به گزارش خبرنگار مهر، سهراب دل انگیزان امروز یکشنبه در اولین نشست علمی «زلزله مدیریت بحران دورنمای آینده» که در دانشگاه رازی کرمانشاه برگزار شد، به بیان نقشه راه بازآفرینی کسب و کارها پس از زلزله پرداخت و بیان داشت: حداقل سه سال طول می کشد که مردم به زندگی عمومی پس از بحران برگردند و در این مدت توجه به مسائل عمومی بحران زدگان بسیار مهم است.
وی افزود: پس از زلزله با ۳ مرحله اسکان اضطراری، اسکان موقت و بازسازی مواجه هستیم که پس از مرحله اول همه نیازمند بازگشت به زندگی عمومی هستند.
دل انگیزان خاطر نشان کرد: در این راستا برگشت به زندگی عادی یک اصل است که باید بتوانیم آنرا برای آسیب دیدگان محقق کنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه ابراز داشت: پس از بروز حادثه ورود افراد غیر حرفه ای سبب ایجاد تشنج و دودستگی خواهد شد، لذا در چنین مواقعی باید با علم و دانش وارد عمل شویم که همدلی و همکاری به وجود بیاید.
وی با اشاره به خسارت ۵ میلیارد تومانی در پی وقوع زلزله ۷.۳ ریشتری کرمانشاه یادآور شد: در این میان خسارت غیر اقتصادی و اجتماعی بسیار فراتر از این میزان است.
وی بازسازی را احیای عناصر و فضاهای کاملا تخریب شده دانست و گفت: در حوزه بازسازی نیازمند یک نگاه اقتصادی و یک نگاه اجتماعی هستیم و باید به زیرساختهای نرم و نگهداشتن مردم در همان منطقه توجه ویژه داشته باشیم.
دل انگیزان در ادامه ابراز داشت: همچنین در بازسازی های روستایی باید توجه داشته باشیم که محل زندگی و محل نگهداری دام ها را با فاصله از هم نسازیم چرا که مردم این امر را قبول ندارند.
وی تصریح کرد: بازآفرینی زیرساختهای اقتصادی و کسب و کار، نهادهای اقتصادی، شبکه های بهره وری و ... را در چارچوب بازآفرینی باید رعایت کنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه به موفقیت ژاپنی ها در امر تسهیل گری اشاره کرد و بیان داشت: باید از تجربیات و طرح های آنها در توانمندسازی استفاده کنیم.
نظر شما