دکتر قاسم پورحسن معاون آموزشی دانشکده علوم قرآنی تهران در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: در رابطه با بحث نقش هدایتگری آموزه های قرآنی علامه طباطبایی در مقدمه هدایت در قرآن با توجه به آیه 9 سوره اسراء آورده است که خداوند سه وظیفه را برعهده پیامبر(ص) نهاد، نخستین وظیفه پیامبر تلاوت قرآن کریم، دومین وظیفه تعلیم قرآن و سومین وظیفه هدایت و تبیین و تشریح و به دیدگاه علامه طباطبایی تفسیر قرآن است.
وی در ادامه گفت: بنابراین وظیفه نخستین انبیاء هدایت انسانها است که گاه مفهوم پیچیده و انتزاعی به خود می گیرد، با توجه به آنچه که در آیات قرآن وجود دارد متفکران با موضوع هدایت اختلاف نظر دارند برخی از متفکران هدایت انسان را با مفهوم فردی آن مد نظر قرار داده اند و تنها هدف بعثت را هدایت فردی دانسته اند که متوجه ایمان تک تک انسانها است.
دکتر قاسم پور حسن با اشاره به رسالت پیامبر(ص) در هدایت انسانها، یادآور شد: مجموعه آیات قرآن کریم نشان می دهد که پیامبر در آموزه ها چند مسئله را به عنوان ارکان نبوت مورد توجه قرار داده بود، ایمان نخستین رکن هدایت است، در آیه 99 سوره یونس خداوند می فرماید ایمان منبعث از ایمان آزاد انسانها است.
وی گفت: آیه 22 سوره غاشیه نیز پیوند میان ایمان و هدایت را با هم قرار داده است بیش از آنکه پیامبر متوجه عمل انسانها شود متوجه ایمان برای دستیابی هدایت جامعه می شد که در این هدایت و سازندگی تعلیم و تبیین آیات الهی و معرفت بخشی پیامبران به انسانها مورد توجه است .
معاون آموزشی دانشکده علوم قرآنی تهران با تأکید بر اینکه پیامبر(ص) راهنمای انسانها در پرتو آموزه های قرآنی است، تصریح کرد: پیامبر اکرم در پرتو آموزه های قرآن و ایمان بخشی، به دنبال هدایت جمعی و اجتماعی مردم بود .
وی گفت: امروز چند نکته در هدایت انسان حائز اهمیت است، مسئله اول معرفت به آموزه ها و ایمان به قرآن است، قرآن باور، اندیشه و فکر را مقدم را بر تبعیت محض می داند در این راستا همه مسلمانان وظیفه دارند هدایت صحیح رابا شناخت و ایمان به دست آورند و در این باب توجه جدی به آیات قرآن داشته باشند و البته بدانیم که هدایت بدون عمل به آموزه های قرآن به دست نمی آید.
نظر شما