تظاهرات گسترده دانشجویان ایرانی :
پس ازکودتای 28 مرداد 1332 آمریکا توانسته بود پایه های استعمارنوین خویش را بیش ازپیش درایران بگسترد وهمین امر خشمی گسترده را درمیان مردم زجر کشیده ایران رقم می زد . نیکسون معاون رییس جمهورآمریکا درسال 1332راهی ایران شد تا نتیجه سرمایه گذاری بیست و یک میلیون دلاری سیا را ( هزینه ای که صرف کودتا در ایران شد ) درایران ببیند .
اما دانشجویان آگاه ایران با دریافت این خبر تظاهرات خود را ابتدا با عنوان اعتراض به ورود دنیس رایت ، کاردار جدید سفارت انگلستان در ایران از روز چهاردهم آذر آغازکردند . در روز پانزدهم آذر تظاهرات به خارج دانشگاه کشیده شد و طی آن شماری از دانشجویان در درگیری با ماموران انتظامی دچار آسیب دیدگی جسمی شدند . در صبح روز شانزدهم آذر ماه 1332 ه ش گارد شاهنشاهی وارد دانشگاه تهران شد تا تظاهرات دانشجویان را سرکوب نماید . در این میان ماموران گارد شاهنشاهی با وورد به دانشکده فنی دانشگاه تهران و به منظور زهر چشم گرفتن از سایر دانشجویان سه تن از دانشجویان به نامهای مصطفی بزرگ نیا ، مهدی شریعت رضوی و احمد قندچی را به شهادت رساند . فردای آن روز البته در جو خفقان و وحشتی که رژیم ساخته بود ، نیکسون وارد دانشگاه تهران شد و رژیم پهلوی در دهن کجی به خواسته های دانشجویان به وی دکتری افتخاری حقوق اهدا کرد .
شانزدهم آذر، ریشه در مبارزه دیرپای دانشجویان مسلمان و متعهد علیه سلطه استکباری آمریکا داشته و این نشانگر آنست که دانشجویان فهیم در دوران ستم شاهی از هیچ تلاش و مجاهدتی فروگذار نکرده اند.
همه ساله چنین روزی به یاد شهیدان استکبار ستیز آن روزگار به عنوان روز دانشجو در ایران گرامی داشته می شود .
تولد ابوسعید ابوالخیر :
درچنین روزی درسال 346 خورشیدی شیخ ابوسعید ابوالخیرصوفی وشاعر ایرانی درمهنه (ناحیه ای ازخاوران خراسان) به دنیا آمد. او را ازمبتکران رباعی که زاییده طبع ایرانی است دانسته اند . رباعی های اوسرشارازروح فلسفی وعرفانی است . اسرار التوحید تالیف محمد منور ، اسرار روح بلند شیخ را ،آشکار می کند.
درگذشت استاد جواد معروفی :
استاد جواد معرفی را شاید بتوان از جمله کسانی دانست که درطول عمرهنری خویش سعی وافری را درآشتی موسیقی سنتی و غربی مبذول داشت . استاد جواد معروفی ، تکنواز ، آهنگساز و رهبر ارکستر و بی تردید تواناترین نوازنده پیانو در ایران در شانزدهم آذر سال 1372 ه ش دار فانی را وداع گفت .
آن هنرمند وارسته درسال 1294 ه ش درخانه موسی معروفی پدرهنرمند و بزرگوارش- درتهران ، چشم به جهان گشود.وی پس ازفراگیری مقامات موسیقی نزد پدرخویش وهمچنین طی تحصیلات ابتدایی، وارد مدرسه موسیقی شد . جواد توانست دراین مدرسه با حضوردرمحضر درس استاد کلنل علیقلی وزیری شیوه های نواختن تار را بیاموزد .
وی از 14 سالگی تاررا کنار گذاشت و به نواختن پیانو مشغول شد و درسال 1312 به دلیل استعداد بسیارش در موسیقی به استخدام وزارت فرهنگ وقت درآ مد ومعلم موسیقی مدارس تهران شد.او در همان زمان به تدریس سلفژو دیکته موسیقی در هنرستان موسیقی تهران پرداخت. استاد معروفی در همین زمان به عضویت ارکستر انجمن موسیقی ملی درآمد و تکنواز پیانو شد.
استاد از آغاز تاسیس انجمن موسیقی سولیست ارکستر آن انجمن بود و از آغاز تاسیس رادیو ایران نیز به عنوان تکنواز پیانو همکاری خود را با رادیو آغاز کرد و همزمان با بزرگانی چون ابوالحسن صبا، حبیب سماعی ، حسین تهرانی ، احمد عبادی ، علی اصغر بهاری ، روح ا... خالقی و دیگر بزرگان موسیقی به خلق آثار گرانبها و ماندنی پرداخت . وی مدتها در رادیو تکنواز پیانو بود و پس از آن رهبری ارکسترهای مختلف رادیو را بعهده داشت .وی رهبر ارکستر شماره 1 و رهبر ارکستر بزرگ گلها بود و در تنظیم آهنگ های شیدا ، عارف ، رکن الدین خان و درویش خان و بسیاری دیگر از آهنگسازان معروف ایرانی شرکت جست . او از سال 1332 به سرپرستی موسیقی رادیو منصوب شد و همزمان و پس از آن به عضویت شورای عالی موسیقی در آمد.
آن استاد فرزانه در طول عمر خویش توانست در دانشگاه تهران دانشجویان بسیاری را تربیت کرده و به جامعه موسیقی ایران هدیه سازد که از میان آنها می توان به اردشیر روحانی ، افیلیا پرتو ، انوشیروان روحانی ، پرویز اتابیگی ، مهین زرین پنجه و ساسان محبی اشاره کرد . او در دانشگاه تهران درسهای روش ساخت آهنگ و فرم های اصیل موسیقی را تدریس می کرد.
از استاد آثار موسیقایی بسیاری به جای مانده است که از میان آنها می توان به فانتزی ژیلا ، خوابهای طلایی ، عاشورا ، فراق راز خلقت ، رومینا و طبیعت ، خزان ، روزگارمن ،راپسودی( در مایه اصفهان ) ، چه شورها ، خوابهای خوش ، برباد رفته و هفت دستگاه موسیقی ایرانی ( برای پیانو) اشاره کرد .
استاد جواد معروفی با بیش از چهل سابقه در زمینه آهنگسازی نخستین کسی است که قطعاتی در دامنه موسیقی ایرانی برای پیانو ساخته و تنظیم کرده است .
آغاز به کار شبکه جام جم سیمای جمهوری اسلامی ایران :
در چنین روزی در سال 1376 ه ش پخش آزمایشی برنامه از شبکه جام جم سیمای جمهوری اسلامی ایران آغاز شد .
تغییر قانون اساسی :
در چنین روزی در سال 1304 ه ش مجلس موسسان ایران کار تغییر قانون اساسی را در تهران آغاز کرد .
هدف از این تغییر در قانون اساسی برکناری قاجاریه و برقراری رژیم پهلوی بود . با این تغییرات رضا خان رسما به عنوان شاه ایران شروع به کار کرد .
اختراع نخستین خود رو :
انفجارهای پی در پی در بنگلادش : کشته شدن مارکوس تولیوس سیسرو :
|
نظر شما