۳ دی ۱۳۹۶، ۱۲:۱۲

رئیس پلیس فتای استان البرز:

تخلفات فضای مجازی در استان البرز کاهش یافته است

تخلفات فضای مجازی در استان البرز  کاهش یافته است

کرج - رئیس پلیس فتای استان البرز از کاهش تخلفات فضای مجازی در استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ محمد اقبالی پیش از ظهر یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در ساختمان پلیس فتای استان البرز برگزار شد، با اشاره به اینکه بیش از ۸۵ درصد مردم کشور از فضای مجازی استفاده می کنند، اظهار کرد: برخی از کانال ها در این فضا هدفمند تشکیل می شوند به همین منظور باید در استفاده از این فضا به مباحث مختلفی توجه شود.

وی با بیان اینکه پلیس فتا از سال ۱۳۸۸ آغاز به کار کرده است، گفت: این پلیس ضابط قضایی است و بر اساس چهارچوب های قانونگذار فعالیت می کند.

رئیس پلیس فتای استان البرز با اشاره به اینکه بیش از ۴۷ میلیون نفر در کشور از اینترنت استفاده می کنند، تاکید کرد: از این میان ۳۷ میلیون نفر کاربر موبایل هستند.

وی با اشاره به اینکه شبکه اجتماعی تلگرام یکی از شبکه های اجتماعی رایج در کشور است، خاطرنشان کرد: برخی افراد شبکه اجتماعی تلگرام را از تلفن همراه خود پاک می کنند اما نمی دانند که یک نسخه از آن در شبکه اصلی کشور سازنده می ماند و با استفاده از آن رباط هایی ساخته می شود تا به صورت تقریبی جامعه ما را نیاز سنجی کنند و این اطلاعات را به سازمان های جاسوسی بفروشند. برای جلوگیری از این مهم از شهروندان می خواهیم از اشتراک زندگی شخصی خود در این فضا جلوگیری کنند.

این روزها مباحث حاشیه ای در خصوص زلزله آنهم در فضای مجازی داغ داغ است، برخی با انتشار مطالبی خواسته یا ناخواسته اقدام به تشویش اذهان عمومی کردند، سرهنگ اقبالی در پاسخ به خبرنگار مهر که آیا در استان با چنین مشکلی مواجه بوده ایم یا خیر، گفت: خوشبختانه در سطح استان با چنین مشکلی مواجه نبودیم، زلزله را نمی توان پیش‌بینی کرد برخی پیام ها جنبه تبلیغاتی و با محوریت افزایش کاربران کانال ها ارسال می شود.

پلیس فتا در نظر دارد با همکاری رسانه ها نسبت به آگاهی بخشی جامعه در خصوص استفاده از فضای مجازی اقدام کندرئیس پلیس فتای استان البرز با اشاره به اینکه فضای مجازی مرز جغرافیایی ندارد، اضافه کرد: در پی وقوع زلزله اخیر در تهران و کرج برخی در فضای مجازی با ارسال پیام هایی که وجه علمی نداشت باعث ایجاد ترس و دلهره می شدند که پلیس فتای استان تهران آنها را دستگیر کرده است.

سرهنگ اقبالی در بخش دیگری از کاهش آمار تخلف در فضای مجازی استان البرز خبر داد و گفت: اقدام جهادی رسانه های البرزی برای افزایش آرامش عمومی جامعه در حادثه زلزله اخیر قابل تقدیر است.

وی فراوانی جرائم اینترنتی در استان البرز را برداشت غیر مجاز، کلاهبرداری اینترنتی و هتک حیثیت شهروندان اعلام کرد و افزود: شبکه های اجتماعی در فضای مجازی، شبکه هایی وارداتی هستند و پیشگیری در این رابطه به نفع جامعه است.

رئیس پلیس فتای استان البرز با اشاره به اینکه ۹۹ درصد از افرادی که از فضای مجازی استفاده می کنند، نسبت به خصوصیات آن آگاهی کافی ندارند، اظهار کرد: پلیس فتا در نظر دارد با همکاری رسانه ها نسبت به آگاهی بخشی جامعه اقدام کند.

سرهنگ اقبالی با اشاره به اینکه برخی هکرها با ایجاد سایت های تقلبی نسبت به برداشت غیرمجاز از حساب های افراد اقدام می کنند، گفت: متاسفانه کاربران اینترنتی به دلیل عدم آگاهی در دام کلاهبرداران می افتند.

در دستگاه های atm آنتی کپی کننده کارت عابربانک نصب شده است وی ادامه داد: یکی از راه هایی که شهروندان می توانند برای جلوگیری از گرفتار شدن در دام کلاهبرداران اینترنتی انجام دهند این است که به هنگام پرداخت اینترنتی، رمز کارت خود را اشتباه وارد کنند، در این حالت اگر سایت تقلبی باشد، پیامی مبنی بر غیرممکن بودن تبادل برای شما ارسال نمی‌شود و عملیات را موفقیت آمیز نشان می دهد.

سرهنگ اقبالی در بخش دیگری با اشاره به کلاهبرداری با دستگاه های کپی کننده کارت و اطلاعات شهروندان، تاکید کرد: کلاهبردارانی در سطح کشور با استفاده نادرست از این دستگاه ها، اطلاعات افراد را کپی و پس از آن اقدام به برداشت غیر مجاز از کارت های عابربانک آنها می کردند.

وی در این رابطه گفت: شهروندان برای مقابله با این مشکل باید عملیات پرداخت را خود انجام دهند.

رئیس پلیس فتای استان البرز با تاکید بر لزوم نهادینه کردن این فرهنگ که شهروندان برای خرید خود از کارت و دستگاه استفاده کنند، خاطرنشان کرد: در دستگاه های (atm) آنتی کپی کننده کارت عابربانک نصب شده است.

کد خبر 4181065

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha