۲۹ آذر ۱۳۸۵، ۱۲:۰۳

/ گزارش مهر از نقش بازیگران فراملی در بحران لبنان - 2 /

اتحادیه اروپا و امداد رسانی سیاسی در لبنان

اتحادیه اروپا و امداد رسانی سیاسی در لبنان

خبرگزاری مهر - بین الملل : درپی شدت گرفتن اعتراضات مدنی مردم لبنان علیه دولت سنیوره شرایط سیاسی لبنان باعث گردیده است که اتحادیه اروپا نیز بدنبال نقش آفرینی در لبنان با حمایت از گروه های متمایل به غرب باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر، عمده تلاش های اتحادیه اروپا در قبال بحران لبنان در عملکرد کشورهای مهم اروپا همانند فرانسه ، آلمان و انگلیس خلاصه می شود.دراین بین نقش فرانسه به دلیل منافع سنتی این کشور در لبنان وسابقه نفوذ آن بیش از سایر کشورها نمایان است.

ازسوی دیگر در همین رابطه جمعیتی بالغ بر17000 تبعه فرانسوی در لبنان زندگی می کنند که پنج هزار از این تعداد در جنگ سی و سه روزه   این کشوررا ترک کردند .

از آنجا که فرانسه در تحولات بین المللی بویژه در عرصه شطرنج خاورمیانه بیش از کشورهای دیگر متضرر سیاست یکجانبه آمریکا و اسرائیل بوده است ، در بحران لبنان تلاش می کند با نفوذ در اتحادیه اروپا در قالب این اتحادیه منافع خود را به پیش ببرد .

درچنین فضایی بود که روزهای پنجشنبه و جمعه گذشته سران اتحادیه اروپا نشست 2 روزه ای  را در بروکسل برگزار کردند. "ژاک شیراک" رئیس جمهور فرانسه در حاشیه نشست رسمی رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا در بروکسل خبر از میزبانی فرانسه برای برپایی کنفرانس بین المللی به منظور بازسازی لبنان در تاریخ 25 ژانویه(5 بهمن ) را داد .

در همین راستا "بنیتا فررو - والدنر" کمیسر سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم سیاست این اتحادیه را نقش آفرینی بیشتر به منظور بهبود وضعیت خاورمیانه اعلام کرد .

پیش از این "ژاک شیراک"  و "آنجلا مرکل" صدر اعظم آلمان در پایان نشست مشترک در روز 14 آذر در شهر "متلاچ" آلمان در بیانیه ای اعلام کردند : فرانسه و آلمان خواهان توقف هر نوع دخالت خارجی در امور داخلی لبنان هستند.

این بیانیه به این نکته اشاره دارد : "فرانسه و آلمان درباره سوریه امیدوارند که این کشور از حمایت نیروهایی که در تلاش برای برهم زدن ثبات لبنان و منطقه هستند، امتناع ورزد و روابطی را براساس اصل برابری، احترام و حاکمیت دوجانبه با لبنان برقرار کند".

شیراک و مرکل ابراز عقیده کردند: سوریه می تواند از طریق تغییر رفتار خود امیدوار به از سرگیری روابط طبیعی باشد که چشم انتظار برقراری آن با جامعه بین المللی به ویژه اتحادیه اروپا است .

سیاستهای فرانسه و اتحادیه اروپا به دلیل سیاست پایه ای نمی تواند منفک از آمریکا باشد. اتحادیه اروپا دولت سنیوره را پایگاه مناسبی برای گسترش منافع ودرراستای آنچه آنها تغییرات ماهیتی در فرهنگ وسیاست خاورمیانه ای خود ارزیابی می کند، بشمار می آورند و بر همین اساس کانون فشارها را به سوی سوریه و ایران که نفوذ قابل توجهی در لبنان دارند نشانه گرفته اند .

واکنش اتحادیه اروپا تنها به اقدام های پاریس ختم نمی شود. دیدار رهبران آلمان-ایتالیا و فرانسه-ایتالیا و همچنین رایزنی مقام های اروپایی با کشورهای عربی در قالب روابط اقتصادی وتجاری که همسو با سیاست های اروپایی هست از دیگر اقدام های این اتحادیه بوده است. دیدار مرکل با حسنی مبارک و تماسی تلفنی "ژاک شیراک" با "عبدالله بن عبدالعزیز" از نمونه های بارز آن به شمار می رود .

عملکرد اروپا در فضای نظام پس از دوقطبی تا کنون نشان داده است که این اتحادیه خواهان ایفای نقش کلیدی و تاثیرگذار درحل مناقشات حوزه خاورمیانه ودر شرایط فعلی کانون بحران لبنان می باشد. این رویکرد بیشتر برای پشتیبانی از گروههای طرفدار غرب به منظور از دست ندادن جایگاه اتحادیه اروپا در این کشورصورت می گیرد. خط و مشی اروپا این است که با حمایت یک
سویه از دولت سنیوره به امدادرسانی سیاسی اقدام ورزد تا موقعیت فعلی این اتحادیه در لبنان به نفع رقبا مصادره نگردد.

کد خبر 423141

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha