به گزارش خبرنگار مهر، دیگر هیچ شانسی برای افزایش سهمیه المپیک زمستانی ایران باقی نمانده است. با این حساب کاپیتان حسین ساوه شمشکی از حضور در بزرگترین رویداد بین المللی اسکی محروم شد و تیم ملی اسکی ایران با تنها چهار سهمیه (سید ستار صید- محمد کیادربندسری- فروغ عباسی و سمانه بیرامی) راهی المپیک زمستانی کره جنوبی می شود.
این در حالی است که اسکی ایران بعد از انقلاب اسلامی در همه دوره ها یا افزایش کمی نفرات اعزامی را به همراه داشته یا در رشته های شرکت کننده بیشتری حضور پیدا کرده است و یا حداقل اتفاق، حفظ تعداد نفرات کاروان قبلی بود اما در این دوره کاهش یک سهمیه ای گواه کم کاری برخی مسئولان فدراسیون و پسرفت این رشته زمستانی است و هیچ توجیه مالی قابل قبول نمی باشد.
نگاهی به تاریخچه و تعداد نفرات اعزامی اسکی ایران به المپیک زمستانی
اولین دوره حضور اسکی ایران در المپیک زمستانی به سال ۱۹۵۶ میلادی باز می گردد. تیم سه نفره ایران متشکل از محمود بیگلو، بنیک امیریان و رضا بازرگان راهی المپیک زمستانی ایتالیا شدند. دو دوره بعد ایران موفق شد این بار با ۴ نماینده در المپیک زمستانی که در سال ۱۹۶۴ و به میزبانی اتریش برگزار شد حضور پیدا کند. کریم آقاخان، لطف الله کیاشمشکی، فیض الله بندعلی و آوانس مگردونیان نمایندگان اسکی ایران در این رویداد بودند.
فرانسه میزبان المپیک ۱۹۶۸ بود که ایران با ۴ اسکی باز در آن شرکت کرد. لطف الله کیاشمشکی، فیض الله بندعلی،آوانس مگردونیان و علی ساوجی تیم ایران در این المپیک را تشکیل می دادند. چهار سال بعد تیم ایران با ۴ نماینده لطف الله کیاشمشکی، فیض الله بندعلی، علی ساوجی و قربانعلی کلهر در المپیک ۱۹۷۲ ژاپن حضور پیدا کرد.
نفرات اعزامی ایران باز هم با ۴ نفر حفظ شد و این بار قربانعلی کلهر، محمد کلهر، محمدهادی کیاشمشکی و اکبر کلیلی در المپیک ۱۹۷۶ اتریش حضور پیدا کردند.
اولین دوره حضور اسکی بازان ایران در المپیک زمستانی پس از انقلاب اسلامی به سال ۱۹۹۸ باز می گردد. حسن شمشکی به عنوان تنها نماینده ایران در المپیک ژاپن شرکت پیدا کرد.
تعداد سهمیه های ایران در المپیک ۲۰۰۲ آمریکا یک نفر افزایش پیدا کرد و ایران با ترکیب باقر کلهر و مصطفی میرهاشمی در این رویداد بین المللی حضور پیدا کرد. این تعداد سهمیه برای المپیک ۲۰۰۶ ایتالیا هم حفظ شد و این بار علیداد ساوه شمشکی و مجتبی میرهاشمی در این مسابقه حضور پیدا کردند.
المپیک ۲۰۱۰ کانادا نقطه اوج فدراسیون اسکی بود. این فدراسیون با سرمایه گذاری در بخش قهرمانی موفق شد تعداد سهمیه های خود را به چهار نفر برساند با این امتیاز که نخستین سهمیه المپیک زمستانی برای بانوان در رشته آلپاین در این سال کسب شد. این بار پوریا ساوه شمشکی، حسین ساوه شمشکی، سید ستار صید و مرجان کلهر در المپیک حضور پیدا کردند.
در آخرین حضور ایران در المپیک زمستانی قدم ها فراتر از این برداشته شد و در کنار افزایش یک سهمیه المپیک زمستانی، تعداد سهمیه بانوان به دو نفر افزایش پیدا کرد و این بار یک بانو در رشته صحرانوردی و یک بانو در رشته آلپاین فرصت حضور در المپیک زمستانی را پیدا کردند.حسین ساوه شمشکی، محمد کیادربندسری، سید ستار صید، فرزانه رضا سلطانی و فروغ عباسی نمایندگان ایران در این دوره از المپیک زمستانی بودند.
حالا و برای المپیک زمستانی ۲۰۱۸ کره جنوبی، اگرچه بهانه ها برای تغییر قانون فدراسیون جهانی و اعطای بی چون و چرا و بدون زحمت سهمیه پنجم به ایران وجود دارد اما انتظار می رفت فدراسیون اسکی با اعزام های بین المللی و یا حداقل دعوت از اسکی بازان مطرح بین المللی شانس کسب این سهمیه را برای خود بالا ببرد. اتفاقی که رخ نداد و تیم اسکی ایران با تنها چهار سهمیه عازم کره جنوبی می شود. محمد کیادربندسری، سید ستار صید، سمانه بیرامی و فروغ عباسی نمایندگان ایران در این دوره از المپیک هستند.
پیش از این و در پایان دوره ریاست کوتاه مدت ناصر طالبی در فدراسیون اسکی همه برای تیر مشکلات سیبلی به نام ناصر طالبی داشتند. اما حالا که مدتها از سال ۹۴ و استعفای ناصر طالبی می گذرد انتقاد کنندگان که خود در راس امور اجرایی فدراسیون هستند پاسخ بدهند که مقصر ناکامی و پسرفت اسکی ایران این بار کیست؟ دیگر دیوار کوتاهی مثل ناصر طالبی نیست که با تبانی دسته جمعی و تعطیلی اسکی تقصیرها را بر گردن وی بیاندازند، این بار خوب است که عاملان اصلی تعطیلی مسابقات اسکی در دو سال قبل نتیجه اقدامات خود را با کاهش غم انگیز یک سهمیه المپیک زمستانی ببیند.
اتفاقاتی که خبرگزاری مهر بارها در گزارش های تحلیل خود نسبت عواقب آن هشدار داده بود:
حرکت اسکی در سراشیبی حاشیه/ سربازانی که قربانی جنگ شدهاند!
اسکی در پیچ کسب سهمیه المپیک زمستانی/ عقبگرد و پسرفت قطعی است!
اگرچه جبران کم کاری اسکی برای المپیک ۲۰۱۸ کره جنوبی به فرصتی حداقل چهارساله نیاز دارد اما تنها می توان به کسب نتیجه اسکی بازان ایرانی در این دوره از المپیک دلخوش بود که البته آن هم بر پایه استعدادهای فردی آنها خواهد بود نه حضور مناسب در مسابقات و رویدادهای معتبر. بسیاری از کارشناسان اسکی معتقدند اگر در این دوسال اسکی بازان ایران در هیچ رویدادی شرکت نمی کردند نیز این چهارسهمیه با توجه به پوئن جهانی اسکی بازان به ایران اعطا می شد و افسوس که می شد اسکی ایران با کمی تدارک بهتر و برنامه ریزی حداقل با ۵ نماینده حضور در المپیک ۲۰۱۸ کره جنوبی را تجربه کند.
نظر شما