۵ دی ۱۳۹۶، ۱۵:۵۱

معاون آموزشی وزارت بهداشت:

راه‌اندازی دانشگاه‌های مجازی کمک به تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی است

راه‌اندازی دانشگاه‌های مجازی کمک به تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی است

همدان - معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: برگزاری دوره‌های مشترک با دانشگاه‌های معتبر جهان و راه‌اندازی دانشگاه‌های مجازی گامی موثر در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی است.

به گزارش خبرنگار مهر، باقر لاریجانی ظهر سه شنبه در نشست مشترک مدیر مرکز مطالعات وزارت علوم پزشکی و مدیران کل منطقه آمایش سه در مورد بسته‌های تحول و نوآوری در آموزش پزشکی در همدان با مروری بر روند تدوین و ارائه الگوی بازنگری توضیحاتی را ارائه داد و اظهار کرد: این برنامه موفقیت‌ها و مشکلاتی دارد که امید می‌رود بتوانیم با استفاده از دیدگاه‌های دانشگاه‌های مختلف این مسیر را جدی‌تر طی کنیم.

وی با بیان اینکه این برنامه با استفاده از اسناد بالادستی طراحی شده است، افزود: نقشه راه بر اساس حرکت در مسیر تحول و نوآوری در حوزه آموزش پزشکی طراحی شد که بر این اساس سیاست‌های دوازده‌گانه‌ای تعریف و بسته‌های تحول طراحی شده تا با بررسی وضعیت فعلی روند توسعه دانشگاه‌ها پیش‌بینی شود.

معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نگاه کلان و استراتژیکی به آموزش را مهم خواند و گفت: در بسته‌های آموزشی نقش‌آفرینی دانشگاه‌های علوم پزشکی  در منطقه و دنیا مشخص شده و آموزش‌ها باید متناسب با شرایط کشور و حرکت به سمت دانشگاه‌های توسعه‌ یافته باشد.

حرکت در جهت مرجعیت علمی و آینده‌نگاری نیازمند تلاش بیشتر است

وی همچنین مطالبی در مورد ارتباط سطوح برنامه تحول و تفکر اساتید در مورد نقش در مرجعیت علمی کشور عنوان کرد و ادامه داد: کشور ما در دهه اخیر در علم‌آفرینی نقش خوبی داشته و حرکت در جهت مرجعیت علمی و آینده‌نگاری نیازمند تلاش بیشتر است.

لاریجانی با اشاره به اینکه مرکز تحقیقات راهبردی علوم پزشکی طراحی شد، بیان کرد: یکی از مهم‌ترین ابزارهای آینده‌نگاری و تحقیق، مرجعیت علمی در آموزش علوم پزشکی است.

وی در مورد پژوهش و تألیف در زمینه دانشگاه‌های نسل سوم یادآور شد: نگاه دانشگاه‌های علوم پزشکی به بیرون از دانشگاه‌ و رصد کردن تحولات جامعه توسط دانشگاه‌های علوم پزشکی بسیار مهم و مورد توجه است.

معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بخشی دیگر از سخنان خود به طرح پزشک خانواده در آینده پزشکی کشور اشاره و اظهار کرد: هم‌اکنون تعداد زیادی از دانشگاه‌ها موضوع پزشک خانواده را دنبال می‌کنند.

وی با اشاره به برآورد واقعی منابع انسانی مورد نیاز بخش سلامت گفت: باید مشخص شود که در ۱۰ سال آینده نیروی انسانی دانشگاه‌های علوم پزشکی چگونه پیش می‌روند که بدین منظور کارگروهی برای برآورد منابع انسانی در حوزه سلامت به منظور تربیت و تأمین آنها در حوزه معاونت آموزشی در نظر گرفته شده است.

خوشه‌های علمی در دانشگاه‌ها گسترش یابند

لاریجانی افزود: بازنگری کارگروه در حوزه پزشکی امروزه به خوبی دنبال می‌شود و دوره‌های آموزشی مجازی برای رشته‌های phd به زودی در دسترس قرار می‌گیرد و  انتظار می‌رود خوشه‌های علمی در دانشگاه‌ها گسترش یابند و در دانشگاه‌های مختلف کمیته‌های بین رشته‌ای تشکیل شود.

وی استقرار سند آمایش آموزش عالی در عرصه سلامت در جمهوری اسلامی ایران را موضوعی مهم دانست و عنوان کرد: دانشگاه‌های علوم پزشکی همدان، کرمانشاه، ایلام و سنندج در این منطقه به خوبی پیش می‌روند و چالشی در این منطقه آمایشی وجود ندارند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر لزوم استفاده از امکانات و در نظر گرفتن راهبردهایی کلی برای مشارکت بخش خصوصی در آموزش عالی سلامت تأکید کرد و گفت: محوری کردن دانشگاههای علوم پزشکی و مناطق آمایشی مهم بوده و امیدواریم که به زودی این موضوع انجام شود و دانشگاه‌ها نقش ملی پیدا کنند و کشور را پیش ببرند.

وی با بیان اینکه اساتید نقش خود را با ساخت محیط سالم در دانشگاه‌ها برای ارتقا دانشجویان و نقش حمایت از بیماران و رعایت رنگ و بوی اخلاق در دانشگاه‌های علوم پزشکی ایفا کنند، عنوان کرد: اقدامات دانشگاه‌ها برای جذب دانشجوی خارجی موضوعی مهم است.

لاریجانی یکی از توفیقات برنامه آموزشی را جمع شدن دانشگاه‌های عضو شورای کلان منطقه آمایشی دانست و گفت: همه دانشگاه‌ها باید به طرف ارتقا پیش بروند تا خود را با استانداردها برسانند.

راه‌اندازی مرکز سنجش در مناطق آمایشی کشور

وی برگزاری دوره‌های مشترک با دانشگاه‌های معتبر جهان و راه‌اندازی دانشگاه‌های مجازی را گامی موثر در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی دانست و بیان کرد: آزمون صلاحیت بالینی امروزه در بسیاری دانشگاه‌ها برگزار می‌شود و امید است که راه‌اندازی مرکز سنجش در مناطق آمایشی کشور بزودی انجام شود.

معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: الگوی بازنگری در مورد برنامه تحول پیگیری شده و این کار با نظرات دریافتی از دانشگاه‌ها بازبینی شد که در هفته‌های آتی منتشر می‌شود.

وی مطالبی در مورد سه الگوی رصد و پایش در نظرسنجی اساتید دانشگاه و مرور تکالیف در الگوی کارهای مختلف در اسناد بالادستی عنوان و تاکید کرد: در این برنامه تفکیک مسیر به قطعات کوچکتر و زمان‌دار کردن طی مسیرهای متقاطع مورد توجه بوده است.

کد خبر 4183628

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha