به گزارش خبرنگار مهر، بررسی هزینه های خانوارهای شهری و روستایی کشور در سال ۱۳۹۵ بر اساس نتایج طرح آمارگیری هزینه و درآمد خانوارهای شهری و روستایی مرکز آمار، گویای آن است که حدود ۳۰ درصد از خانوارهای روستایی هزینه ماهانه ای کمتر از خط فقر مطلق ۷۸۴ هزار تومانی در مناطق روستایی دارند؛ از سوی دیگر، با در نظر گرفتن خط فقر ۱۳۱۲ هزار تومانی در مناطق شهری کشور، حدود ۳۵ درصد از خانوارهای شهری هزینه ماهانه ای کمتر از این میزان دارند.
در این میان، یکی از وعده های اصلی دولت دوازدهم کاهش فقر مطلق در جامعه بوده است. در سال ۱۳۹۶ دولت بر اساس ۷۹ قانون برنامه ششم توسعه، با افزایش میزان مستمری پرداختی به خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام (ره) و سازمان بهزیستی، اولین گام را در جهت کاهش تعداد افراد زیر خط فقر مطلق برداشت.
کارشناسان بر این باورند که با ارائه لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ دولت نشان داد که عزم راسخی برای حذف کامل فقر مطلق در جامعه دارد. برای این منظور، دولت دوازدهم در سال ۱۳۹۷ برنامه ریزی کرده که اولا افراد دارای درآمد کمتر از مستمری پرداختی فوق را شناسایی و تا سطح این مستمری جبران نماید و ثانیا وضعیت بهداشت و سلامت آحاد جامعه را از طریق توسعه خدمات بهداشتی و درمانی بهبود بخشد.
این برنامه از طریق شناسایی و معطوف کردن دریافت یارانه نقدی به افراد نیازمند یا گروه های هدف، محقق خواهد شد. برای اجرایی شدن برنامه فوق، صندوق رفاه اجتماعی از تبدیل سازمان هدفمندی یارانه ایجاد خواهد شد. به این ترتیب دولت در سال ۱۳۹۷ گام مهمی در جهت توزیع عادلانه تر یارانه نقدی، کاهش فقر مطلق و ارتقای سلامت جامعه برخواهد داشت.
امید می رود با رویکرد نوین دولت در تدوین لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ که به سمت حذف فقر مطلق گام برمی دارد شاهد روزی باشیم که زنگار فقر از چهره مصفای جامعه زدوده شود.
نظر شما