به گزارش خبرنگار مهر، کارگاه آموزشی با عنوان «چگونه با اوکراین تجارت کنیم» روز دوشنبه با حضور حمیدرضا قادی رئیس اتاق بازرگانی ایران و اکراین، جمعی از تجار، بازرگانان و صادرکنندگان در سالن اجتماعات سازمن صنعت قزوین برگزار شد.
جهانگیر حبیبی مشاور عالی اتاق بازرگانی ایران و اکراین در این کارگاه آموزشی اظهارداشت: اقتصاد مقاومتی یک الگوی علمی و بومی است که برآمده از فرهنگ انقلابی و اسلامی ایران است که می تواند به رونق کسب و کار ایران کمک کند.
حبیبی بیان کرد: با توجه به رویکرد درون زایی و برون گرایی در اقتصاد مقاومتی لازم است بتوانیم با تولیدات داخلی با محور صادرات به اشتغال و تولید کمک کنیم.
مشاور عالی رئیس اتاق بازرگانی ایران و اکراین تصریح کرد: امروز دیگر سیاست های تجاری ۳۰ سال گذشته پاسخگوی نیازهای ما نیست و باید با اصلاح برخی امور روند دریافت مجوزها را برای نمونه از ۱۰ پروسه اداری به حداقل دو سه مورد برسانیم تا کارها شتاب گیرد.
وی اظهارداشت: با دادن اطلاعات مناسب در اتاق بازرگانی ایران و اوکراین شرایطی را ایجاد کرده ایم تا سرمایه گذاران با دانش کافی وارد تجارت شوند تا با ریسک کمتر بتوانند موفق عمل کنند.
حبیبی یادآورشد: استان قزوین به دلیل صنعتی بودن می تواند اتحادیه های صادراتی را در محصولات مختلف راه اندازی کند که با این کار می توان قدرت چانه زنی را بالا برد.
وی گفت: وزارت خارجه با ایجاد بخش های اقتصادی باید در بازاریابی برای کالاهای ایرانی و کاهش ریسک پذیری در این بخش اقدام کند تا بازرگانان ایرانی با انگیزه بیشتری در این مسیر گام بردارند.
مشاور عالی رئیس اتاق بازرگانی ایران و اوکراین یادآورشد: تشکیل اتحادیه های صادراتی در بخش آی تی، محصولات کشاورزی، محصولات غذایی، مصالح ساختمانی ضروری است تا بتوان به صورت تخصصی وارد تجارت با اکراین شد.
وی اضافه کرد: اتحادیه ها می توانند در بازاریابی به شما کمک کنند و برای موفقیت در کار هم باید فعالیت گروهی را یادبگیریم و به آن پایبند باشیم.
حبیبی تصریح کرد: در کریدور جنوب به غرب که از هندوستان، شروع شده و با عبور از ایران، استان قزوین، باکو، تفلیس به لهستان می رسد کشور اکراین می تواند نقش مهمی در کاهش قیمت در تجارت کالا داشته باشد و ما باید از این فرصت استفاده کنیم.
کاملیا تورانی دبیرکل اتاق بازرگانی ایران واوکراین هم گفت: کشور اکراین درصنایع هوایی و فضایی، کشتی و هواپیماهای باری و مسافری، صنایع اپتیک، گاز طبیعی و نهاده های کشاورزی جایگاه خاصی دارد و در توسعه تجارت با این کشور می توان سرمایه گذاری مناسبی کرد.
وی اضافه کرد: اکراین از منابع نفت و گاز غنی برخوردار است اما در پالایش مواد نفتی مشکل دارد و در حوزه گردشگری نیز می تواند با ایران وارد مذاکره شود.
تورانی تصریح کرد:اوکراین با داشتن ۱۳ بندر بزرگ از سیستم حمل و نقل مدرنی برخوردار است و اگر بتوانیم صادرات مجدد از این کشور داشته باشیم می توانیم در مدت ۱۱ روز کالاهای خود را به اروپا صادر کنیم.
وی گفت: میزان مبادلات تجاری ایران واوکراین در سال ۲۰۱۷ فقط حدود ۷۳۵ هزار دلار بوده که بسیار ناچیز است و باید بتوانیم با شناسایی ظرفیت ها و توانمندی های دو کشور این وضعیت را بهبود بخشیم.
در این مراسم با امضاء تفاهم نامه ای شعبه نمایندگی اتاق بازرگانی ایران و اکراین در اتاق بازرگانی قزوین راه اندازی شد و فعالیت خود را آغاز کرد.
نظر شما