این نویسنده معاصر در گفتگو با خبرنگار مهر ، با بیان این مطلب افزود : اگر منظور از جریان سازی ، سیاست گذاری باشد به عقیده من سیاست گذاری های فرهنگی باید ازانجمنهای علمی و دانشگاه ها شروع شود اما متاسفانه این طورنیست و نقش نهادها و دانشگاهها درجریان سازی ادبی چه درگذشته و چه درحال حاضر به نسبت جاهای دیگرضعیف تر است و ابتکارعمل به دست مراکز دیگر است .
دکتر حسن ذوالفقاری یاد آورشد : دانشگاه محل تولید علم است اما این جایگاه این تولید علم تغییر کرده و باعث شده که یک سری از نهاد ها در بیرون ، به وجود آید و کار جریان سازی ادبی را دنبال کنند ، به عنوان مثال در این سالها بعضی ازNGO هایی که به وجود آمده اند و نشست ها و بخشی ازمجلات جریان ساز بوده اند و برخی ازنهادها و سازمان تبلیغات و ارشاد و .. نیزبدین صورت عمل کرده اند و به هرحال جایگاه خالی این نهاد ها را پرکرده اند . همچنین ارائه مقالات درمجلات به دلیل سرعت در روزنامه ها انعکاس پیدا کرده و بخشی هم در قالب کتاب در این جهت دهی موثر بوده اند .
وی تصریح کرد : به طور کلی هم مولفان در قالب کتاب و هم نشریات در جریان سازی ادبی موثرند اما جریان سازی دو وجه دارد یکی جریان سازی مثبت است و دیگری احیانا باز دارنده و غیر لازم و ضروری که هر دو وجود دارد .
این نویسنده خاطرنشان کرد : در حال حاضر جریان ادبی از حوزه دانشگاه ها و نهادهای آزاد تر، در اختیار نهاد ها وموسسات پژوهشی دولتی قرار گرفته و به اعتقاد من به جای اینکه در حوزه پژوهش بودجه رادر پژوهش دولتی واگذار کنیم به تقویت انجمن ها ی علمی ، بخش های خصوصی و تشویق نویسندگان را به طورآزاد بپردازیم تا جهت دهی های اداری و سیاستگذاری برآنها صورت نگیرد . بر فرض مثال هر دولتی که بر سر کار آید مسلما سیاست هایی خاصی دارد در نتیجه آثار خاص و پژوهش های خاص صورت گرفته و منتشر می شود .
نظر شما