محمد خداپرست در گفتگو با خبرنگار مهر به اتمام مطالعه طرح جامع ساماندهی کوه سبلان اشاره کرد و افزود: این اثر طبیعی از ارتفاع سه هزار و ۶۰۰ متر به بالا ثبت ملی شده و ضرورت حفاظت از آن مورد تاکید است.
وی تصریح کرد: در پی اتمام مطالعات جامع با همکاری میراث فرهنگی، ورزش و جوانان، منابع طبیعی، جهاد کشاورزی، امور عشایر، هلال احمر و محیط زیست استان طرح جامع عملیاتی خواهد شد.
مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان تاکید کرد: در این طرح حضور کوهنوردان متناسب با ظرفیت برد منطقه پیش بینی شده و قرار است با همکاری ورزش و جوانان نسبت به ساماندهی تعداد کوهنوردان ورودی کوهستان اهتمام شود.
خداپرست با تاکید به اینکه حضور کوهنوردان می بایست به حدی باشد که به پوشش گیاهی، حیات وحش، محیط زیست و پوشش خاک منطقه آسیب وارد نشود، اضافه کرد: از سویی میراث فرهنگی استان ثبت جهانی سبلان را دنبال می کند.
وی به تعیین برخی زون های فاقد پوشش گیاهی اشاره کرد و بیان داشت: با همکاری جهاد کشاورزی و منابع طبیعی نسبت به احیای پوشش گیاهی ضعیف برخی مناطق کوهستان اقدام می شود.
مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان با تاکید به ضرورت مدیریت پسماند کوهستان افزود: متاسفانه در سال های اخیر شاهد زباله های رها شده کوهنوردان در این منطقه بودیم که به تخریب کوهستان منجر شده و حتی روند حیات خرس قهوه ای گونه در معرض خطر کوه سبلان را تهدید می کند.
به گفته خداپرست خرس قهوه ای برای تغذیه از زباله ها به پناهگاه نزدیک می شود که باز با حضور کوهنوردان تعارض ایجاد می کند؛ به همین دلیل ساماندهی پسماند به کارگروه پسماند مشگین شهر سپرده شده است.
وی افزود: علاوه بر این برای ممانعت از آسیب حیات وحش به کوهنوردان فنس کشی محوطه پیرامون پناهگاه کوه سبلان با همکاری ورزش و جوانان در دستور کار است.
مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان با اشاره به جلوگیری از چرای غیر مجاز دام در این منطقه اضافه کرد: نصب تابلوهای راهنمای کوهستان نیز از سوی محیط زیست انجام خواهد شد.
خداپرست بیان داشت: این طرح امسال آغاز شده و اجرای آن در سال های آینده به صورت مستمر تداوم خواهد داشت.
نظر شما