۱۹ آذر ۱۳۹۶، ۱۶:۲۱

گزارشی از جلسه شورای شهر تبریز؛

بازنشستگان مشاوره دهند

بازنشستگان مشاوره دهند

تبریز –تاکید رییس شورا بر لزوم استفاده از بازنشستگان به عنوان مشاور و طرح شهرداری برای رنگ کردن دیوارها و زیباسازی تبریز از موضوعات طرح شده در جلسه امروز شورای شهر تبریز بود.

خبرگزاری مهر – گروه استان ها: طبق روال هفته های پیشین، جلسه علنی امروز شورای شهر تبریز در حالی با محوریت دستور جلسه در خصوص ارائه گزارش عملکرد و مصوبات جلسات کمیسیون برنامه و بودجه شورا برگزار شد که بررسی و تعیین تعرفه عوارض محلی سال ۱۳۹۷ شهرداری تبریز، تعیین اعضای شورا در کمیته‌های شهرداری و سایر ادارات، بررسی مصوبات ۱۸ مهرماه کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی تبریز و  بررسی لایحه تعیین عوارض برای بار اضافی وسایل نقلیه باری وانت، کامیون و کامیونت و نیز بررسی لایحه تجویز استفاده از منابع خارجی بصورت فاینانس برای اجرای پروژه میارمیار در بافت فرسوده مرکزی شهر تبریز از دیگر موضوعاتی بود که در صحن علنی شورا مطرح شد.

بر همین اساس محمد فرج قلی زاده و محمدباقر بهشتی به عنوان نمایندگان شورا در کمیته آموزش، سونیا اندیش و سعید نیکو خصلت به عنوان نمایندگان شورا در هیئت امنای مراکز فرهنگی شهرداری، محمد اشرف نیا و عبداللّه تقی پور به عنوان نمایندگان شورا در کمیته فنی املاک و غلامحسین مسعودی ریحان و کریم صادق زاده تبریزی به عنوان نمایندگان شورا در کمیته سلامت اداری، تحول اداری و بهبود روش ها انتخاب شدند.

همچنین شهرام دبیری و علی آجودان زاده به عنوان نمایندگان شورا در کمیته واگذاری و برون سپاری، کریم صادق زاده و عبداللّه تقی پور به عنوان نمایندگان شورا در کمیته کارگری و خدمات شهری، کریم صادق زاده و علی آجودان زاده به عنوان نمایندگان شورا در کمیته رفاه، عبداللّه تقی پور و سعید نیکوخصلت به عنوان نمایندگان شورا در کمیته فضای سبز، شکور اکبرنژاد و رؤسای کمیسیون های شورا به عنوان نمایندگان شورا در شورای راهبردی شهرداری تعیین شدند.

فریدون بابایی اقدم نیز به عنوان نماینده شورا در کمیته فنی کمیسیون ماده پنج انتخاب شد و عبداللّه تقی پور و فرج محمد قلی زاده به عنوان نمایندگان شورا در  کمیسیون حل اختلاف شهرداری، محمد اشرف نیا به عنوان نماینده شورا در کمیسیون طراحی شهری، عبداللّه تقی پور به عنوان نماینده شورا در کمیسیون ماده ۶۴، فرج محمدقلی زاده به عنوان نماینده شورا در کمیسیون حل اختلاف امور مالیاتی، عبداللّه تقی پور به عنوان نماینده شورا در کمیسیون ماده هفت، حفظ و گسترش فضای سبز و تشخیص باغ ها انتخاب شدند.

در جلسه امروز شورا، با پیشنهاد عبداللّه تقی پور  بر ادغام سه کمیته مرتبط با هم و استقبال و رأی اعضای شورا از این پیشنهاد و حذف موازی کاری در حوزه فعالیت این سه کمیته؛ کمیته های تحول اداری، ارتقای سلامت اداری، تشکیلات و بهبود روش ها ادغام شدند.

بازنشستگان مشاور مدیران جوان شوند

رئیس شورای اسلامی شهر تبریز با تکیه بر مناسبت هفته ای، همچون ۱۸ آذر با عنوان سال روز معرفی عراق به عنوان آغازگر جنگ تحمیلی، متجاوز و مسؤول جنگ بر علیه ایران از سوی سازمان ملل، و ظلم استکبار جهانی و تحمیل این جنگ بر ایران، ۱۹ آذر و چگونگی تشکیل شورای انقلاب فرهنگی با دستور رهبر کبیر انقلاب، اظهار داشت: ما بیش از ۵۰ نهاد فرهنگی داریم، اما با این حال، به لحاظ وجود تشکیلات موازی فرهنگی، شاهد مشکلاتی چند در این حوزه هستیم.

شکور اکبرنژاد با اشاره به ۲۰ آذر و سالروز شهادت شهید دستغیب، به دستور اخیر ترامپ در خصوص انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به قدس شریف اشاره کرد و گفت: رئیس جمهور آمریکا با شروع پروژه جدیدی، جهان اسلام را دچار نگرانی کرده است و امیدواریم مسلمانان با اتحاد در برابر این موضوع بایستند و مقاومت کنند.

وی همچنین ضمن تسلیت به مناسبت درگذشت «ودود گوگانی» دبیر بازنشسته تربیت بدنی و پیشکسوت ارزنده والیبال ایران خطاب به شهردار ادامه داد: اعمال روش تشویقی برای تغییر وضعیت نیروها ضروری به نظر می رسد و افزایش بهره وری نیروهای انسانی شاغل در شهرداری تبریز موضوعی است که باید مورد توجه مدیران این مجموعه قرار گیرد.

رئیس شورای اسلامی شهر تبریز خاطر نشان کرد: زمانی که با مردم هم صحبت و همراه می شویم، باید با زبان مردم صحبت کنیم و با اعمال صحیح تخفیف تعرفه عوارض محلی، از خدشه دار شدن اعتماد عمومی جلوگیری کنیم و با مورد توجه قرار دادن نکاتی چون استفاده از نیروهای بازنشسته به عنوان مشاور بهره وری خود را افزایش دهیم.

اکبرنژاد در پایان با تأکید بر شفاف سازی امور و استفاده از اتوماسیون اداری تصریح کرد: آموزش حقوق شهروندی و عملیاتی کردن این موضوع در همین خصوص امری ضروری و اجتناب ناپذیر است و علاوه بر این باید در صدور پروانه های ساخت نیز دقت شود زیرا ظاهراً در زلزله کرمانشاه مشکل ریزش ستون نبوده، مشکل اساسی ریزش پرتابی دیوارها بوده است و امیدواریم در ساخت مساکن جدید از دیوارهای کاذب سبک انجام شود.

دیوارهای تبریز رنگی می شود

شهردار کلان شهر تبریز نیز در این جلسه با اشاره به حضور و تجربیات سه دوره ای خود در سازمان نظام مهندسی گفت: بنده به طور کامل واقف به قانون نظام مهندسی هستم و بر اساس قانون مصوب شده سال ۷۶، خدمات مهندسی و کنترل نقشه بر عهده سازمان نظام مهندسی است.

ایرج شهین باهر با بیان اینکه نحوه خدمات مهندسی کشور در حال تغییر است، ادامه داد: این موضوع به شکل لایحه در مجلس مطرح است و در صورت تصویب این لایحه، ارائه خدمات مهندسی به طور خودکار به شهرداری واگذار خواهد شد اما تا تصویب این لایحه، ارائه خدمات نظام مهندسی بر عهده سازمان نظام مهندسی خواهد بود.

شهردار تبریز با بیان اینکه هماهنگی هایی با سازمان بهزیستی برای تسهیل تردد معلولان شکل گرفته است، ادامه داد: با معرفی این سازمان  برای استفاده از آسانسور، کلیدهایی به افراد داده می شود تا هم در نگهداری به مشکل برنخوریم، هم شرایط استفاده از این امکانات را برای این افراد مهیا کنیم.

وی همچنین با بیان اینکه در خصوص زیباسازی شهر، در دو هفته آتی رنگ کردن دیوار ها را شروع خواهیم کرد، گفت: در این راستا طرح هایی را مورد مطالعه قرار داده ایم و از دو هفته دیگر رنگ کردن دیوارها را شروع خواهیم کرد و فضای با نشاطی را در تبریز ایجاد خواهیم کرد.

شهین باهر در بخش دیگر با بیان اینکه زیرساخت های خیابان هفده شهریور برای مسکونی بوده است، گفت: هم اکنون این زیرساخت ها به خدماتی تبدیل شده، و هزینه آن به عهده شهرداری است و در بحث ترافیک و سرویس بهداشتی انتظارها از شهرداری است.

تابلوهای تبلیغاتی شهر تبریز صاحب ندارند

سونیا اندیش؛ نائب رئیس شورای کلان شهر تبریز نیز در این جلسه با انتقاد از وضعیت نابسامان تابلوها، ساماندهی این وضعیت را نیازمند همت و کار جمعی دانست و تصریح کرد: تابلوهای شهر تبریز صاحب ندارند و هر کس صبح زود بیدار می شود  با تخریب دیواری، تابلویی در محل نصب می کند و فضا و منظر شهر را بر هم می زند و منطقه پزشکان مصداق بارز این موضوع بوده و نیاز است که شهرداری لایحه و اسلوبی مرتبط با ساماندهی تابلوها را ارایه دهد.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی کلانشهر تبریز در تبیین گزارشی از عملکرد سه ماه این کمیسیون، اظهار داشت: به لحاظ ارتباط تنگاتنگ با امور مالی، اکثر لوایح شهرداری در این کمیسیون مطرح و بررسی شده اند.

محمدباقر بهشتی با اشاره به طرح موضوع برررسی آیین کار شورا در این کمیسیون ادامه داد: آیین نامه مرکز پژوهش های شورا نیز جزء موضوعات مطرح شده در این کمیسیون  است.

وی با تأکید بر ضرورت اطلاع رسانی در خصوص عوارض محلی ابراز داشت: شورا باید حداکثر تا ۱۵ بهمن سال جاری لایحه عوارض محلی را به اطلاع عموم مردم برساند و به چاپ رساند و منتشر دهد.

لزوم بازنگری و دست یابی به منابع درآمدی مستمر و پایدار برای شهرداری

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر همچنین با اشاره به سیاست های کلی مورد نظر شورا در تدوین لایحه عوارض محلی سال ۹۷ بر کاهش وابستگی درآمد مبتنی بر عوارض پروانه ساختمانی، بازنگری در مهلت پروانه ساختمانی و ایجاد مشوق های لازم برای اشخاصی که زودتر از موعد مقرر قانونی نسبت به احداث و تکمیل ساختمان خود اقدام می کنند، گفت: در این راستا، بازنگری و دست یابی به منابع درآمدی مستمر و پایدار با هدف ارتقای محیط زیست و برقراری عدالت اجتماعی، تعریف و ارائه راه حل قابل اجرا برای حصول مطالبات انباشته شده و معوقه شهرداری ضرورت دارد.

بهشتی بازنگری در دریافت بهای خدمات وابسته و مرتبط به سازمان های ذی ربط شهرداری را از دیگر موارد مورد نیاز برشمرد و با بیان اینکه هزینه این گونه خدمات به شهرداری تحمیل می شود، تصریح کرد: بازنگری در عملکرد سازمان نظام مهندسی ساختمان با هدف حذف بوروکراسی های زائد و هزینه های اضافی، سهل الوصول کردن عوارض پروانه های ساختمانی با هدف تسهیل در صدور پروانه های ساختمانی و جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز نیز امری ضروری است.

کد خبر 4167781

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha