اقبال قاسمی در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج افزود: بودجه های تخصیص یافته به بخش تحقیقات در ایران ناچیز است و تنها نیم درصد کل بودجه کشور است اما همین میزان نیز در پاره ای موارد به دلیل عدم حضور نیروی انسانی برگشت می خورد.
وی خاطر نشان کرد: تربیت نیروی انسانی متخصص در زمینه های تحقیقاتی و پژوهشی نیز باید در دستور کار آموزش عالی و مراکز تربیتی قرار گیرد و همانگونه که برای تربیت نیرو در رشته های مختلف برنامه ریزی می شود برای تربیت محقق نیز برنامه ریزی صورت گیرد.
قاسمی اضافه کرد : دور تسلسل کمبود اعتبار و نیروی متخصص در طول سالیان گذشته تکرار شده و به بهانه هر دو مورد بخش تحقیقات در کشور ما رشد قابل قبولی نداشته است.
وی یادآور شد: هم اکنون که اعتباراتی هر چند ناچیز به بخش تحقیقات و پژوهش تخصیص داده شده چرا باید به دلیل کمبود نیروی انسانی متخصص این اعتبارات به خزانه بازگردد.
این محقق اظهار داشت: برای حضور موثر در فعالیت های علمی جهان اعتبارات بخش تحقیقات کشور در هر دو بخش تربیت نیرو و انجام تحقیق باید افزایش یابد و میزان اعتبارات تحقیقی از بودجه کشور نیز به مرور ارتقا یابد.
وی محققین را سرمایه های ملی دانست و تاکید کرد: برگزاری دوره های آموزش ویژه نیز می تواند بخشی از فارغ التحصیلان دانشگاهی را تبدیل به محققانی زبده کند.
به گزارش مهر، هم اکنون 85 درصد فعالیت های علمی جهان در اختیار 17 کشور است که به طور طبیعی تعداد محققان این کشورها که از اقصی دنیا در این کشورها پذیرش و حمایت می شوند، بسیار قابل توجه است.
نظر شما