۲ دی ۱۳۹۶، ۱۳:۱۶

مدیر کل پیشگیری های مردمی معاونت اجتماعی قوه قضاییه:

۱۷هزار نفر دیده بان پیشگیری از وقوع جرم شدند/طلاق در صدر آسیبها

 ۱۷هزار نفر دیده بان پیشگیری از وقوع جرم شدند/طلاق در صدر آسیبها

بیرجند- مدیرکل پیشگیری های مردمی و مشارکت های مدنی معاونت اجتماعی قوه قضاییه گفت: تاکنون ۱۷ هزار نفر در سطح کشور به عنوان دیده بان پیشگیری از وقوع جرم در سامانه سجام ثبت نام کرده اند.

به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغر رفاهی پیش از ظهر شنبه در جمع سمن های مرکز خراسان جنوبی بیان کرد: باید برای مقابله با آسیب های اجتماعی از ظرفیت عظیم مردمی استفاده کنیم.

وی با بیان بیان اینکه برای کاهش آسیب های اجتماعی باید دفاع مطهر تشکیل شود، افزود: رهبر فرزانه انقلاب شخصا به موضوع آسیب های اجتماعی ورود پیدا کرده که این امر نشان دهنده اهمیت کار است.

رفاهی با بیان اینکه سال گذشته ۱۵ میلیون و ۲۷۰ هزار پرونده ثبت سیستم دادگستری شده است است، افزود: ۹ میلیون فقره پرونده ورودی به شورای حل اختلاف داشته ایم.

وی با اشاره به آسیب های اجتماعی موجود در جامعه بیان کرد: سالانه قریب به ۱۸ هزار نفر از مردم جان خود را در تصادفات از دست می دهند.

رفاهی ادامه داد: طی ۲۰ سال گذشته قریب به ۴۰۰ هزار کشته و چهار میلیون مصدوم و معلول در تصادفات داشته ایم که این رقم بسیار حائز توجه است.

۱۱ میلیون جوان در سن ازدواج

مدیرکل پیشگیری های مردمی و مشارکت های مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با اشاره به مشکل جوانان بیان کرد: در حال حاضر بیش از ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر دختر و پسر در سن ازدواج هستند.

وی ادامه داد: اگر برای این جوانان برنامه درستی نداشته و آموزش های لازم را ارائه ندهیم، میزان  اختلافات خانوادگی نسبت به شرایط فعلی جامعه افزایش می یابد.

رفاهی با اشاره به وظایف معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه بیان کرد: برخی از افراد تنها با نگاه رسیدگی به پرونده ها به این نهاد نگاه می کنند.

وی ادامه داد: این در حالی است قانون گذار در اصل ۱۵۶ قانون اساسی پنج وظیفه اصلی برای قوه قضاییه مشخص کرده است.

افزایش سرقت منزل در خراسان جنوبی

رفاهی با بیان اینکه زمانی موفق می شویم که پنج وظیفه را به نحو احسن انجام دهیم، افزود: در بند پنجم این اصل، اقدام مناسب برای رسیدگی به جرم و اصلاح مجرم به عهده قوه قضاییه گذاشته شده است.

وی با بیان اینکه باید به این اصول بها دهیم تا جرم ها نیز کاهش یابد، افزود: همچنین باید باید در پیشگیری ها، فرصت مجرمانه از متهم گرفته شود.

مدیر کل پیشگیری های مردمی و مشارکت های مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه ادامه داد: خراسان جنوبی در سال ۹۵، بیشترین افزایش سرقت منزل را داشته است.

وی با اشاره با اشاره به بیانات رهبری، اظهار کرد: بنا بر فرمایشات این رهبر فرزانه، قوه قضاییه باید پرچم دار احیای حقوق عامه باشد.

طلاق و اعتیاد در صدر آسیب های اجتماعی

رفاهی با بیان اینکه هزار و ۹۸۰ عنوان مجرمانه در کشور داریم، افزود: قریب به ۶۰ درصد این اتهامات در ده مود نیز انجام می شود.

وی با بیان اینکه پنج آسیب اولویتی داریم که اعتیاد و طلاق در صدر نیز هستند، افزود: همچنین پنج آسیب اختلاف و دعوا داریم.

مدیر کل پیشگیری های مردمی و مشارکت های مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه بیان کرد: در مجموع ۲۰ عنوان مجرمانه داریم که نباید در مقابله با آن اظهار ناتوانی کنیم.

وی با تاکید بر اینکه باید برای مقابله با این اتهامات بسیج مردمی تشکیل شود، افزود: سال گذشته قریب به هزار و ۴۰۰ برنامه برای مقابله با آسیب های اجتماعی در سطح کشوری عملیاتی شد.

رفاهی با بیان اینکه سرقت، اتهام اول کشور است، افزود: ایراد ضرب و جرح عمومی، توهین، تصادفات، تهدید، تخریب، کلاهبرداری، رانندگی بدون پروانه رسمی، خیانت در امانت و مالکیت و نگهداری مواد مخدر به ترتیب از اتهامات کشوری هستند.

وی بیان کرد: تصادفات، توهین، رانندگی بدون پروانه رسمی، ایراد ضرب و جرح عمومی، سرقت، تهدید، حمل مواد مخدر، نگهداری و مالکیت مواد مخدر، تخریب و نگهداری انواع مواد مخدر به ترتیب ۱۰ اتهام موجود در خراسان جنوبی است.

کاهش ۲۶ درصدی مطالبه مهریه در خراسان جنوبی

رفاهی با بیان اینکه سه اتهام موجود در خراسان جنوبی مربوط به مواد مخدر است، افزود: همچنین در این استان و سطح کشور، از ۱۰ اتهام اول، چهار اتهام مظاهر خشونت هستند.

مدیرکل پیشگیری های مردمی و مشارکت های مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه بیان کرد: طلاق توافقی رتبه هشتم خواسته ها در کشور و خراسان جنوبی را به خود اختصاص داده است.

وی مطالبه مهریه را در رتبه نهم از ۱۰ خواسته اول کشور دانست و گفت: این رتبه در خراسان جنوبی در جایگاه دهم قرار دارد.

رفاهی ادامه داد: همچنین درخواست صدور حکم رشد در خراسان جنوبی، رتبه پنجم دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه طلاق توافقی در خراسان جنوبی رتبه ششم را  دارد، اظهار کرد: خوشبختانه مطالبه مهریه در نیمه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۲۶ درصد کاهش داشته است.

رفاهی با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای کاهش آسیب های اجتماعی بیان کرد: ایجاد مراکز مشاوره خانواده، آموزش های پیش از ازدواج، توانمندسازی هیئت و نهادهای مذهبی و سازمان های مردم نهاد از جمله اقدامات این نهاد است.

ثبت نام ۱۷ هزار دیده بان پیشگیری از وقوع جرم در سامانه سجام

مدیرکل پیشگیری های مردمی و مشارکت های مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه تاکید کرد: باید آموزش های پیش از ازدواج به جوانان ارائه شود تا شاهد بروز آسیب ها در بستر خانواده ها نباشیم.

رفاهی از اجرای طرح سجام، سیستم جامع اطلاعات مردمی، در سطح کشور خبر داد و اظهار کرد: طرح مذکور از برنامه های محوری در قوه قضائیه بوده و تلاش داریم این برنامه را در کل  استان های کشور و شهرستان ها نهادینه کنیم.

وی با بیان اینکه براساس طرح سجام افراد انقلابی و جهادگر شناسایی و به عنوان دیده بان، جرایم محلات را احصاء می کنند، افزود: تاکنون ۱۷ هزار نفر در سطح کشور به عنوان دیده بان پیشگیری از وقوع جرم در این سامانه ثبت نام کرده اند.

رفاهی با بیان اینکه در کشور مشکل قانون نداریم بلکه قانون را به خوبی اجرایی نمی کنیم، افزود: در طول ۱۱۰ سال از اولین تاریخ قانون گذاری، بیش از ۱۲ هزار قانون تصویب شده که باید خوب اجرا شود.

کد خبر 4180114

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha