۱۴ آذر ۱۳۸۵، ۱۵:۵۳

در جلسه علنی امروز؛

مجلس با انتخاب شهردار از طریق برگزاری انتخابات مخالفت کرد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با انتخاب شهرداران از طریق برگزاری انتخابات در شهرها مخالفت کردند، بنابراین انتخاب شهرداران همچنان توسط شوراها انجام خواهد شد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر ، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز مجلس در ادامه بررسی جزئیات لایحه اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب 1375 و اصلاحات بعدی را بررسی و موادی دیگر از آن را به تصویب رساندند.

بر اساس مصوبه امروز مجلس نمایندگان به پیشنهاد کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس  بر انتخاب شهرداران و اعضای شورای شهر و روستاها توسط رای مستقیم ، مخفی که اکثریت نسبی آراء باشد رای ندادند و مقرر شد که انتخاب شهرداران توسط اعضای شورای شهر صورت گیرد .

موسی پور معاون حقوقی و امور مجلس وزارت کشور نیز به عنوان نماینده دولت ضمن مخالفت با پیشنهاد کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی انتخاب شهردار توسط مردم را در تضاد با سیاست های دولت عنوان کرد و گفت : اگر شهردار توسط مردم انتخاب شوند هزینه سنگینی خواهد داشت .

وی تصریح کرد : با انتخاب شهردار توسط مردم شوراها دیگر حق استیضاح و عزل ندارند و این امر باعث بروز اختلاف شوراها با شهردار خواهد شد که در نهایت ممکن است منجر به حذف شهردار شود و در این صورت باید مدام در کشور انتخابات برگزار شود .

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت کشور خاطر نشان کرد : شهرداری یک ژست اجرایی نیست که با انتخاب شدن آن توسط مردم در واقع شهردار را در جرگه مسئولیت سیاسی قرار می دهیم .

نمایندگان مجلس همچنین با بررسی ماده 13این لایحه تصویب کردند که شورای عالی استانها ، از نمایندگان منتخب شوراهای استان ها که در مرحله اول با رای اکثریت مطلق و در صورت عدم احراز در مرحله دوم با اکثریت نسبی انتخاب ومعرفی شدند ، تشکیل می شود .

همچنین مقرر شد در استانهای تا 2 میلیون نفر جمعیت دو نماینده و از استانهای دارای بیش از دو میلیون نفر جمعیت ، سه نماینده و از استان تهران چهار نماینده در شورای عالی استانها عضویت خواهند داشت .

با تصویب نهایی نمایندگان مجلس ، شورای عالی استانها با درخواست وزیر کشور موظف به تشکیل جلسه فوق العاده است .

همچنین وزیران ، روسای موسسات و سازمانهای دولتی و نهادهای عمومی غیر دولتی با درخواست شورای عالی استانها که باید به صورت کتبی و با تعیین وقت قبلی و ذکر دستور جلسه باشد ، در جلسات آن شرکت می کنند .

نمایندگان همچنین با الحاق یک ماده به این لایحه مقرر کردند که اولین جلسه شورای روستا به دعوت بخشدار و شورای شهر به دعوت فرماندار در تاریخ مقرر در ماده 4 این قانون تشکیل شود .

همچنین شوراهای فرا دست به ترتیب شورای بخش به فاصله یکماه پس از تشکیل سه چهارم شوراهای روستاهای  تابع بخش به دعوت بخشدار ، شورای شهرستان به فاصله یک ماه پس از تشکیل دو سوم شورای شهر و بخش در محدوده آن شهرستان به دعوت فرماندار ، شورای استان به فاصله یکماه پس از تشکیل دو سوم شورای شهرستانها واقع در محدوده آن استان به دعوت استاندار و شورای عالی استانها به فاصله یکماه پس از تشکیل دو سوم شوراهای استانها به دعوت وزیر کشور تشکیل می شود .

نمایندگان مجلس همچنین مصوب کردند که هر فرد فقط می تواند عضو شورای یک روستا یا یک شهر باشد . همچنین نامزد شدن اعضای شوراهای اسلامی روستا و شهر در انتخابات مجلس شورای اسلامی منوط به پذیرش استعفای آنها از سوی شورا ، قبل از پایان مهلت قانونی است .

بر اساس مصوبه امروز مجلس سن شرکت کنندگان در انتخابات شوراهای اسلامی از 15 سال به 18 سال افزایش یافت .

نمایندگان در شرایط انتخاب شوندگان تصویب کردند که انتخاب شوندگان هنگام ثبت نام در انتخابات اسلامی باید دارای تابعیت کشور جمهوری اسلامی ، حداقل سن 25 سال ، اعتقاد و التزام عملی به اسلام و ولایت مطلقه فقیه و ابراز وفاداری به قانون اساسی جمهوری اسلامی داشته باشند .

همچنین دارا بودن سواد خواندن و نوشتن برای شورای عشایری و روستاهای تا 200خانوار ، داشتن مدرک دیپلم برای شورای روستاهای بالای 200 خانوار ، داشتن حداقل مدرک فوق دیپلم یا معادل آن برای شورای شهر تا 200 هزار نفر جمعیت ، داشتن حداقل مدرک لیسانس یا معادل آن برای شورای شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت الزامی است .

بر این اساس همچنین دارا بودن کارت پایان خدمت نظام وظیفه یا کارت معافیت دائم از خدمت برای مردان ، حداقل مدرک لیسانس برای شهرداران شهرهای کمتر از 200 هزار نفر و فوق لیسانس برای شهرداران شهرهای با بیش از 200 هزار نفر جمعیت الزامی است .

نمایندگان مجلس در ادامه تصویب کردند شهرداران حداقل دو سال سابقه مدیریتی  هم طراز با یکی از پست های مدیریتی ادارات یا سازمان ها یا نهادهای دولتی ،  عمومی  یا غیر دولتی باید داشته باشند .

ماده 28 قانون شوراها مصوب سال 1375 با تصویب نمایندگان در مورد اشخاصی که نمی توانند به واسطه مقام و شغل خود به عنوان داوطلب شرکت در انتخابات شرکت کنند شهردار نیز اضافه شد .

با تصویب نمایندگان مجلس مقرر شد اعضای شورای اسلامی در موضوع این قانون در طول مدت عضویت نمی توانند در سمت های مذکور در ماده 28 مشغول به کار شوند .

بر اساس بخش دیگری از این مصوبه در صورتی که هر یک از اعضای شوراها به علت فوت ، استعفاء یا سلب عضویت ، اعضای اصلی و علی البدل فاقد حد نصاب لازم برای تشکیل جلسه شود .

انتخابات میاندوره ای همزمان با اولین انتخابات سراسری در موعد مقرر برگزار می شود .

در جلسه علنی امروز مجلس ماده 13 تا 18 لایحه اصلاح موادی از قانون تشکیلات ، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب 1375 و اصلاحات بعدی آن اصلاح و به تصویب نهایی رسید .

همچنین با حذف ماده 17 این لایحه که در مورد انتخاب شهردار بود ماده 64 این لایحه نیز حذف شد .

ادامه بررسی لایحه مذکور به جلسه آتی مجلس ( فردا ) موکول شد .

کد خبر 416883

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha