دکتر مهدی محمدزاده در گفتگو با خبرنگار مهر گفت : سالیانه به گفته معاون وزیر بهداشت 400 میلیون دلار دارو به کشور قاچاق می شود در حالی که به درستی مشخص نیست چرا این معضل هر ساله تکرار می شود و مسئولان به دنبال فکر اساسی برای آن نیستند.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه داروخانه به درستی مورد حمایت وزارت بهداشت قرار نمی گیرند قادر به پرداخت هزینه های خود نیستند بنابراین سعی می کنند کالاهای خود را به طرق مختلف به فروش برسانند.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی ، به مصرف بی رویه دارو در کشور اشاره کرد و افزود : دارو رکن اصلی درمان در دنیا است و 75 درصد درمان ها از طریق آن صورت می گیرد و این در حالی است که بر خلاف کشورهای دیگر نرخ دارو در ایران بسیار پائین است و این امر باعث مصرف بی رویه آن شده است .
وی تصریح کرد : در کشور ما سهم هزینه خانوار که صرف دارو می شود 20 درصد است اما در سایر کشورها این میزان 40 درصد است و این نشان می دهد که در کشور ما هنوز دارو به قیمت واقعی خود در بازار عرضه نمی شود.
محمدزاده تاکید کرد: قیمت پایین دارو باعث افزایش مصرف آن در جامعه شده در حالی که باید توجه داشت که فاصله دارو با سم فقط یک قدم است. مصرف یک دارو ممکن است باعث درمان و مصرف 3 دارو ممکن است مرگ مصرف کننده را به دنبال داشته باشد و این امر نشات گرفته از عدم اطلاع مردم از اثرات نامطلوب مصرف بی رویه دارو است .
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری دارویی تامین ، همچنین از افزایش فروش داروهای بدون نسخه در داروخانه ها انتقاد کرد و گفت: در اغلب داروخانه ها دارو بدون نسخ به فروش می رسد و وزارت بهداشت نیز نظارت و کنترلی بر این داروخانه ها ندارد .
محمدزاده در مورد کیفیت داروهای ایرانی نسب به داروهای خارجی گفت : به رغم اینکه کیفیت داروهای خارجی بالاتر از حد استاندارد است اما باید گفت کیفیت برخی داروه ها در ایران در سطح خوبی قرار دارد و حتی استاندارد برخی اقلام از سوی کشورهای امریکا و کانادا تایید شده است بنابراین نمی توان عنوان کرد که داروهای ایرانی کیفیت ندارند.
نظر شما