پیام‌نما

تِلْكَ الدَّارُ الْآخِرَةُ نَجْعَلُهَا لِلَّذِينَ لَا يُرِيدُونَ عُلُوًّا فِي الْأَرْضِ وَلَا فَسَادًا وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِينَ * * * آن سرای [پرارزش] آخرت را برای کسانی قرار می دهیم که در زمین هیچ برتری و تسلّط و هیچ فسادی را نمی خواهند؛ و سرانجام [نیک] برای پرهیزکاران است. * * كه خود ملك عقبى كسى را سزد / كه او از فساد و عُلُو دم نزد

۲۴ دی ۱۳۹۶، ۲۰:۱۹

رئیس جهادکشاورزی هرمزگان:

جریمه اضافه برداشت کشاورزان بر اساس نصب کنتورهای حجمی صحیح نیست

جریمه اضافه برداشت کشاورزان بر اساس نصب کنتورهای حجمی صحیح نیست

بندرعباس- رئیس سازمان جهادکشاورزی هرمزگان گفت: جریمه اضافه برداشت کشاورزان بر اساس نصب کنتورهای حجمی، روشی غیر کارشناسانه است زیرا کنتور های حجمی قادر به اندازه گیری میزان آب برداشتی نیستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از جهادکشاورزی هرمزگان، علی باقر زاده در دومین  نشست هم اندیشی با مسئولین خانه کشاورز استان و بهره برداران در سازمان جهاد کشاورزی  افزود: جلوگیری از  برداشت آب از چاههای غیر مجاز  می تواند در مدیریت مصرف منابع آبی استان، موثر باشد.

وی افزود: باید درخصوص نصب کنتورهای حجمی در منطقه تجدید نظر شود چرا که میزان آب در نظر گرفته شده بر اساس شرایط آب وهوایی وگونه های گیاهی منطقه نیست.

باقرزاده ادامه داد: امسال برای احیاء قنوات، اعتباری بالغ بر ۲ میلیارد تومان اختصاص داده شده است. یکی از برنامه های سازمان جهاد کشاورزی برای فروش و صادرات محصولات کشاورزی، ایجاد تشکل های کشاورزی و تقویت تعاونی ها است که این امر نیازمند یاری خانه کشاورز استان است.

وی خاطرنشان کرد: در استان ۱۴۰ تشکل با ۱۲۴هزار نفر عضو وجود دارد که اگر سهم آورده آنها مدیریت شود، می توان در توسعه کشاورزی گامهای موثری برداشت.

باقرزاده با تاکید بر اهمیت اقتصادی کردن بخش کشاورزی، اظهارداشت: پیگیری مشکلات کشاورزان از جمله بیمه محصولات، رفع مشکلات بدهی کشاورزان به سیستم بانکی و رفع تداخلات ارضی بهره برداران؛ از مهمترین برنامه های سازمان جهاد کشاورزی است.

وی عدم پوشش بیمه ای مناسب محصولات کشاورزی ،عدم وجود  بازارچه های فروش تولیدات، گران بودن هزینه حمل ونقل محصولات و عدم وجود سردخانه وصنایع بسته بندی ازمهمترین مشکلات کشاورزان دانست وتاکید کرد:تولید باید براساس ایجاد زیرساخت های مناسب صورت گیرد درغیر این صورت کشاورزان مثل سال های قبل زیان خواهند دید.

در ادامه این نشست، رئیس خانه کشاورز استان گفت: یکی از ضرورت های بخش کشاورزی، ارتقاء ارتباط بهره برداران و مسولین خانه کشاورز با مسئولان سازمان جهاد کشاورزی برای بهبود کیفیت و کمیت محصولات تولیدی است.

ابوطالب جوادی افزود: مدیریت منابع آب و خاک، جلوگیری از فروش نهال های غیر مجاز توسط افراد سودجوء در استان، رفع مشکلات تسهیلات بانکی، مهار رودخانه های استان با هدف تغذیه دشت ها، توسعه صنعت شتر داری و احیاء مجدد مراکز تحقیقاتی در شهرستان ها؛ از مهمترین خواسته های کشاورزان استان است.

وی خاطرنشان کرد: از مسئولان سازمان جهاد کشاورزی خواسته می شود مشکلات کشاورزان استان در قالب یک کارگروه مشخص و سپس در اتاق فکر استان بر اساس اولویت و اهمیت موضوع، برای رفع مشکلات راهکار ارائه گردد.

جوادی با اشاره به اینکه آب و خاک از عوامل اصلی تولید در حوزه  کشاورزی است، اظهارداشت: باید مسئولان جهاد کشاورزی از وزیر جهادکشاورزی بخواهند که موضوع آب از وزارت نیرو به وزارت جهاد کشاورزی منتقل شود تا این بخش بتواند بر اساس سیاست گذاری های مناسب، موضوع تامین امینت غذایی را بدون دغدغه مشکلات منابع آبی دنبال کند.

جوادی تصریح کرد: مشکلات کشاورزی در استان از نقطه بحرانی نیز گذر کرده است و این موضوع آن‌قدر مهم و قابل‌توجه است که ضرورت دارد در اتاق فکر مشترک بین شرکت سهامی آب منطقه‌ای، جهاد کشاورزی و معاونت هماهنگی اقتصادی استانداری و با حضور تشکل‌های کشاورزی که مورد تائید استاندار هرمزگان نیز هست به شور و بررسی گذاشته شود.

وی خاطرنشان کرد: به‌طور حتم تدابیری که در اتاق فکر پیشنهادی اندیشیده می‌شود جلوی ضرر و زیان بیش‌ازپیش کشاورزان را خواهد گرفت و اقتصاد جامعه کشاورزی را از رکود خارج خواهد کرد.

این فعال حوزه کشاورزی استان هرمزگان ادامه داد: تحقق این امر هم برای کشاورزان مفید خواهد بود وهم صرفه‌جویی در مصرف آب و کنترل سفره زیرزمینی را به دنبال خواهد داشت.

جوادی یکی از دلایل کسادی بازار محصولات کشاورزی استان هرمزگان را نبود کنترل و نظارت بر مساحت زیر کشت دانست و عنوان کرد: میزان کشت در مدار مشخصی قرار ندارد و تولید محصولات کشاورزی براساس افزایش مساحت زیر کشت انجام می‌شود.

وی بابیان اینکه جابجایی‌ها و نقل‌و انتقال و عرضه محصولات براساس تقاضا انجام نمی‌شود، افزود: خرید توافقی محصولات کشاورزی مسکن و راهکاری تسکین‌دهنده برای کاهش خسارت برداشت است و با قیمت تمام‌شده محصول همخوانی ندارد و خیلی پایین‌تر است.

دبیر اجرای خانه کشاورز هرمزگان درباره اشباح بازار محصول گوجه‌فرنگی ادامه داد: غیر از استان هرمزگان، در جنوب کرمان و منطقه جیرفت، بوشهر و خوزستان نیز هم‌زمان با هرمزگان گوجه‌فرنگی کشت می‌شود و مهم‌تر از همه در مناطق سردسیر در همین زمان کشت گلخانه‌ای گوجه‌فرنگی انجام می‌شود که باعث اشباع بازار این محصول می‌شود و گوجه روی دست کشاورز می‌ماند.

دبیر اجرایی خانه کشاورز هرمزگان بابیان اینکه بارها موضوع صادرات محصولات کشاورزی استان چه از طریق اتاق بازرگانی و چه سازمان جهاد کشاورزی و دیگر ارگان‌های ذی‌ربط موردبحث و بررسی قرارگرفته اما نتیجه مثبتی به دست نیامده است، اضافه کرد: شاخه‌های اقتصادی و بازرگانی سفارت‌خانه‌های ما در کشورهای هدف علاوه بر برنامه‌ریزی‌های سیاسی باید مسئول معرفی و بازاریابی محصولات ما در کشورهای هدف باشند و بسیاری از محصولات تولیدی ما که خارج از فصل نیز هستند به اتاق‌های بازرگانی و تجار کشورهای دیگر معرفی کنند.

جوادی فروش حصول در بازار و ماندن در عرصه رقابت را نیازمند عرضه محصول مرغوب و بهداشتی دانست و از کشاورزان خواست محصولات مرغوب مناسب بازار و موردپسند مصرف‌کننده تولید کنند که البته نقش مراکز خدمات کشاورزی، مهندسان ترویج کشاورزی، تعاون روستایی و دهیاری‌ها در این زمینه مؤثر و مفید خواهد بود.

کد خبر 4199792

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha