۲۷ آذر ۱۳۸۵، ۱۵:۱۷

مدیر اجرایی حوزه های علمیه دانشجویی در گفتگو با مهر :

وحدت حوزه و دانشگاه در حوزه های علمیه دانشجویی بسترسازی می شود

وحدت حوزه و دانشگاه در حوزه های علمیه دانشجویی بسترسازی می شود

خبرگزاری مهر - گروه حوزه و دانشگاه: هم اکنون نزدیک به 2 هزار نفر از دانشجویان دانشگاه های کشور همزمان با تحصیلات دانشگاهی در حوزه های دانشجویی تحصیل می کنند که در میان آنان نفرات برتر کنکور کارشناسی ارشد تا دکترا و دارنندگان مدال المپیاد های علمی جهان نیز دیده می شود.

"رضا نصیری"- مدیر اجرایی حوزه های یازده گانه شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این مطلب گفت: این حوزه فعالیت خود را از سال 76 با پذیرش هشتاد نفر از دانشجویان برادر زیر نظر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه ها آغاز کرد و هم اکنون نیز در یازده حوزه فعال در دانشگاه های تهران، مشهد، کرج ، تبریز، یزد، زاهدان، کرمانشاه، اصفهان و بندرعباس بیش از 2 هزار دانشجوی مشغول به تحصیل هستند که بیش از دو سوم این گروه را خواهران و یک سوم را برادران تشکیل می دهند.

وی افزود: شورای سیاستگذاری این حوزه  را حجت الاسلام محمدیان، رئیس نهاد مقام رهبری در دانشگاه ها به عنوان رئیس شورا، حجت الاسلام قمی - معاون بین الملل دفتر مقام رهبری، حجت الاسلام بهجت پور - معاون آموزش حوزه علمیه قم ، حجت الاسلام نواب - مدیر مرکز خدمات حوزه های علمیه، حجت الاسلام دکتر کلانتری - رئیس نهاد مقام رهبری در دانشگاه تهران، حجت الاسلام سادات کیایی - مدیر حوزه های دانشجویی و معاونت نهاد رهبری در دانشگاه تهران  و دبیر شورا تشکیل می دهند.

مدیر اجرایی حوزه های یازده گانه شهید بهشتی گفت : دانشجویان این حوزه، در کنار  تحصیلات دانشگاهی خود در 5 ترم 60 واحد درسی مانند آشنایی با علوم قرآنی، روش تحقیق در علوم اسلامی، آشنایی با جوامع روایی شیعه، اصول فقه، فلسفه، عرفان اسلامی، مبانی حقوق، انسان شناسی، هستی شناسی، کلام جدید، اقتصاد اسلامی و مدیریت اسلامی را می گذرانند.

وی اضافه کرد: تهیه مقدمات و بستر مناسب برای وحدت حوزه و دانشگاه، ایجاد فضایی مطمئن برای جذب، پرورش و هدایت علاقمندان با علوم اسلامی از اهداف تاسیس این حوزه بوده و استقبال فراوان دانشجویان برای تحصیل در این مراکز نشانگر موفقیت این حوزه ها در اهداف خود بوده است.

وی افزود: تعداد متقاضیان حضور در این حوزه ها بیش از 5 برابر ظرفیت است و این در حالی است که اغلب داوطلبان واجد شرایط بوده و تنها محدودیت ظرفیت امکان ادامه تحصیل آنان را سلب کرده است، هر ساله نیز تقاضاهای فراوانی برای تاسیس این حوزه در دانشگاهها داریم که با توجه به محدودیت های امکانات، تنها به 2 یا 3 حوزه اجازه تاسیس در دانشگاهها داده می شود.

رضا نصیری افزود: در میان دانشجویان این حوزه ها، دارنندگان رتبه اول کنکور در مقاطع کارشناسی تا دکترا دیده می شود، برخی از آنان نیز مدالهای المپیاد های علمی دارا هستند به طوری که در المپیاد علمی ریاضی که 4 سال پیش در کشور انگلستان برگزار شد، نفر اول و دوم دانشجویان جهان از طلاب این حوزه بوده و در سال جاری نیز چند نفر از دانشجویان المپیادی در این حوزه مشغول به تحصیل هستند.

وی  افزود: این حوزه های تاکنون از بسیاری از شخصیت های علمی و فرهنگی کشور مانند دکتر ولایتی، دکتر حداد عادل، دکتر خرمشاد، حجت الاسلام امجد، حجت الاسلام ارفع ، حجت الاسلام قرائتی ، حجت الاسلام قمی بهره مند شده است، نظام آموزشی این مراکز به صورت ترمی و همزمان با ترم های تحصیلی دانشگاه ها تعریف شده، کلاس های این حوزه ها نیز روزهای چهارشنبه تا جمعه برگزار می شود.

معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران  افزود: توسعه کمی حوزه های دانشجویی ضرورتی انکار ناپذیر است اما امکانات موجود نهاد نمایندگی پاسخگوی این نیاز فزاینده نیست و همکاری جدی  مراکز آموزش عالی کشور به ویژه وزارت علوم و بهداشت در این خصوص لازم است.

وی افزود: در توسعه کیفی نیز در کنار جذب دانشجوی بااستعداد و اساتید شاخص آشنا به نیازهای روز دانشگاه و آشنا به مباحث عمیق معرفت دینی، براساس تجارب به دست آمده ، تدوین متون درسی و کمک درسی اختصاصی برای طلاب دانشجو در دستور کار سال آینده نهاد قرار گرفته است.

کد خبر 422852

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha