ایرج باباحاجی در گفتگو با خبرنگار مهر ، افزود : دو سه دهه قبل کتابخانه های شخصی سرنوشت ناراحت کننده ای داشتند . دلالها و صاحبان این مجموعه ها چوب حراج به کتابخانه های شخصی می زدند و یا اینکه کتابهای دست دوم و کتابخانه های شخصی را کیلویی می خریدند و خمیر می کردند .
وی افزود : من شاهد این بودم که فردی چندین دوره نشریات قدیمی و با رزش فرهنگی را به بهای 50 هزار تومان و به صورت کیلویی فروخت و خمیر شد ، که اگر هر کدام از این مجلات جلد می شد حداقل 4 میلیون تومان قمیت هر دوره بود .
باباحاجی خاطرنشان کرد : در میان اهل قلم و فرهنگ ما رسم بر این است که کتابهایشان را به مراکز علمی و دانشگاهی اهدا می کنند و البته درسالهای اخیر کلکسیون سازی از کتاب در ایران رواج یافته است .
وی درادامه گفت : در بازار صفوی خیابان امیرآباد عده ای هستند که کارشان خرید کتابهای دست دوم و کتابخانه های شخصی است و اینها کتابخانه های تخصصی را با قیمتی در حدود 20 درصد قیمت پشت جلد کتابها خریداری می کنند و بسیار اتفاق می افتد که در میان این کتابها عتیقه های پیدا می شود که به قیمت های گزافی به فروش می رسد .
وی تصریح کرد : " کتاب بازی " و کلکسیون سازی از کتاب در سالهای اخیر رواج یافته است و الان دیگر جامعه نسبت به اهمیت مجموعه سازی واقف شده است و دیگر کتابهایشان را به صورت کیلویی نمی فروشند .
نظر شما