۲۰ آذر ۱۳۸۵، ۱۸:۲۹

/ گزارش مهر از همایش هولو کاست /

کنفرانس هولوکاست معیارها و انتظارات

کنفرانس هولوکاست معیارها و انتظارات

خبرگزاری مهر - گروه بین الملل : حدودیک سال قبل رئیس جمهور ایران با اشاره به کشتار فلسطینی ها تو سط رژیم صهیونیستی، موضوع هولوکاست را مطرح کرد و امروز کنفرانسی را دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت خارجه درباره این موضوع آغاز کرد.

 به گزارش خبرگزاری مهر، سال گذشته محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران در یکی از سخنرانی های خود به نسل کشی فلسطینی ها توسط رژیم صهیو نیستی اشاره کرد و خطاب به افکار عمومی غرب گفت که اگراروپا دچار خطایی شده و اگر هولوکاست یا یهود سوزی در غرب اتفاق افتاده، نباید این مساله سبب شود که تاوان آن را فلسطینی ها بدهند.

کنفرانس امروز که پیرو صحبت های احمدی نژاد برگزار گردید بر این اساس برنامه ریزی شد تا فرصتی برابر به مخالفین یا تجدیدنظر طلبان و موافقین یا مورخین هولوکاست داده شود.

برگزاری کنفرانس هولوکاست واکنش های متفاوتی را در خارج از ایران به خصوص در مورد شرایط آن در پی داشته است که این مقال قصد دارد به بررسی شرایط و معیارهای این همایش به پردازد.

- مسئولین و برگزار کنندگان این کنفرانس، از علمی بودن آن سخن به میان آورده بودند لیکن به خاطر مخالفتی که ازسوی گروه های صهیونیستی به ویژه "موزه هولوکاست آمریکا" در واشنگتن، "مرکز سایمون ویزنتال" در کالیفرنیا و موزه یادواشم در بیت المقدس با این کنفرانس صورت گرفت،  مورخین یهودی (مورخین هولوکاست ) نتوانستند در آن به عنوان موافقین شرکت کنند.

- همچنین به علت مشکلات مربوط به ویزای ورود شهروندان رژیم صهیونیستی به ایران، درخواست برخی از ساکنان سرزمین های اشغالی برای شرکت در کنفرانس از سوی سفارتخانه های ایران در خارج از کشور رد شد به همین سبب برخی بر این نظر هستند که چنین محدودیتی می تواند به اعتبار علمی کنفرانس لطمه بزند.

- برخی از افراد به ویژه در خارج، برگزاری کنفرانسی با محوریت هولوکاست در شرایط فعلی یعنی در زمانی که برخی از تجدید نظرطلبان به خاطر زیر سؤال بردن آن در زندان ها به سر می برند و قادر به شرکت در آن نیستند را به لحاظ زمانی مناسب نمی دانند. اما برخی دیگر بر این باورند که این همایش در شرایطی که هم قطاران آنها در زندان به سر می برند می تواند ندای حق گویی آنها را به گوش جهانیان برساند .

-به نظرمی رسید این کنفرانس با نوعی تحریم از سوی مورخین هولوکاست رو به رو شده باشد، چرا که نامی از مورخین یهودی  اروپایی و آمریکایی  از جمله "الی ویزل" ، " دبورا لیپستادت" که بارها با تجدید نظرطلب ها به بحث و جدال پرداخته اند و داعیه وجود کشتارهای وحشیانه یهودیان از سوی نازی ها هستند و خود را در این عرصه سرآمد دیگران می دانند برای ارائه مقاله در بین فهرست شرکت کنندگان نبود.

- عدم آشنایی کافی با موضوع در بین برگزار کنندگان از دیگر مسائل مهمی بود که به نظر می رسید مد نظر قرار نگرفته است، مثلاً استفاده از مفهوم منکرین هولوکاست که از سوی برخی از این افراد تکرار می شد علاوه بر اینکه نشان از عدم شناخت این واژه از سوی فرد استفاده کننده داشت، به نوعی پیش داوری ناخودآگاه درباره تجدید نظرطلبان نیز بازمی گشت.

-  در حالی که برخی از تجدید نظرطلب ها به اغراق ها و تحریف های صورت گرفته در تاریخ جنگ جهانی دوم اشاره می کردند و این زوایا را افسانه می خواندند، برخی از سازمان دهندگان از افسانه بودن کشتار سخن به میان می آوردند و این در حالی بود که یکی ازخاخام های نهضت ضد صهیونیست نتوری کارتا که از آمریکا و اروپا در این کنفرانس شرکت کرده بودند مدعی بود که پدر بزرگ و مادر بزرگ خود را در آشویتس از دست داده است.

- برخی از تجدید نظر طلب ها به خاطر محدودیت های اعمال شده از سوی مسئولان کشور خود اجازه سفر به ایران به آنها داده نشده بود. برخی دیگر به سبب مشکلاتی که این کنفرانس می توانست برای آنها ایجاد کند از حضور در آن عذرخواهی کرده بودند.

کد خبر 419740

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha