد: آب این مناطق لحظه به لحظه سنجیده شد و بالغ بر ۵ هزار کلرسنجی انجام شد و میزان زیادی نیز آزمایشات بیولوژیکی انجام شد و طی این اقدامات خوشبختانه هیچ بیماری منتقله از آب  نداشتیم.

یک مورد اپیدمی و بیماری منتقله از آب نداشتیم

وی گفت: زلزله سرپلذهاب یکی از زلزله هایی بود که پس از وقوع، حتی یک مورد اپیدمی و بیماری منتقله از آب نداشتیم.

مدیر گروه سلامت محیط مرکز بهداشت استان کرمانشاه تصریح کرد: تاکنون با شدت و حساسیت بالا آب کنترل شده است و خوشبختانه حتی یک مورد بیماری از طریق آب نداشتیم.

وی در خصوص کدورت آب نیز  گفت: این کدورت با توجه به پس لرزه ها رخ داده است، خود کدورت از نظر جنبه بهداشتی در وهله اول مشکل زا نیست اما اگر کدورت بالا باشد خود کدورت مانند سد عمل کرده و مانع از اثرگذاری مواد ضدعفونی کننده آب می شود.

کدورت موجود در آب مشکل بهداشتی ندارد

کرمی افزود: با اینکه ما اطمینان داشتیم که کلر در داخل آب بود و مشکلی برای زلزله زدگان نداشت، اما از شهروندان می خواستیم که آب شبکه شهری را تنها برای پخت و پز و استحمام استفاده کنید و برای شرب از این آب استفاده نکنند. این در حالی بود که این میزان کدورت موجود مانع ماده ضدعفونی کننده در آب نبود و منشا آلودگی ندارد و هم اکنون ماده ضدعفونی کننده در آب است.

مدیر گروه سلامت محیط مرکز بهداشت استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: ما علی رغم بلامانع بودن استفاده از این آب، از دوستان آب و فاضلاب خواستیم این مشکل را رفع کنند.

زلزله زدگان حتی الامکان از آب بطری شده برای شرب استفاده کنند

وی تاکید و یادآوری کرد: توصیه ما کماکان به زلزله زدگان این است که حتی الامکان از آب بطری شده برای شرب و از آب لوله کشی برای پخت و پز و استحمام استفاده کنند.

کرمی گفت: در بحث مواد غذایی نیز ما بازرسی های لازم را به عمل آورده ایم. البته به دلیل شرایط بحران در دو سه روز اول کنترل مواد غذایی مقداری سخت بود. حضور مردم برای کمک رسانی و اهدای مواد غذایی به زلزله زدگان به صورت شخصی کنترل را سخت تر کرده بود.

جلوگیری از توزیع ۱۳ تن مواد غذایی مشکل دار بین زلزله زدگان

وی افزود: به مرور کنترل انجام شد و آموزش های چهره به چهره نیز به زلزله زدگان داده شد و طی بازدیدها همکاران ما موفق به جلوگیری از توزیع ۱۳ تن مواد غذایی مشکل دار در نقاط زلزله زده شدند.

مدیر گروه سلامت محیط مرکز بهداشت استان کرمانشاه افزود: ۱۳ تن انواع و اقسام مواد غذایی در این بازرسی ها غیرمجاز شناخته و از توزیع آن جلوگیری شد و خوشبختانه هم اکنون اوضاع در کنترل همکاران بهداشتی ما است و آموزش به خود مردم کمک زیادی به این مسئله کرده است.

سمپاشی و گندزدایی نقاط زلزله زده علیه جوندگان و ناقلین بیماری

وی گفت: بالغ بر ۲۰۰ نفر در قالب تیم های دو سه نفره از آب و مواد غذایی روستاها و شهرهای مناطق زلزله زده بازدید می کنند. همکاران ما علاوه بر این موارد عملیات سم پاشی و ضدعفونی مناطق علیه جوندگان را انجام دادند.

کرمی تصریح کرد: در روستا تلفات بالایی از نظر لاشه دام داشتیم که اگر بلافاصله سم پاشی و گندزدایی صورت نگرفته بود باعث هجوم جوندگان و بیمارهایی چون هاری می شد که خوشبختانه این کار صورت گرفت و حدود ۴ هکتار سم پاشی هدفمند علیه جوندگان و ناقلین بیماری انجام شد.

مدیریت جمع آوری زباله مناسب نیست

وی میزان سرویس های بهداشتی در نقاط زلزله زده را کافی نداست و گفت: عدم توجه به این بخش نیز می تواند مشکلی بدتر از زلزله ایجاد کند.

مدیر گروه سلامت محیط مرکز بهداشت استان کرمانشاه مدیریت جمع آوری زباله در نقاط زلزله زده را کافی ندانست و گفت: وجود زباله ها در کنار زلزله زدگان می تواند خود فاجعه به بار آورد. دهیاران نیز به این موضوع در روستاها توجه کنند.

سرویس های بهداشتی و حمام در نقاط زلزله زده از استاندارد نیز کمتر است

وی بحث دیگر را عدم دسترسی به سرویس بهداشتی و حمام دانست و تصریح کرد: در برخی شهرها چون سرپلذهاب، مردم با چادر مسافرتی سرویس بهداشتی ایجاد کردند بدون اینکه به سیستم دفع فاضلاب داشته باشند و پساب این سرویس های در بین چادرها رها شده است که فاجعه ایجاد می کند.

کرمی تصریح کرد: میزان سرویس های بهداشتی در شهر و روستاها از استاندار کمتر است و تنها ۳۰۰ چشمه توالت ایجاد شده که اگر بخوایم به استاندارد برسیم ۵۰۰ چشمه دیگر باید ایجاد شود. حمام نیز ۲۲۰ چشمه داریم و ۷۰۰ چشمه دیگر نیاز است. اگر مردم استحمام و بهداشت فردی را رعایت نکنند مشکل شپش و گال ایجاد می شود.

کد خبر 4163577

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha