به گزارش خبرنگار مهر ، وزیر ارتباطات و فن آوری اطلاعات در جمع خبرنگاران درباره وضعیت واگذاری تلفن ثابت در کشور گفت : سال گذشته 18 میلیون خط ثابت در کشور فعال بود که این رقم در سال جاری به 22 میلیون خط رسیده و در سال آینده به 26 میلیون خط می رسد .
وی درباره افزایش ضریب نفوذ تلفن همراه نیزافزود : نظر سنجی ها نشان می دهد که نیاز کشور ما به تلفن همراه 40 میلیون خط است. به عبارتی دیگر، این تعداد خط در صورت واگذاری به فروش می رود .
وزیر ارتباطات و فناوری ارتباطات اضافه کرد: برای خاموش کردن عطش خرید خط موبایل در کشور باید همین الان 40 میلیون خط واگذار شود .
سلیمانی گفت : بازار موبایل ایران درحالی دارای متقاضی بسیار است که نرخ تلفن همراه در ایران بالاست . وی تاکید کرد : چنانچه در سال جاری 7 میلیون خط واگذار نمی شد بدون شک قیمت تلفن همراه در بازار آزاد به 2 میلیون تومان می رسید .
وی با ارایه آمار مقایسه ای وضعیت تلفن همراه در ایران با کشورهای همسایه گفت : هم اکنون بیش از 50 میلیون خط موبایل در ترکیه و 40 میلیون در پاکستان فعال است درصورتی که ایران درمیان 13 کشور منطقه از نظر ضریب نقوذ تلفن همراه رتبه 11 را دارد و افغانستان و یمن نیز در رتبه های بعدی قرار می گیرند .
وزیر ارتباطات و فن آوری اطلاعات فعالیت اپراتور دوم تلفن همراه را در تعدیل بازار بسیار مناسب دانست و اضافه کرد : این اپراتور در سال اول فعالیت باید دومیلیون و 300 هزار سیم کارت را واگذار کند و پیش بینی می شود تا سال آینده مناقصه اپراتورسوم برگزار شود .
وی درباره قیمت سیم کارت در دورجدید گفت : هنوز راجع به قیمت تصمیمی گرفته نشده است، زیرا این موضوع باید در شورای اقتصاد مورد بررسی و تصمیم گیری قرار گیرد اما تصمیم کلان دولت، کاهش قیمت هاست .
وی کاهش مرحله ای قیمت سیم کارت را از سیاست های دولت دانست و ادامه داد : قیمت سیم کارت درکشور باید به یک عددی برسد تا عامه مردم توان خرید آن را داشته باشند .
وی درپاسخ به این سئوال که آیا تلفن های اعتباری توسط دولت واگذار می شود، گفت : درحال حاضر نیازکشور ما 15 میلیون سیم کارت اعتباری است، زیرا این سیم کارت ها مزایای بسیاری دارد .
سلیمانی درباره مزایای سیم کارت های اعتباری که از تقاضای بسیاری در دنیا برخوردار است، اضافه کرد : در فروش این سیم کارت ها از سویی ، متقاضی برای خرید سیم کارت مبلغ زیادی نمی پردازد واز سویی دیگر ، برای شرکت ارتباطات سیار هم از منافع زیادی برخوردار است .
وی افزود : پیش بینی می شود تا سه سال آینده قیمت سیم کارت کاهش داده شود تا بدین ترتیب هر فرد ایرانی از یک سیم کارت برخوردار شود.
سلیمانی از اتمام سیم کارت های ثبت نامی سال گذشته تا بهمن ماه جاری خبر داد و گفت : با اتمام واگذاری این 7 میلیون سیم کارت ، برای ثبت نام دوره جدید آماده می شویم .
وی در پاسخ به سوال مهر ، خبر از ارایه خدمات جدید تلفن همراه داد و افزود : شبکه کنونی تلفن همراه در ایران از نسل دوم است و درحال انجام فعالیت هایی هستیم تا این شبکه به GPRS یا نسل 5/2 تلفن همراه ارتقا یابد .
وی گفت : بدین ترتیب خدمات ارسال و دریافت پست الکترونیکی یا ایمیل و فایل الکترونیکی توسط تلفن همراه ممکن می شود .
وزیر ارتباطات و فناوری ارتباطات تصریح کرد : این خدمات در سال آینده در تلفن های همراه راه اندازی می شود . سیلمانی درباره قطعی های مکرر تلفن همراه گفت : با توجه به این که این شبکه درحال گسترش است درنتیجه این قطعی ها اجتناب ناپذیر است .
وی شایعه کپی سیم کارت تلفن همراه را نادرست دانست و افزود : این موضوع یک شایعه است و سیستم مخابرات نیز تاکنون به چنین موردی برخورد نکرده و گزارش نداده است .
وزیر ارتباطات و فن آوری اطلاعات درباره کاهش قیمت پیام های کوتاه گفت : سازمان تنظیم مقررات درحال بازنگری کل قیمت هاست .
وی درباره قطعی مستمر شبکه فیبر نوری نیز گفت : در این باره بحث های برون مرزی و داخل مرزی بسیاری مطرح بوده و بخش بزرگی از آن خارج از اراده ماست .
سلیمانی ساخت و سازهای فراوان را عامل مهم قطعی شبکه در داخل دانست و گفت : درخارج از کشور نیزعمده ارتباطات از طریق جاسک - فجیره بود .
به گفته وزیر ارتباطات و فناوری ارتباطات، درنتیجه اولین راه حل کاهش وابستگی به این مسیر بود که در این راستا مسیر کویت راه اندازی ، مسیر ترکیه توسعه یافت و مسیرهای ترکمنستان ، آذربایجان فعال شد .
وی گفت : همچنین به مسیرهای عراق و پاکستان نیز متصل شدیم که این امر از نظر مادی بسیار مقرون به صرفه است .
سلیمانی افزایش پهنای باند را نیز از دیگر اقدامات بسیار مهم دانست واضافه کرد : لایحه ای به نام صیانت از فیبرنور تهیه شده که باید به مجلس ارایه شود .
وی در خصوص اصل 44 قانون اساسی و این که چه شرکتهایی در قالب این اصل واگذار میشوند، گفت: این فرض اشتباه است که شرکت های مخابراتی قابل واگذاری به بخش خصوصی تا زمان واگذاری نباید توسعه یابند .
محمد سلیمانی افزود : بیش از 34 شرکت مخابراتی در بخش ارتباطات برای واگذاری در نظر گرفته شده اند که باید وضعیت قانونی آنها مشخص شود.
وی اضافه کرد : تا سال آینده وضعیت این شرکت ها برای واگذاری از نظر سازوکار قانونی ، ودیعه قابل توجهی که در اختیار دارند و پراکندگی آنها در سراسرکشورمشخص شده و پیش بینی می شود سال آینده این شرکت ها به طور کامل به بخش خصوصی واگذار شوند .
به گفته وزیر ارتباطات و فناوری ارتباطات ، هنوزتصمیم گیری نشده که این شرکت ها به صورت سهام عدالت به بخش خصوصی واگذار شوند یا اینکه سهام آنها در بورس عرضه شود .
وی تصریح کرد : درنتیجه عادلانه این است که تا زمان واگذاری به بخش خصوصی ، عملیات توسعه ای شرکت ها نیز انجام شود .
نظر شما