به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه واشنگتن پست، بر اساس این سند محرمانه، اندکی پس از واقعه 11 سپتامبر، نماینده سازمان سیا در رم با رئیس سازمان اطلاعات ایتالیا دیداری محرمانه داشته و در این دیدار ازاین کشور درخواست شد تا در بازداشت مظونین در خاک ایتالیا با ماموران سیا همکاری کرده و فرودگاه های خود را نیز برای انتقال این مظنونین باز کند.
بر اساس گزارش واشنگتن پست، افشای این سند محرمانه نشان دهنده این مطلب است که آمریکا از کشورهای همپیمان خود به عنوان وسیله ای برای تحت فشار قرار دادن مسلمانان در خارج از آمریکا استفاده می کرده است.
در پی افشای این سند از سوی رئیس سازمان اطلاعات ایتالیا، ژنرال گوستاو پیگنرو، از افسران عالی رتبه سازمان اطلاعات ایتالیا، نیز اعلام کرد: یک سال پس از اولین ملاقات نماینده سیا با مقامهای ایتالیایی، دیدار دیگری در همین رابطه شکل گرفت و در این دیدار، مقامهای آمریکایی لیستی متشکل از نام 10 نفر را که از ساکنان و یا مهاجران قانونی کشورهای ایتالیا، بلژیک، اتریش و هلند محسوب می شدند، به ایتالیایی ها نشان داده و اعلام کرده بودند که قرار است این افراد به زودی بازداشت شده و سپس از طریق ایتالیا به کشور دیگری منتقل شوند.
پیگنرو در ادامه اعلام کرد: نام این 10 نفر که آمریکایی ها آنها را به عنوان "10 مرد خطرناک" معرفی کرده بودند در اختیار ما قرار نگرفت تا ما از اسامی آنها به طور دقیق مطلع شویم.
به عقیده گوستاو احتمالا این افراد پس از بازداشت به زندان های ابو غریب(در عراق)، گوانتانامو( در کوبا) یا سایر زندان های مخفی آمریکا در کشورهای مختلف منتقل می شدند.
لازم به ذکر است چندی است که اروپا و آمریکا به علت فعالیتهای مخفی سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا(سیا) دارای اختلاف نظرهایی هستند و آمریکا به دلیل انجام عملیات ها و پروازهای مخفی در اروپا مورد انتقاد شدید قرار گرفته است.
یادآور می شود آمریکا پس از حادثه 11 سپتامبر جمع زیادی از زندانیان مظنون به تروریسم را به کشورهای دیگر جهان منتقل کرده است. این خبر رسوایی بزرگی برای دولت آمریکا در سال 2005 به وجود آورد و واکنش متفاوت کشورهای جهان را برانگیخت.
دولتهای اروپایی ، آمریکا را تحت فشار قرار داده اند تا توضیحاتی درباره پرواز هواپیمای حامل زندانیان سیا در اروپا ارائه دهد.
لازم به ذکر است از چندی قبل کمیته تحقیق پارلمان اروپا بررسی نتایج پیش نویس درباره عملکرد سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا در کشورهای اروپایی را آغاز کرده است.
از سوی دیگر"ایگناسی گواردانز" نماینده اسپانیایی پارلمان اروپا از نمایندگان این پارلمان خواستاراتخاذ یک موضع رسمی درباره موضوع سیا شد .
"سوفی اینت ولد" نماینده هلند در پارلمان اروپا نیز گفت : اینکه کشورهای اروپایی فعالیتهای سیا در کشورهای خود را نادیده گرفته اند، جای انتقاد دارد .
نظر شما