مریم سلاجقه در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص آخرین وضعیت جوی استان کرمان اظهار کرد: طی دو روز پیش روی شاهد افزایش ابر در مناطق شمالی و غربی استان کرمان خواهیم بود.
سلاجقه با اشاره به اینکه در این مدت در مناطق شرقی، جنوبی و جنوب شرقی استان پدیده گرد و خاک و غبار را خواهیم داشت که به صورت لحظه ای باعث کاهش میدان دید می شود، یادآور شد: پدیده گرد و غبار در مناطق شرق و جنوب (جیرفت و کهنوج) استان از دو روز گذشته آغاز شده است.
آخرین وضعیت بارندگی در کرمان
سلاجقه در خصوص وضعیت بارش ها در استان کرمان گفت: در دی ماه امسال در ایستگاه های سینوپتیک کرمان، بم، سیرجان، بافت، رفسنجان، لاله زار و زرند بارش ثبت شده است.
وی همچنین از بارش در بردسیر، ماهان و رابر در ماه گذشته خبر داد و اظهار کرد: در این مدت لاله زار با ۳۰ میلی متر، سیرجان با ۱۶ میلی متر و رابر با ۱۲ میلی متر بیشترین میزان بارندگی در مدت گفته شده را به خود اختصاص داده اند؛ ضمن اینکه بارندگی در شهر کرمان ۲.۷ میلی متر بوده است.
سلاجقه میانگین بارش در ایستگاه های سینوپتیک استان کرمان طی دی ماه امسال را ۴.۶ میلی متر عنوان کرد و یادآور شد: این میزان در مدت مشابه سال قبل هشت میلی متر بوده است.
وی ادامه داد: همچنین پیش بینی شده میزان بارش ها در زمستان در بیشتر مناطق استان کرمان به حد نرمال باشد؛ البته بارش ها در مناطق شرقی کمتر از حد نرمال خواهد بود.
کارشناس مرکز پیش بینی هواشناسی استان کرمان ابراز امیدواری کرد که با بارش های مناسب تا پایان سال، این میزان به حد نرمال برسد.
وی با اشاره به اینکه گاهی سامانه های بارشی تحت تاثیر شرایط زمین و سطوح بالا تضعیف می شوند، عنوان کرد: گاهی سیستم های پرفشار و کم فشار با توجه به شرایط به یکدیگر اجازه ورود به یک منطقه را نمی دهند و در نتیجه سدی در برابر ورود یکدیگر ایجاد می کنند که این شرایط توسط بشر قابل کنترل نیست.
کارشناس مرکز پیش بینی هواشناسی استان کرمان عنوان کرد: براساس پیش بینی ها هفته آینده یک سامانه بارشی وارد استان می شود اما به علت تغییرات (تضعیف یا تقویت سیستم) و تثبیت نشدن شرایط سامانه طی روزهای آتی با قاطعیت بیشتری در این خصوص می توان نظر داد.
پی گیری باروری ابرها از سوی وزارت نیرو
سلاجقه در خصوص باروری ابرها هم بیان کرد: این مسئله از طریق وزارت نیرو پی گیری می شود؛ طی سال های اخیر باروری ابرها در استان کرمان انجام نشده است و امیدواریم با تصمیم مسئولان این کار انجام شود.
وی با اشاره به اینکه باروری ابرها باید در زمانی انجام شود که یک سیستم وارد استان می شود، گفت: از ابتدای سال تاکنون سیستم های اندکی وارد استان شده و اگر هم سیستمی وارد شده سطح ابرها بسیار بالا بوده اند و به نظر بنده باروری ابرها به روش کلاسیک مقرون به صرفه نیست.
وی با اشاره به اینکه امروز کرمان با دمای شش درجه زیر صفر سردترین صبح بین مراکز استان ها در سطح کشور را داشت، افزود: در سطح استان هم دشتخاک با دمای هفت درجه زیر صفر و ارزوئیه با دمای ۲۰ درجه بالای صفر به ترتیب سردترین و گرمترین مناطق بوده اند.
کارشناس مرکز پیش بینی هواشناسی استان کرمان از افزایش اندک دمای هوا در استان کرمان طی روزهای آینده خبر داد و افزود: از دوشنبه هفته آینده شاهد کاهش دما خواهیم بود.
کارشناس مرکز پیش بینی هواشناسی استان کرمان گفت: براساس پیش بینی فصلی طی زمستان امسال دمای هوا در استان کرمان ۰.۵ تا ۱.۵ درجه بالاتر از حد نرمال است.
نظر شما