۱۷ آذر ۱۳۸۵، ۱۵:۵۲

/ ارزیابی سینماگران از تغییرات در جشنواره فیلم فجر ـ‌ 8 / ابوالفضل جلیلی در گفتگو با مهر:

سینما نباید وابسته به عناوین و مفاهیم جدید باشد

سینما نباید وابسته به عناوین و مفاهیم جدید باشد

هنر جهانشمول است، مذهب و اندیشه ما الهی و جهانی و سینمای ما هم باید برخاسته از همین وجوه باشد، نه در گرو مفاهیم و عناوین جدید.

ابوالفضل جلیلی در خصوص اضافه شدن جایزه ویژه سینمای ملی به نگاه ملی در جشنواره فیلم فجر امسال به خبرنگار مهر گفت: "واقعیت این است که من این مفاهیم را درک نمی کنم. درست مانند این است که با یک مفهوم ذهنی رو به رو هستیم و سعی می کنیم تعاریفی برای آن ارائه بدهیم تا جنبه عینی پیدا کند! ولی می گویند صبر کنید تعریفش کنیم تا خودش را معرفی کند. اما این معرفی هیچوقت انجام نمی شود."

جلیلی با عنوان این مطلب که هنر جهانشمول است و مذهب و اندیشه ما هم الهی و جهانی، ادامه داد: "به این ترتیب سینمای ما هم باید برخاسته از همین وجوه باشد نه در گرو مفاهیم و عناوین جدید. معتقدم این بحث ها بیشتر برای سرگرمی مطرح می شود. به نظر می آید هر شخصی به محض وارد شدن قصد بازی با عناوین و مفاهیم جدید را دارد تا اذهان را به نوعی مشغول کند."

کارگردان "گل یا پوچ" با اشاره به اینکه با گذشت بیش از دو دهه از انقلاب اسلامی همچنان سعی داریم آن را با عناوین دینی و فرهنگی تعریف کنیم، اضافه کرد: "ولی جالب این است اگر یک فرد غیرانقلابی فیلمی در تعریف این انقلاب بخواهد، چیزی برای ارائه نداریم چون فقط با واژه ها بازی می کنیم! هر روز در روزنامه ها با تعریف جدیدی از سینمای دینی، معناگرا و ... رو به رو هستیم که از پیامدهای همین بازی با کلمات است."

جلیلی در پاسخ به اینکه آیا این تغییر در قالب سینمای ملی می تواند کمیت رویکرد به سینمایی را که به نام "سینمای ملی ایران" در جهان باب شده، تحت تأثیر قرار داده و آن نوع سینمای جشنواره ای را به نوعی پررنگ کند، گفت: "با اینکه بسیاری مرا متهم به سیاه بینی می کنند اما حقیقت این است که من واقع بین هستم و احساس می کنم این تقسیم بندی ها نمی توانند راهگشا باشند. مثل این است که بگوییم من یک مسلمان ملی معناگرا هستم! اما قبل از همه اینها من یک انسان هستم و این تعبیر عارفانه تر است."

وی در انتها تعبیر خود را از تغییرات ایجاد شده در جشنواره بیست و پنجم اینچنین عنوان کرد: "مگر این تعداد جشنواره ای که در دنیا هستند، جز "جشنواره فیلم" عنوان دیگری دارند؟ به نظر من وزارت ارشاد می تواند چند اندیشمند آشنا با همین سینمای دینی یا معناگرا را گرد هم جمع کند تا طرحی در این خصوص ارائه دهند و بگویند تعریف ما از این سینما چنین فیلمی است. اما  در مرحله عمل مطمئناً همه این حرف ها و تعاریف انجام نشدنی می ماند."

کد خبر 417224

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha