به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه بحرینی "گلف تایمز" ، اسنو همچنین یاد آور شده است که رابطه با هند کشوری که دارای بزرگترین دموکراسی جهان است برای آمریکا از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است به همین منظور رئیس جمهور علاقمند به همکاری هسته ای با هند و امضای توافق دو کشور در این حوزه می باشد.
سخنگوی کاخ سفید گفت : این روند منعکس کننده آن است که نه تنها رشد اهمیت هند به عنوان یک شریک و یک متحد برای آمریکاست بلکه من فکر می کنم که ما شاهد اهمیت رو به رشد آمریکا به عنوان یک هم پیمان برای هند نیز هستیم.
به گفته اسنو بوش فردا طی مراسمی در کاخ سفید توافق دهلی - واشنگتن را درباره همکاری در زمینه تکتنولوژی هسته ای برای مقاصد صلح آمیز امضا می کند.
در 2 مارس سال 2006 (11 اسفند سال 1385) بوش طی سفر خود به دهلی نو توافقی را با "مانموهان سینگ" نخست وزیر هند امضاء کرد و براساس این توافق که پایه های آن در 18 جولای سال 2005 (27 تیر 1384) بنا شده بود، آمریکا متعهد شد تا به هند تکنولوژی هسته ای بدهد و این توافق پس از کش و قوس های زیاد و گنجانده شدن برخی از موارد دیگر در آن سر انجام در کنگره آمریکا به تصویب رسید.
این توافق به هند این اجازه را می دهد تا سوخت و تکنولوژی هسته ای وارد کند.
هند از سال 1974 سالی که اقدام به آزمایش اتمی کرد مورد تحریم هسته ای قرار گرفت و این توافق برخی از تحریم های اعمال شده را مرتفع می کند، اما دانشمندان این کشور بر این باورند که نسخه نهایی پیش نویس، بندهایی از قانون مصوبه مجلس نمایندگان و سنا را تلفیق کرده است و شامل مواردی هستند که هند پیشتر نیز به آنها اعتراض کرده بود .
بر این اساس هند همچنین موظف شده است تا راکتورهای هسته ای غیر نظامی خود را تحت نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار داده و پادمان های نظارتی را نیز به اجرا بگذارد.
نظر شما