فریدون اللهیاری در گفتوگو با خبرنگار مهر، با تاکید بر اینکه در دهه فجر ۳۱ برنامه مختلف در حوزه صنایع دستی انجام شده است، اظهار داشت: اصفهان از سال گذشته به عنوان شهر جهانی صنایع دستی انتخاب شده است و بر این اساس حمایت از جایگاه صنایع دستی اصفهان در حوزه فرهنگی و اقتصادی از برنامههای میراث فرهنگی اصفهان بوده است.
حمایت از تاسیس و توسعه کارگاههای سنتی صنایع دستی
وی با بیان اینکه حمایت از تاسیس و توسعه کارگاههای سنتی صنایع دستی از جمله برنامههای اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان بوده است، ابراز داشت: در مناطقی که با مشکل خشکسالی و مهاجرت ناشی از آن روبرو هستند با احیای برخی هنرهای سنتی شاهد رونق اقتصادی و مهاجرت معکوس خواهیم بود که در توسعه هنر صنایع دستی و ارتقای ظرفیتهای گردشگری این مناطق نیز بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان با اشاره به احیای هنر گلیم بافی حسن آباد جرقویه ابراز داشت: این هنر در طول سالهای گذشته با رکود روبرو شده بود، بر این اساس میراثفرهنگی استان اصفهان با برپایی نمایشگاهی از صنایع دستی جرقویه در گالری نقش خانه اصفهان نخستین گلیمی که پس از ۴۰ سال رکود توسط اهالی این دیار بافته شده است را در دهه فجر در معرض دید عموم قرار داد.
ضرورت احیای صنایع دستی و رونق گردشگری در نقاط مختلف استان
وی ادامه داد: تلاش داریم در نقاطی که به دلیل خشکسالی شغل اصلی مردم مانند کشاورزی و دامداری در معرض خطر قرار گرفته است از طریق احیای صنایع دستی و رونق گردشگری به ارتقای وضعیت اقتصادی منطقه نیز کمک کنیم.
اجرای ۳۳۰ طرح گردشگری در استان اصفهان
اللهیاری با تاکید بر اینکه جایگاه گردشگری استان اصفهان بسیار ویژه است و بر این اساس نیازمند توسعه زیرساختهای لازم در این حوزه هستیم، ابراز داشت: بر این اساس ۳۳۰ طرح گردشگری در سطح استان با درصدهای متفاوت پیشرفت در حال اجرا است که از این تعداد ۹۰ پروژه مربوط به هتل سازی و افزایش ظرفیت اقامت در استان است.
وی با یادآوری این نکته که توسعه اقامتگاه های بومگردی از دیگر موارد مهمی است که همواره بر آن تاکید کردیم و به دنبال توسعه این نوع گردشگری در روستاهای سرتاسر استان هستیم، بیان داشت: با توجه به استقبال گردشگران داخلی و خارجی از اقامتگاههای بومگردی در تلاش هستیم تا پایان سال تعداد این نوع اقامتگاهها به ۲۵۰ مورد در سراسر استان برسد.
گفتنی است منطقه حسن آباد جرقویه که در متون تاریخی با نام «حسنوا» خوانده می شود یکی از مناطق تاریخی منطقه شرق شهرستان اصفهان است و دارای هنرهای سنتی بی نظیری مانند جاجیم و گلیم است که در سالهای اخیر دچار رکود شده است.
نظر شما