دکتر احمد عامری در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: برنامه ارزشیابی از سال آینده برای انجمن های علمی گروه پزشکی اجرا می شود و در حال حاضر فرم های ارزیابی آماده شده است و به تدریج پس از تکمیل از سوی انجمن ها در دبیرخانه انجمن های علمی مورد تحلیل و بررسی قرار می گیرد.
وی با اشاره به ملاک های ارزشیابی خاطرنشان کرد: ملاک ها بر اساس شاخص های آموزشی، ساختاری و تشکیلاتی و ارتباطات داخلی و بین المللی تعیین شده است.
عامری خاطرنشان کرد: در بخش شاخص های آموزشی، عملکرد انجمن های علمی در برگزاری کنگره ها، دوره های بازآموزی، برپایی کارگاه ها و سمینارهای علمی مورد ارزیابی قرار می گیرد.
وی از برگزاری آموزش از راه دور و تهیه بروشورهای آموزشی برای ارتقاء سطح آگاهی عموم مردم به عنوان دیگر فعالیت مهم انجمن ها در بخش آموزش نام برد و افزود: انجمن ها دو دسته بروشور آموزشی تهیه می کنند. یک بخش آن به آموزش بهداشت برای عامه مردم اختصاص دارد و بخش دیگر آن بروشور تخصصی است که نوعی راهنمای درمانی برای استفاده همکاران متخصص آن رشته است.
دبیر کمیسیون انجمن های علمی گروه پزشکی وزارت بهداشت با اشاره به شاخص های پژوهشی در ارزیابی عملکرد انجمن های علمی گفت: میزان اجرای طرح های تحقیقاتی که به صورت ملی، منطقه ای، بین المللی و مشترک با نهادها و سازمان هایی از جمله سازمان بهداشت جهانی، یونسکو و یونیسف و ... انجام شده باشد در ارزیابی موثر است.
وی اضافه کرد: وجود مجله علمی و پژوهشی، نوع زبان مجله، تیراژ و زمان انتشار مجله نیز در این ارزیابی مورد توجه قرار می گیرد. مقالاتی که با قید نام انجمن توانسته باشند گرانت پژوهشی جذب کنند در ارزیابی انجمن تأثیر دارند.
عامری خاطرنشان کرد: شاخص های ساختاری و تشکیلاتی از دیگر مواردی است که در ارزیابی انجمن های علمی گروه پزشکی در نظر گرفته می شود.
وی یاد آور شد: وضعیت استقرار انجمن، مشخصات محل استقرار، میزان امکانات فیزیکی و تشکیلات اداری از جمله این شاخص ها است.
به گفته دبیر کمیسیون انجمن های علمی گروه پزشکی وزارت بهداشت، انجمن های علمی گروه پزشکی باید در اداره ثبت شرکت ها نسبت به ثبت قانونی خود اقدام کنند و پس از آن به تأیید وزارت بهداشت برسد و در غیر این صورت وجاهت قانونی نخواهند داشت.
وی حق عضویت، تعداد اعضای فعال، نوع عضو گیری و چگونگی حمایت از فارغ التحصیلان آن رشته را از دیگر شاخص های ارزیابی ساختاری انجمن ها ذکر کرد و گفت: تهیه بانک اطلاعاتی از اعضای انجمن و تعداد شرکت کنندگان در انتخابات مجمع عمومی نیز در ارزیابی تأثیر مستقیم دارد.
عامری عضویت انجمن علمی را در مجامع بین المللی مهم توصیف کرد و گفت: در صورت عضویت یک انجمن علمی داخل کشور در مجامع علمی خارج از کشور و ارتباطات با سازمان های بین المللی می تواند در توسعه علمی آنها نقش داشته باشد از همین رو یکی از شاخص های مهم ارزیابی عملکرد انجمن های علمی گروه پزشکی است.
نظر شما