۱۸ آذر ۱۳۸۵، ۱۸:۲۴

معاون پژوهش های روابط بین الملل مرکز تحقیقات استراتژیک:

ثبات در عراق بیش از هر چیزی برای ثبات منطقه اهمیت دارد

معاون پژوهش های روابط بین الملل مرکز تحقیقات استراتژیک در کنفرانس "دیالوگ منامه"، همکاری کشورهای منطقه برای بررسی زمینه های خروج بیگانگان از عراق و راههای تامین ثبات در این کشور را ضروری و مهم خواند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر سید حسین موسویان، معاون پژوهش های روابط بین الملل مرکز تحقیقات استراتژیک که در کنفرانس "دیالوگ منامه" در بحرین و در حضور مشاورین امنیت ملی کشورهای عراق، هند ، ژاپن، فرانسه، بحرین، یمن، وزرای خارجه کشورهای ایران، بحرین، سودان، عراق، عمان، قطر، سنگاپور ، امارات و وزیر دفاع انگلیس ، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح پاکستان، فرستاده ویژه چین در امور خاورمیانه ، وزیر دفاع ترکیه و بسیاری از مقامات عالیرتبه سیاسی - امنیتی جهان در منامه پایتخت کشور بحرین سخنرانی می کرد، کاهش حضور قدرت های خارجی در منطقه و تغییر کارکرد آنان از میلیتاریزه کردن منطقه به کمک برای  تقویت سیستم همکاری های جامع منطقه ای و کمک به ایجاد و تقویت زیر ساخت ها و توسعه اقتصادی منطقه را از عوامل مهم ثبات و تضمین های امنیتی برای منطقه خلیج فارس دانست.

وی گفت: تلاش برای پیشبرد دموکراسی هدایت شونده در جوامع منطقه خلیج فارس و خاورمیانه که بعضا با کاربرد زور و براندازی در نظام سیاسی نیز همراه شده، منطقه را از وضعیت های  "کنش مبتنی بر همکاری" به "واکنش های تدافعی" و ادغام در سیستم های امنیتی فرامنطقه ای سوق داده است.

موسویان خاطرنشان کرد: کشورهای منطقه به جای آنکه به دنبال سیستم جامع امنیت منطقه ای خلیج فارس و طراحی و ایجاد مکانیسم های لازم برای همکاری و امنیت دسته جمعی باشند، به دنبال تضمین های امنیتی در خارج از منطقه بوده و همین امر باعث گسترده ترین حضور نیروهای نظامی قدرت های خارجی در منطقه در طول تاریخ گردیده است.

وی برداشت های افراطی از اسلام را موجب رشد طالبان و القاعده و تشدید خشونت در منطقه عنوان کرد و افزود: اگرچه تروریسم امروز، منع تهدید نظام جهانی است، اما  برخی کشورها از این بهانه استفاده کرده و به مداخله در مورد داخلی کشورها یا اقدام نظامی علیه آنان پرداخته اند.

معاون پژوهش های روابط بین الملل مرکز تحقیقات استراتژیک رژیم صهیونیستی را تنها کشور دارنده سلاح های کشتار جمعی در منطقه خواند و سیاست های توسعه طلبانه و جنگ محورانه این رژیم را یکی از موانع شکل گیری ثبات و صلح پایدار در منطقه دانست.

موسویان، ایجاد سیستم همکاری های جمعی منطقه ای را مهمترین عنصر تضمین کننده امنیت کشورهای منطقه دانسته و خواستار  اعتماد سازی کامل بین کشورهای منطقه از این طریق شد.

وی همچنین تصریح کرد: ثبات در عراق بیش از هر چیزی برای ثبات منطقه اهمیت دارد و آینده کشورهای منطقه جدای از امنیت عراق نیست. وی در ادامه پیشنهاد کرد که با طراحی مکانیسم گفتگو و همکاری منطقه ای زمینه های خروجی بیگانگان از این کشور و راههای تامین ثبات در عراق فعال گردد.

دکتر موسویان در پایان ضمن تاکید بر اعتماد سازی کامل و جامع به عنوان اصل تامین امنیت در منطقه، وجود سیستم همکاری جمعی منطقه ای مبتنی بر عدم مداخله قدرت های خارجی در منطقه، تحکیم روابط ملت ها و توسعه پایدار منطقه ای را یک ضرورت جهانی دانست.

کد خبر 418687

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha